Седмокласници 2020/2021 - Тема 12

• 30 535
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
Зависи от детето наистина. Аз от каката нищо не разбрах покрай НВО-тата и гимназиите, че и студентството. Дядо й, моят баща  беше болен, 100% инвалид, по болници постоянно. Аз се прибирах вкъщи само  да спя. Мъжът ми й даваше ПИ почивните дни - сб - бел и нед- мат. И ходи три пъти на вектор. Но тя си е съвестна и се гледаше лесно. А такъв лек характер... Не разбрах кога мина пубертета, винаги усмихната винаги ентусиазирана и сега е леко с нея. Дете мечта... Обаче със синковеца много трудно бе. То депресарски настроения, то творчески терзания, то пуфтене, то блъскане на врати. По принцип е добър в основата си, но хормоните му разказват играта. Само ми се обеснява - извинявай мамо, от пубертета е...

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 15:16 от _re_ge

# 496
  • Варна
Дами, с каката и аз нямах много терзания. Не купувахме никакви справочници. ПИ правеше при частната учителка и в школата по МАТ. Изкара отлични оценки и влезе на първо желание в първо класиране. Сама си учеше съвестно. На НВО-тата в група в Бг мама по някое време излизаха условията и с други майчета решавахме задачите и ограждахме отговорите. До 12,30-13ч. излизаха и верни резултати от майки, които са учителки на наборите. Така същите дни сравнявах с щерката какво къде е дала за отговор и веднага грубо ми ставаше ясно какво да очакваме като оценка.
Синковеца е друга бира. Скатава се, където може. Уж учи, уж е умен, но.... много му се играе с приятели на комютъра и навън. Все си е научил. Не се оплаква, всичко уж му е ясно, но го гледам, че от бързане греши. С него определено ще ми е по-напрегнато. Аз за съжаление вече въобще съм позабравила задачите и по БЕЛ нямам идея какво точно учат. Знам само какви произведения учат по литература. Надявам се и с вас на НВО-тата да получим от някоя майка тестовете като условия и да успеем да запишем къде кой отговор е верен, за да добием груба представа какво са сътворили наборчетата. Дано да им дадат да си запишат на лист къде какво са оградили, както на каката й бяха позволили или пък тя беше запомнила и по спомени сравнявахме - не си спомням преди 7г. подробностите точно.

# 497
  • София
А зависи си и от детето.
С първото, уточнявам, че е момче, зора беше голям. Освен постоянно ръчкане да учи, много го и мързеше и се налагаше да учим заедно.
Сега с девойката е рахат.
+1 Ай дано и след финала така да говорим Simple Smile

ysap, темата с ключ с верните отговори ще излезе официално на сайта на МОН още същия следобед. Само детето да помни къде какво е писало, може с доста голямо приближение да се прецени очаквания резултат, особено за първата част и даже за 2 част МАТ, вече преразказът е друга бира.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 15:43 от marmotche

# 498
  • Варна
Благодаря, marmotche,
преразказът не ме притеснява. По БЕЛ на нашичкия му е силна страна той. На първата част може да допусне грешки, но преразказите си ги прави. МАТ обаче ме притеснява и то много. Преди три години мъничко не му достигна да влезе в МГ след 4-ти клас. Беше набрал инерция накрая и доста добре се справяше, но проблемът беше, не че искаше да влезе в МГ, а искаше да учи АЕ като първи език, а не НЕ, както беше. Убедихме го да пробва да се класира за МГ, защото там учат от 5-ти клас само АЕ. Класът му беше супер и не искахме да го местим в друга паралелка в същото училище. Казахме му, че така ще си помислят съучениците, че не харесва тях, а не НЕ. Опасявах се, че ако го приемат в МГ може да му дойде нанагорнище доста от МАТ и да прегори, а след 7-ми клас категорично да отхвърли МГ като вариант. Оставихме го да си кара по-лежерно, но сега дупе да ни е яко.
Вчера вкъщи беше правил един ПИ по МАТ и познайте .... беше омотал една елементарна задача от първи модул, една друга беше сгрешил, трета пък не се беше напънал да прави.... Втори модул обаче му беше верен. Само не зная дали всичко беше пълно разписано и колко точки биха му дали.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 15:57 от ysap

# 499
Цитат
Ние с каката но преди девет години не купувахме справочник и попълнихме само едно желание. Имаше бал за навсякъде.

Ехааа, колко хубаво звучи! Браво!  А към днешна дата как е девойката Ви? Продължава ли да е така целеустремена и успешна?

# 500
Имате ли идея кои са учебните дни около 24 май? Наистина ли от 19 до 25 ще са свободни?

# 501
19, 21, 24 и  25 май  са неучебни дни.
https://www.mon.bg/bg/56

# 502
  • София
С уговорката, че 25 е неучебен, но присъствен. Училището решава дали идват и какво правят в този ден.

# 503
Купихме справочника. Разгледахме го с Дзвера ей така, за забавление. Неговият подбор е по критерии: близко до вкъщи, минамален бал от минала година и да се учи АЕ.
Имам питане - по принцип искам да продължи в досегашното квартално училище. Но има евентуална опция да няма много желаещи. Тогава как да редя желания надолу - сходни квартални училища или както ми дойде?

# 504
  • Варна
Storm76, не мога да ти дам съвет, понеже и аз не зная как ще подредим желанията. Сигурна съм за моя син, че ще му дадем опцията сам да избира, за да има ясното съзнание, че е решил той, а не ние. Ще дадем препоръки и ще се надяваме да ги вземе предвид, но знам, че няма да иска да учи нещо, което не му харесва.
Стискам ви палци да вземете най-правилното решение за вашето дете.

# 505
  • София
Дидева, имам малко въпроси дали съм разбрала нещата правилно за изпита "Проверка на способностите".

1. Заявление - подава се на 27-28.05.2021 в училището, в което учи детето в 7-ми клас.
2. Актуалното заявление изглежда така:
Скрит текст:

3. Училището на седмокласника издава бележка за разпределение на ученика за изпита, като мястото на провеждане на изпита може да е и в друго училище.
4. Училището на седмокласника издава служебната бележка с резултата от изпита и я дава на ученика

# 506
  • Ланкър, планините Овнерог
19, 21, 24 и  25 май  са неучебни дни.
https://www.mon.bg/bg/56
На нашите казали, че и 20-ти ще е неучебен. По-добре да бяха продължили онлайн и да учат в тези дни.

# 507
1. Да
2. Да
3. Да - изпитите за проверка на способностите се полагат в определени училища, кои и колко - зависи от способностите. Joy
4. Не съм сигурна откъде трябва да се получи бележката с резултата ( виж в документа за организация на дейностите, там трябва да го пише), но го въвеждат в системата служебно.

# 508
За каката преди 4 години не купих справочник.
Тя си беше избистрила желанията преди НВО.
След резултатите редихме желанията, като първото си беше ясно. Въпреки високите резултати бяхме посочили 26 позиции. В училището гнездо чак ни се чудиха защо са ни. Приеха я на първо класиране по първо желание.
Ние с каката но преди девет години не купувахме справочник и попълнихме само едно желание. Имаше бал за навсякъде. Явно съдбата е решила че втория път, с второто дете, трябва да имам suspense, ей така за разнообразие.
Така са вторите. И при нас с първата беше бал за навсякъде, сега клоним към бал за наникъде. Rolling Eyes

# 509
  • София
При нас най - накрая ще има в училището ПИ, но засега само по математика и то още в понеделник. Те имат всеки ден като в два от дните имат по два часа, а в понеделник пък в часа на класа също имат математика, тъй като класната им е по математика и била казала, че в дните с двойни часове ще правят ПИ. Дано, дано... колкото повече, толкова по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт