Седмокласници 2020/2021 - Тема 12

• 30 498
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Миналата година си изгубих времето да търся прозрачни торбички за телефона и раницата, че и етикети им лепих, както е по инструкция. Аз съм си изпълнителна. Накрая там никой не си е носил, а не са и искали. Оставили са си телефоните така, раницата заметната на стола. Ни торбички, ни чудо са трябвали.

# 661
МоЙта и дъжд не я спира. С чадъра се изнесе.
Поне е с чадър, моя се изнесе без Wink

bazel, и аз подозирам, че само децата на четящите в темата ще са подготвени по устав Joy

# 662
Махнала съм датата, тъй като бланката е от 2019.

Скрит текст:
3.1. Изпитен комплект по Български език и литература – идентификационна бланка, листове за отговори и свитък за белова.
Обем – 14 стр., разпределени в комплекта за български език и литература, съответно на:
• 1-ви лист – идентификационна бланка с двустранна персонална информация – цв. 1+1 – черно;
• 2-ри и 3-ти лист – листове за отговори – с разпределени на тях отговори на кирилица и определени места за писане на кратък свободен и разширен свободен отговор – цв. 2+0 + двустранна персонална информация – цв. 1+1 – черно;
• 4 и 5 лист – свитък за белова с двустранна персонална информация на всяка страница - цв. 1+1-черно;
• 6 и 7 лист – листове за чернова с изписана думата „чернова“ на листа и с двустранна персонална информация на всяка страница - цв. 1+1-черно.
3.2. Изпитен комплект по Математика – идентификационна бланка, листове за отговори и свитък за белова.
Обем - 18 стр., разпределени в комплекта за математика, съответно на:
• 1-ви лист – идентификационна бланка с двустранна персонална информация – цв. 1+1 – черно;
• 2-ри лист – лист за отговори с разпределени отговори на кирилица и задачи с кратък отговор цв. 2+0 + двустранна персонална информация – цв. 1+1 – черно;
• 3, 4, 5 лист – свитък за белова с двустранна персонална информация на всяка – цв. 1+1-черно;
• 6,7,8,9 лист – листове за чернова с изписана думата „чернова“ на листа и с двустранна персонална информация на всяка страница - цв. 1+1-черно.
---------------------------------------------------------------
3.4. Скрепване – шиене с 1 телче в горен ляв ъгъл и перфорация в горен и долен ляв ъгъл на всички листа в изпитния комплект, както и напречна перфорация на първи лист за откъсване на идентификационната бланка.
---------------------------------------------------------------
Формат на комплектите – 210 х 297 мм Хартия – 80 гр./м2 OCR
 Всяка страница от комплекта има индивидуален баркод. Защита – уникален баркод и микротекст. На идентификационната бланка, на листа или листовете за отговори и на определени страници от свитъка за белова има видими случайно генерирани числа от 01 до 99.
3.5. Всеки изпитен комплект ще съдържа всички описани по-горе компоненти, а именно идентификационна бланка, лист за отговори и свитък за белова. Те ще бъдат комплектовани в съответния ред с уникален баркод и поредност, която гарантира еднозначното съответствие между всички компоненти в изпитния комплект.

# 663
  • София
Моята използва кучето, за да се изнесе. Естествено без чадър и дъждобран за косматко 😶 И сега като знам в какъв вид ще се приберат... ревааа 😭😭

# 664
  • Ланкър, планините Овнерог
А, тя чадър взе, но доколкото я видях през балкона, не го отвори, а баш тогава заваля.

# 665
Всичко се прави много бързо и претупано' за да има повече време за игри
Сейм, както се казва. Обяснявам му аз, един месец, само един месец усилия и после си правиш каквото искаш. Ама много голямо изкушение са тези игри. А се иска само месец концентрация и воля.
Пишете ме и мен в отбора.

# 666
  • В светлината на слънцето
Значи:
1. Голяма работа, че има само месец. Споко бе, това е много време.
2. Мокър от дъжд се не бои. И чадър не носи. Само по някое време се отбива, за да смени мокрите обувки със сухи.
3. Бърсането на кално куче е работа на друг. К’во толкова - нали го е разходил. (Горкото куче лежи изтощено на дивана)
4. Заплахи като “Ще ти продам колелото, компютъра, монитора, телефона, слушалките, колонките, волана и каквото там геймърско има”, важат за някой друг и просто прелитат пърхаво от едното ухо в другото и навън.
Те така при нас.

# 667
  • София
Усеща се, че наближават изпити.
Един куче да разходи, друг кънки да покара...
Моят днес чисти 40 минути с прахосмукачка само неговата стая.
Очаквам банята да измие с четка за зъби само да не се учи.

# 668
  • София
Дидева,  благодаря!

# 669
  • у дома
Дали някой има възможност да качи днешният ПИ по мат от Русе в пощата?

# 670
  • София
И само на нас ли такъв късмет, на последния пробен да дадат преразказван в школата текст?
Нямам идея все още, защото заявихме, че искаме за нас ПИ да е онлайн. Синът ще го направи във вторник и ще споделя.

# 671

3.2. Изпитен комплект по Математика – идентификационна бланка, листове за отговори и свитък за белова.
Обем - 18 стр., разпределени в комплекта за математика, съответно на:

• 3, 4, 5 лист – свитък за белова с двустранна персонална информация на всяка – цв. 1+1-черно;
Може ли да ми каже някои?
Само 3 листа белова имат за втория модул? Може ли да се пише от двете страни на листа?
 Ако не им стигне, май допълнително няма?

# 672
Две поредни години пускат допълнителен инструктаж ( мисля, че беше с писмо от ЦПУО), че на свитъците за белова се пише двустранно. Не виждам причина и тази година да не е така.
На мен ми допада, че за пореден път увеличават броя на листовете за чернова.

# 673
  • София
Момичета, вие отваряли ли сте урока по български за сложно съставно изречение? Нищо не разбрах, ама нищо.
Нещо такова пише:

слънце и море- съчинителна връзка
красиви цветя -  подчинителна връзка

Това дори не савъпрос за изречения. Няма изредени подчинителните и съчинителните съюзи, а се очаква децата да разпознават видовете сложни изречения. Учебникът е Булвест 2000.

Ако в някой учебник има по-разумно обяснение за сложно съставно изречение, моля, да сподели издателството.

# 674
  • София
Писах, преписвах и накрая се изтри Persevere

Това е от учебника на Просвета Азбуки:
Даден е текст.
"Първото изречение съдържа две съставящи прости изречения. Те са в отношение на подчинение едно спрямо друго, защото второто пояснява първото:
- Летенето с балон се практикува - главно изречение;
- когато метереологичните условия са благоприятни - подчинено изречение.
Връзката между изреченията е подчинителна и е осъществена чрез местоименното наречие когато. Подобни изречения се наричат сложни съставни изречения."

После са дадени различни примери за пояснение.

Общи условия

Активация на акаунт