/Пазаруване от Aliexpress.com 61

• 34 421
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
  • here and now
Аз получих неработещ продукт. Писах на продавача и той каза, че ще ми изпрати друг. Изпрати го и пристигна сравнително бързо, беше от порядъка на 20 долара. Потвърдих, когато тествах, че работи.

Сега обаче, с оглед на това, че от 01.07 ще има промени относно ДДС не бих рискувала. Бих си пуснала диспут с пълен рефънд.

# 151
  • BG-DE
Днес ми пристигна една пратка и поглеждайки етикета ми възникна следния въпрос тъй като никъде по пакета не пише Алиекспрес как от 01.07. ще става ясно, че на дадена пратка вече е платено ДДС?

# 152
Аз пуснах диспут за липсваща част от пратката и китаецът ми пише от два дни съобщения да го канселирам и да отворя нов диспут, че всъщност аз не съм искала продукта. Как не. Пак ще си получа парите и без това, нали? Много мв дразни този 🤣

# 153
  • BG-DE
Дали ще си получите парите зависи от решението на АЕ и какво ще отговори китаецът, може да отсъдят и връщане на парите при връщане на стоката, с две думи нищо не е сигурно с АЕ, аз имах спечелен диспут през декември и парите още ги няма и явно няма и да ги има 😖

# 154
Днес ми пристигна една пратка и поглеждайки етикета ми възникна следния въпрос тъй като никъде по пакета не пише Алиекспрес как от 01.07. ще става ясно, че на дадена пратка вече е платено ДДС?
На малките пакети пише цена. Обикновено е в долари. В момента нямам стара опаковка под ръка, за да снимам пример. Обикновено цената, която пишат е по-ниска от тази на "офертата" на търговеца.

Пример: Артикул $10.00 + доставка $0.00 = общо платено $10.00
или Артикул $5.50 + доставка $2.00 = общо платено $7.50
Сумата, която пише на етикета на пратката, че е стойността й, може да е всичко до 10$ или съответно всичко под 5,5$. До сега не съм имала случай да е колкото или над цената на артикула, винаги е с много или с малко по-надолу от обявената цена на артикула в Алиекпрес.

# 155
  • Варна
ДДС то директно ще се спира от алито,още със правенето на ордера.

# 156
  • Бургас
и аз се питах това, и предполагам по тракинга, но тъй като ще има много пликчета, мисля ако поръчаш от друг (нерегистриран сайт) , митницата пак няма да го спре
защото мярката ще е просто бутафорна
ако искаш нещо от 50 долара, китаеца ще каже плати през алито 10 долара (за да се вижда) и 35 долара в неговата сметка

# 157
  • BG-DE
Surasura, на повечето е така но на някои, като днешната, пише само "prepaid" и няма сума, ако такава ми пристигне след 01.07. как ще начислят ДДС и въобще как ще е ясно коя пратка е с платено вече и коя не е 🤔 Чудя се на едно нещо дали да го поръчам но ако дойде след 01.07. лошо ще ми стане, че нямам идея как ще се разправям с немски митници 😱

# 158
# 159
  • Бургас
мен лично ме съмнява за малките пратки поръчани преди 1.07 дали ще имат право да искат ДДС, освен за статистиките
колко много пратки са засекли, които не искат да плашат ДДС, колко сме трудолюбиви, за пред шефовете

# 160
  • BG-DE
А мен хич не ме съмнява, че ще слагат и на малките пратки, още преди няколко месеца четейки ревютата от потребители на един магазин ми направи впечатление, че хора от Германия и Италия се жалваха, че е трябвало да платят по 4 или 6€ ДДС, а ставаше въпрос за едни гривнички имитация на Тифани, явно продавачът е декларирал реалната стойност. Оттогава винаги моля продавачите да пишат по-ниска стойност.

# 161
Те я пишат и без да ги моля. До сега винаги са писали по-ниска от реалната.

# 162
  • BG-DE
Ами по принцип е така но явно има и изключения и затова предпочитам да си кажа 😊

# 163
  • Бургас
е аз имам случаи да е 3 долара, а да пише 5 долара

# 164
Не мисля, че ще се разправяме с митници, тъй като на няколко места четох, че това отпада, а ще се плаща на крайния доставчик - поща или куриерска фирма. И съответно митническото освобождаване няма да е актуално.

Общи условия

Активация на акаунт