/Пазаруване от Aliexpress.com 61

• 34 328
  • 751
  •   2
Отговори
# 480
Ей това прочетох там :
"За пратка под 30 лв, както вече са писали, ако се отиде на място в митницата с банково извлеченеие и фактура, пратката ще бъде освободена срещу 4,80 лв. Не е необходим ЕОРИ номер, нито ел. подпис, нито регистрация в сайта на агенция митници. Ако се упълномощят пощите ще се таксува още 12 лв за представителство."  Ако и тези 3.90 трябва да се платят на място, то няма смисъл да се плащат за пратки с малка стойност .Както написа musicdoubl3 по-изгодно е да се поръчат наново от сайта и да им се плати онлайн ДДС-то.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 23:06 от IIG

# 481
Аз също имам влязла поръчка, а сега си пуснах още една. Явно съм мазохист. Ще видим

# 482
Честито Българи. Отново сте европейци, но не благодарение на бг Оправниците. В Германия за пратки под определена сума пак няма да се събира (мисля 5-6 евро) са решили при тях. За БГ вече ще си получавате пакетчетата до 150 евро. Няма я дискриминацията Дянков и 40 те митничари - 30 лева. В Европа винаги е била 43-4 лева (22 евро). Ще има малко простотии със вече направените ама така е като не се научихте да поръчвате до превозвачите от Германия и Испания. Важно е от тука нататък 150 евро и си плащате ДДС-то при поръчване. За селските тарикати и не разбрали те камбаните не бият по 100 пъти.

# 483
Т.е. Да разбираме, че за пратки до 150 Евро ще ни цакат само с ДДС и без митническо представителство ли???? В сайта на Али все още няма никаква промяна при поръчка

# 484
Те ни правят на коне ,а не на човеци ,когато въвеждат тъпи правила и когато същите правила и разпоредби
Никой не Ви кара да пазарувате от Китай, щом законът според Вас е тъп и Ви ощетява.

Almirra има

И внимавайте с европейските държави.

# 485
Дали фактурата от Алито с платено ДДС ще важи за фирма?

Преди време когато питах счетоводителката ми каза, че ако нямам документ за платено ддс няма как да стане.

Но сега дали ще се получат нещата?
Ще я попитам пак, но ме съмнява толкова рано да знае.

# 486
Значи за пратка от 1$ до България ще плащаме 3.90 представителство + ДДС направо на Али?

# 487
Само ддс ако поръчаш слид днес.

# 488
Еми погледнете нова поръчка. Вече има данък в али

# 489
Дали фактурата от Алито с платено ДДС ще важи за фирма?
Не! За целите на ДДС се осчетоводява митническата декларация. А и Али не събира ДДС от ЮЛ

# 490
  • Варна
Айде честито изгърбиха ни с това ДДС.А някой даже се радваха че така уж щяло да е по добре.И кое му е добрето да плащате повече ли? Да не говорим че дори и от европейски склад като тръгна да правя поръчка пак ми начислява ДДС.

# 491
Ох, бабите от пощата пак не ми намериха поръчката. Ужасно са зле..сто пъти ми бърка името, мързеше я да гледа...нямало я още при тях. Зле, зле, зле....

# 492
И кое му е добрето да плащате повече ли?
За мен лично е доста по-добре. Вече няма да се налага често да се занимавам с митница, най-малкото пести ми време.

# 493
Значи за пратка от 1$ до България ще плащаме 3.90 представителство + ДДС направо на Али?
САМО ДДС Първият глух дето му бием камбаната в главата и той пак се прави на не разбрал.

# 494
  • BG-DE
И за мен това е много по-добър вариант. Чаках да дойде 01.07. за да пусна поръчка и ми направи впечатление, че цената си е същата само ми отбелязва каква част от нея е ддс-то.

Общи условия

Активация на акаунт