/Пазаруване от Aliexpress.com 61

• 34 286
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
А и е обявена от сума месеци, не е като от днес да са казали че от утре ще е еди как си и всички да се изненадат.

# 466
В смисъл ,че трябва да се плаща ДДС ли го казваш ? Добре ,дори и да трябва ,трябва да може да се плаща без тази такса за представителство за тези дребни пратки с малка стойност ,където се обезсмисля плащането й .Какво е лошото на идеята ми ?
А и е обявена от сума месеци, не е като от днес да са казали че от утре ще е еди как си и всички да се изненадат.

# 467
Ми не знам...нов регламент ли ще пишеш?

# 468
В смисъл ,че трябва да се плаща ДДС ли го казваш ? Добре ,дори и да трябва ,трябва да може да се плаща без тази такса за представителство за тези дребни пратки с малка стойност ,където се обезсмисля плащането й .Какво е лошото на идеята ми ?
За питането няма ли да има гратисен период го казах.
А че таксите са малоумни, си е така. Но това е местен проблем, а не проблем със законите, от които зависи плащането или неплащането на ДДС. А те пък не са нещо местно при нас в случая, за ЕС е решено. И така.
Идеи всички имаме, само че никой не ни пита мен или теб - решено е, обявено е, така ще е.

# 469
И какво не ти харесва на това ,което аз предлагам ?

# 470
Къде написах харесва ли ми? Написах че това че ти предлагаш нещо, няма никакво значение, защото не решаваш ти как да е.
Така де, поне се надявам да имат ясна визия кое как, че не бих се учудила ако от утре настане пълен хаос с пратките...

# 471
Не беше адресиран въпросът ми към теб ,а към teta75.То е ясно ,че не зависи от мен ,но ако има вариант да се избегне тази такса за представителство ,трябва да се приложи .

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 23:09 от IIG

# 472
Не четете.
Али е регистриран и ддс ще плащаме по време на поръчката още.

# 473
  • Бургас
можеш и сам, но ти трябва електронен подпис
Цитат
- подаване лично на митническа декларация по електронен път  или
- упълномощаване на друго лице (например доставчикът) като митнически представител/декларатор.
https://customs.bg/wps/portal/agency/home/info-citizens/receiving-stock

# 474
Това да ,прочел съм го ,аз говоря за тези междинни пратки ,както и ако си поръчаш от някъде другаде .

# 475
За междинни..в сайта на бгпощи има инфо.
https://www.bgpost.bg/bg/485

# 476
Не може за пратка със стойност 3лв да плащаш 3.90 за представителство.
Може. Нарича се закон.
А има и алтернатива. Декларирате си сам(а) пратката и плащате ддс

# 477
  • Бургас
и аз чакам евтини неща, но ще им ги оставя
по изгодно ми е да си ги поръчам наново с платено ДДС

# 478
Сложно ли е и как става - къде го пише ,може ли линк да прочета ,ако има начин да я освободя на място в митницата.Не знам дали сте чували и това тълкуване на думата закон - За Кон .Те ни правят на коне ,а не на човеци ,когато въвеждат тъпи правила и когато същите правила и разпоредби не се спазват от властимащите и богатите ,като ги заобикалят ,подкупват ,когото трябва .То си има и друг израз ,сигурно него сте го чували - За милиони няма закони ,за кокошка няма прошка.
Не може за пратка със стойност 3лв да плащаш 3.90 за представителство.
Може. Нарича се закон.
А има и алтернатива. Декларирате си сам(а) пратката и плащате ддс

# 479
  • Пеликания
Ето това е темата за митниците, ако искаш питай там.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1344333

Общи условия

Активация на акаунт