Седмокласници 2020/2021 - Тема 12

• 30 518
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Моят син аз ще го водя и ще е с това - химикали, моливи, комплект за чертане и минерална вода, надявам се да е топло и да не се налага да носи и горнища, якета или чадър, които да прибира в пликове.

И аз това съм си записала, плюс документ за самоличност и часовник Simple Smile
Да и с прозрачния плик съм подготвена. Заради съхранение на пъзелите ми имам различни размери купувани от Джъмбо.

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 15:40 от vox

# 646
Марти, разкажи за 1 АЕГ, в кой клас е той сега, доволен ли е, ти доволна ли си? Моята щерка много е харесала това училище заради К. Тодоров и заради един присъствен пробен изпит там, казвам й, че един учител и една сграда не правят училището, но пък няма и какво да й дам като сравнение, та поне малко инфо да получим. Много ми липсва, че училищата в София не правят отворени врати /освен някои към МК май/. А може и да правят, но аз да съм пропуснала, някой бил ли е на такива?
Въобще, ако някой има дете в 1 АЕГ, 2 АЕГ, Испанската и ФЕГ и иска да сподели нещо хубаво/лошо, много ще съм благодарна? Към това се целим, не че знам дали ще я приемат, но поне да знаем към какво се целим. Joy

Синът ми я завърши (първа) преди три години, още две близки деца заършиха тази и миналата години....Аз лично, а и той също очакваше повече, като цяло е добре на фона на девалвиращото образование, но мноого компромисно. Мен ме вълнува сега малката, която е шести клас, затова следя вашия чат. За английската какво да кажа, дано всяко дете попадне на съученици, за мен средата е основополагаща и много важна, учителите ги има всякакви от супер квалиифицирани и човечни до пълни непрокосаници, които знаеха по-малко английски от децата в подготве (това е реалността)!

# 647
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile малко заигравка
https://www.vbox7.com/quiz:d5237f9c0a

Simple Smile познаха, че съм със седмокласник

# 648
На мен ли така ми се струва' но два от въпросите са с грешни отговори

# 649
  • В офиса
Бъгав е теста, и на мен ми стана тъпо, че се хванах.

# 650
Добре ,че са само пет въпроса
Ама то със седмокласници сме свикнали да си губим времето и нервите 😂
Верно един месец остана' ама как ще го преживея
Всичко се прави много бързо и претупано' за да има повече време за игри
Но от утре го прибирам до матурите' добре ' че ще са присъствено
Знам' че е прекалено' но много се разсейва с него и става друг човек 😒

# 651
  • В офиса
Сейм, както се казва. Обяснявам му аз, един месец, само един месец усилия и после си правиш каквото искаш. Ама много голямо изкушение са тези игри. А се иска само месец концентрация и воля.

# 652
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз вече се поотчайвам. Днес имаше ПИ по БЕЛ( онлайн), питам после как е минал - вдигане на рамене и отчитане, че текста на четене с разбиране бил смотан - за "нек'ви трюфели". Мисля, че МОН е редно да се консултират с нея преди да пуснат матурите. Божкеее....

# 653
  • София
Сейм, както се казва. Обяснявам му аз, един месец, само един месец усилия и после си правиш каквото искаш. Ама много голямо изкушение са тези игри. А се иска само месец концентрация и воля.

Същото и при нас. И аз само повтарям, че само още месец, после нито Регалия, нито частна учителка, нито ще го натискам повече. Но само още месец да положи усилия. За съжаление не съм обнадеждена, ДР от Регалия по МАТ отново е трагично (това е и коментара на учителката). Днес последно му дадох да играе и сме се разбрали до изпитите без. Много ми е свито Sad

# 654
Казах му'че ако не влезе в желаната паралелка цяло лято няма да види компютър
Май не ми вярва
+ всекидневна работа по поддръжка на двора,да се научи малко на труд,като не му се получава с ученето
Гледа ме неразбиращо
Май си живеят в тяхна игра,и външните фактори изобщо не ги интересуват

# 655
  • София
Моето момче е на приливи и отливи. Ту е небрежен и спокоен, ту го обзема паниката, че не остава много време. Вече не му казвам "Дръж се, малко остана!", защото го виждам, че това повече го напряга, отколкото успокоява. Като цяло е доста мобилизиран, даже днес госпожата по БЕЛ в школата го е похвалила, че е нейна гордост и той се върна много щастлив от това. При него похвалата върши по-добра работа, отколкото забележката и като чуе нещо подобно се мотивира да не разочарова човека, който го е похвалил.
Иначе и при него компютърните игри са като магнит, но има ли да си свърши нещо, си го върши.
Карам го да си планира два-три дена напред и като си е казал напр. във вторник ще си направя ДР по Химия, в сряда ще реша тест по БЕЛ, си спазва плана без да се скатава.

# 656
  • София
Един месец, но той минава най-бавно 🙁
Добре, че навън вали, за да седне да решава задачи иначе щеше да е излязла. Още с прибирането от школата заяви, че се е разбрала с приятелка следобед да излезе, но дъжда й изигра лоша шега. Ако може поне до 10.06. да вали без да спира ще е идеално 😁

# 657
  • Ланкър, планините Овнерог
МоЙта и дъжд не я спира. С чадъра се изнесе.

# 658
  • Варна
Марти, пратете го и насам тоз дъжд, моля! Днес беше на първа присъствена школа от ноември насам. После написа някакви домашни за утре (сумарно около половин час), с придумване направи един първи модул от тест, даден за ДР от школата и изчезна. А, и яде 2 пъти! От малко преди 17:00 ч е навън. Излизам на балкона да полея магданоза и я гледам какви пируети прави с ролерите. Моментално си я представих гипсирана. Явно вече съвсем психясах и тоз един месец ще е най-тежък откъм нерви. Та един дъждец да успокои страстите ще ми дойде добре.

# 659
  • София
Какви листове хартия купува МОН за НВО?
Школа Междучасие купува трагични, не можеш да намериш буквите из карираните черти. Аз не мога да прочета преразказа на собственото си дете, а ако съм проверител ще подам оставка...
И само на нас ли такъв късмет, на последния пробен да дадат преразказван в школата текст?
Пробният е нереален!

Общи условия

Активация на акаунт