Седмокласници 2020/2021 - Тема 12

• 30 535
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря, Дидева. Flowers Bouquet

# 481
  • София
Дидева, можеш ли да дадеш отговор и на моя въпрос - възможно ли е да се участва в общата надпревара + НГДЕК?
Или трябва да се избира едно от двете?

# 482
Няма проблем да се участва едновременно в класирането за училища с държавен план-прием ( общата надпревара) и в училища със самостоятелен прием ( например училища по културата и изкуствата), каквото е НГДЕК.

# 483
  • София
Няма проблем да се участва едновременно в класирането за училища с държавен план-прием ( общата надпревара) и в училища със самостоятелен прием ( например училища по културата и изкуствата), каквото е НГДЕК.

Изключително много благодаря!

# 484
Аз пак да кажа. Прочетете инструктажа за ученика.
Допуска се да влезе в сградата на училището, като преминава през проверка на документа за самоличност ( лична карта/ученическа лична карта/ученическа книжка/задграничен паспорт).
В инструкциите за работа със системата, които пусках наскоро, на първа страница има  снимка на служебната бележка. Образецът е един и същ през последните няколко години.

Извинете само аз ли виждам противоречие в инструктажа относно черновите - през две точки се казва “... поставя свитъка за белова и листовете с надпис “чернова” ... в индивидуалния плик...” и след това в болднатия текст “листовете за чернова не се поставят...”

На моичкия му е доста натоварено напоследък. И тази и следващата седмица ще има пробни, класни, контролни, едни онлайн, други присъствено... Лудница 🤪 А аз имам много работа и съм го оставила сам да се оправя. Училища и паралелки още не сме редили. Мислехме да ги разглеждаме след като видим резултатите, но като гледам повечето го правите предварително. Та вероятно и ние ще поговорим по темата.
Хубав ден ви желая 🌞

# 485
Справочника на Вектор ще го има утре след 9ч. в книжарницата до у-ще Кирил и Методий във Варна,сега се върнах оттам

За справочника на Вектор разбрах,че е готов, но още не е разпреден по книжарниците. Към края на седмицата казаха.

# 486
Допълвам информация за Варна от централата на абв книжарници. Ще получат само по 30 броя на обект първоначално. В понеделник 17.05 ще получат още. Утре 14.05 от 9:00  до обяд ще са разпределени по обекти на АБВ.

# 487
  • България, София
За каката преди 4 години не купих справочник.
Тя си беше избистрила желанията преди НВО.
Разпечатах план - приема от сайта на РУО, огледахме внимателно възможностите.
След резултатите редихме желанията, като първото си беше ясно. Въпреки високите резултати бяхме посочили 26 позиции. В училището гнездо чак ни се чудиха защо са ни. Приеха я на първо класиране по първо желание.
Сега пак не смятам да купувам справочник. Свалих таблицата с ДПП и казах на наборката всичко, което й хареса, да оцветява в жълто.
Ще редим желанията след, като излязат резултатите. Още не знаем какво ни е първото желание. Много ми се иска, но не смея да се надявам да се повтори така, както беше с голямата. Но двете са толкова различни. Наборката трябва да я ръчкам постоянно, все отнесена, все нещо пропуснала, проспала, не разбрала. Категорична е, че не иска НЕ. Френски иска да учи, но дали ще стигне балът ... Та трябва и резервни желания да има.
Вярвам, че в крайна сметка ще попадне в правилното за нея училище, в което ще се чувства добре. Все пак и на среда държа. Но най - важно е да са живи и здрави децата. Всичко друго се нарежда Simple Smile

# 488
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аз пак да кажа. Прочетете инструктажа за ученика.
Допуска се да влезе в сградата на училището, като преминава през проверка на документа за самоличност ( лична карта/ученическа лична карта/ученическа книжка/задграничен паспорт).
В инструкциите за работа със системата, които пусках наскоро, на първа страница има  снимка на служебната бележка. Образецът е един и същ през последните няколко години.

Извинете само аз ли виждам противоречие в инструктажа относно черновите - през две точки се казва “... поставя свитъка за белова и листовете с надпис “чернова” ... в индивидуалния плик...” и след това в болднатия текст “листовете за чернова не се поставят...”
...

отчетохме го.
имаше и още едно - за прозрачните пликове за личните вещи.

# 489
След резултатите редихме желанията, като първото си беше ясно. Въпреки високите резултати бяхме посочили 26 позиции. В училището гнездо чак ни се чудиха защо са ни. Приеха я на първо класиране по първо желание.
Ние с каката но преди девет години не купувахме справочник и попълнихме само едно желание. Имаше бал за навсякъде. Явно съдбата е решила че втория път, с второто дете, трябва да имам suspense, ей така за разнообразие.

# 490
  • България, София
_re_ge, явно масово с вторите деца е така Joy
Трябва да има елемент на напрежение до степен скубане на коси на моменти.

# 491
  • Варна
Велина, някои затова нямаме втори, като си знаем първите...

# 492
  • София
Ние с каката но преди девет години не купувахме справочник и попълнихме само едно желание. Имаше бал за навсякъде. Явно съдбата е решила че втория път, с второто дете, трябва да имам suspense, ей така за разнообразие.

re_ge
И ние преди 2 години с каката постъпихме по същия начин-не купувахме справочници, имаше бал за най-високобаловата паралелка в София и я приеха в АК и ПЧМГ.
Обаче с малкия ми се пече яйце на дупето... Laughing

# 493
  • Ланкър, планините Овнерог
Нали знаете приказката, че амбициите са с първите, а вторите да са живи и здрави. Баш така си е май. Преди 6г пак се бях напрегнала, но сега се напрягам повече, защото преди 6г имаше конкретни цели, а сега не е много ясно. Тогава имаше и старание, а сега тц.

# 494
  • София
А зависи си и от детето.
С първото, уточнявам, че е момче, зора беше голям. Освен постоянно ръчкане да учи, много го и мързеше и се налагаше да учим заедно.
Сега с девойката е рахат. Както се казва не знам какво учат. Сама си учи, сама си решава ПИ и нас ни търси само ако нещо не е ясно.
Кофтито напоследък е, че явно умората си казва думата и не й се занимава много, но въпреки това продължава макар и с намалено темпо да се подготвя.

Общи условия

Активация на акаунт