Седмокласници 2020/2021 - Тема 12

• 30 633
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
  • гр.Варна
Dive,catty_m, раната е наистина много,много дълбока.Няма опция за лепене.Вече 4-5 лекаря го гледаха и са ужасени.Не смятат,че може да се лепи.Днес ММ и малката ходили до ЛЛ.Тя си цъкала на телефона и дала само направление за ортопед.Човекът бил супер мил и казал,че е за шиене.Миличката ми,веднага ревнала и започнала да трепери.Док казал,че е много стресирана и няма смисъл да се мъчи.Не всички понасяли това.За съжаление,ще трябва да я водим на 3 дни на преглед,защото се притесняват от инфеция.Раната е наистина доста дълбока,че и грозничка.Каква девойка си имам само!Наистина е много кротка,но много е непохватна и схваната.Миналата година се въртеше в кръг.Падна и си счупи носа.Точно в началото на пандемията!Остана й крив,но не си личи чааак толкова много.
Мен ме интересува къде мога да видя отговорите и решенията на втори модул на Вектор от април?
Първи модул младежа го решава ваканцията под зоркото ми око и го реши без проблем-65/65.За втори модул май не съм виждала отговорите.

# 166
  • България, София
Tsugumi_, съжалявам, че си останала с такова чувство.
Наистина темата е доста динамична и понякога постове и въпроси остават по - встрани.
Аз понякога с дни не успявам да пиша. Зависи какви са ми ангажиментите, а и доста често все догонвам и наваксвам.
Не мисля, че има умисъл в нечие поведение.

Бонанза, почиствайте раната и със сребърна вода. Има доста силно антисептично действие. Поне инфекцията да препятствате, че не е шега работа, щом е толкова надълбоко нараняването. А и детето като е толкова стресирано, не знам въобще как могат да я зашият. Освен с пълна упойка.
После за белега може с цикатридина да третирате. Има спрей, има маз и крем. Ние спрей сме ползвали за белег на каката, който не е на много видимо място. Не е съвсем изчезнал, но и тя не беше особено упорита.

# 167
  • В центъра на моретата
Зайче, няма как да не са ви готови резултатите, при положение, че пуснаха и статистиката.
И понеже си падам по статистиките, ето и нагледно колко по-лек за децата е бил априлския, в сравнение с мартенския ПИ:

Ами сега погледнах - втория модул си стои  със статус "В проверка"

# 168
  • гр.Варна
Зайче, няма как да не са ви готови резултатите, при положение, че пуснаха и статистиката.
И понеже си падам по статистиките, ето и нагледно колко по-лек за децата е бил априлския, в сравнение с мартенския ПИ:

Ами сега погледнах - втория модул си стои  със статус "В проверка"

и в статистиката ли Ви няма?
https://izpiti.cio-vektor.eu/rezultati-mat-7/

velina_v, раната я отваряме на 24ч за почистване.Слагаме риванол и йодасепт.От днес док е казал да включим и цикатридина спрей.Много ми похвалиха на Forever Алое активатор,та се чудя дали и него да не включа скоро.Някакви отзиви от вас за този продукт?

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 15:27 от Bonanza

# 169
  • Варна
Зайче, така пише, но ако го отворите вътре, има точкуване.
Бонанза, имаше до преди ден-два в профила на детето ключа с отговорите и точкуването, но май са го махнали, не го намирам за втори модул на Математиката. Дано някой го е запазил и ти го прати.

# 170
  • София
Пожелавам на болните и ранените бързо да се оправят Hug

Tsugumi_, нищо вече не може да ме учуди,
включително и това, че се е случило нещо, което "не е възможно да бъде направено със задна дата". В Страната на Чудесата, не онази на Алиса, всичко е възможно. Angry
Игнориране в темата не съм забелязала, виж спорове е имало, сърдити за отказан достъп до пощата също (поради спазване на чужди правила)

Дидева коментира, че в Справочника на Бг-учебник нещо не бива да се чете. Аз ги хванах, че са писали, че се ходи с 2-3 син химикала, пишещи еднакво. Не знам какво значение има това при положение, че не може да се ползват.

Разгеле видях 6 по Математика Joy

Редакция:
Бонанза, и наборката е голямо шубе (то и аз ама не се издавам Joy )
След прекарания Ковид решихме да се тестваме,  едва я навихме да даде кръв.
Тя трепери, заеква от страх. Цяло чуфдо беше ваденето на зъби при нея (а трябваше цяла серия да премахнем), но вече е приятелка със зъболекарката си аз си стоя от вън и само излизат да ме питат за неща за които трябва родителско съгласие.
Всяко лечение е с голямо убеждаване.
Осен да поговорите да ѝ кажете, че след упойката няма да я боли да не гледа изобщо какво й правят.

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 15:30 от Desem

# 171
  • гр.Варна
Desem,повярвай,мнооого говорихме!Тя само като чуе за игли и сякаш излключва.На нея й сложиха упойката,като й биха инжекция в раната и после нищо не усещаше,но док се отказа да я шие,защото мърда.Е,стоя пред спешното и обяснявам,че няма да боли защото е под упойка,но не!
Страаах,и то какъв!Гледаме с онези големи очи умоляващо да не й причинявам повече това....
И така ще я харесват младежите някой ден Simple Smile Това да й е кусура ! Simple Smile

# 172
  • София
Бонанза, някой защитник, грижовник Joy

# 173
  • София
Момичета, бясна съм. Днес и на 05.05. съм отпуска и двата дни имах възможност да наблюдавам обучението на девойката. В сряда трябваше да имат два часа БЕЛ, учителката не се появи, съответно и нямаше никаква информация, дали ще имат. Днес отново трябваше да имат два часа, но отново не се появява. На всичкото от горе имат и свободен час и по биология, а ФВС когато са онлайн нямат часове. Така са преценили от училището, че не им е нужно да имат. И днес програмата беше следната: два часа математика, четири свободни и един РЕ. Като по РЕ се появила само да им каже да гледат парада по случай 09.05.
Мислех да се обаждам в училището и да питам, какво е това своеволие от страна на учителите, че не само че не влизат в часовете, ами не информират и учениците, но девойката ме спря.
И после г-н министъра обяснява колко успешно е ДО.
Та те по БЕЛ, трябваше тази седмица да вземат Заточеници, кога ще го вземат, ами По жътва и по жицата, кога?!
Ох, извинявайте, ама много се ядосах.
Бонанза, много неприятно. Дано бързо да се оправи детето както физически, така и психически.

# 174
Явно учителите са решили да си слеят празниците и са си взели отпуск.... Много неприятно, а децата трябва да висят като сополи пред мониторите. Вече броя дните до края на уч.година дори повече от набора.

# 175
  • София
Явно учителите са решили да си слеят празниците и са си взели отпуск.... Много неприятно, а децата трябва да висят като сополи пред мониторите. Вече броя дните до края на уч.година дори повече от набора.

Ако са си взели отпуск, не трябвали училището да осигури заместници? Струва ми се много несериозно това, ама що ли се учудвам...

Като казахте игли - не помня дали ви споделих декември как синът ми припадна от вземане на кръв, изкара ми акъла, едвам го задържах да не се строполи, удари си главата в стената. Никой не се направи опит да помогне при коридор, пълен с хора, аз се развиках и лаборантките излязоха и го свестиха. Ужасно е чувството да си гледаш така детето. Та като ходихме след това за антитела да правим, бях подготвена с вода, шоколад и седяхме в лабораторията, докато не минахме и ние. Много са чувствителни мъжете Simple Smile

# 176
  • София
Bonanza, бързо да заздравява раната, да се забрави и лошият спомен Kissing Heart Моята девойка редовно пищеше поне половин час преди ваксина, а и не можеха да се разберат с брат си кой да е пръв - той тогава казваше "Дамите са с предимство!", но прилагаше това правило само преди ваксина Joy
Аз съм пропуснала питането на Tsugumi, не съм видяла поста й, явно е имало много да чета и затова.

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 21:33 от beb4o_fb

# 177
Марти, явно е до училище и учители. При щерката си имат часове по всичко онлайн, само ако някой е болен, дори и тогава ако заместника е по предмета пак имат. Сега преди малко тъкмо един час скача и прави упражнения на включена камера по физическо. Което не пречи да изостават, още са на бай Ганьо.
Бонанза, много страшно звучи, дано бързо се оправи малката.
Някой ще подава ли за изпит за проверка на способностите, т.е. НВО по изобразително, музика или спорт? В графика пише до 26-27.05, но се чудех там искат ли медицинско към заявлението. Щерката не се е готвила специално, но има желание да се пробва за ИИ, като евентуален вариант.

# 178
  • София
За заявлението за НВО май единственото специфично беше за спорта, искаха застраховка на детето за деня на изпита.

# 179
  • София
Благодаря ви момичета 🤗
Девойката от вчера следобед е без температура и днес веднага след училище изскочи навън. Петък било, времето било супер, а и двете сме знаели, че няма да седне да учи в петък следобед 🤨
Иначе и при нас днес часовете ту ги има, ту ги няма. Математиката асинхронно, физическото " В училище съм деца, така че гледайте клипчетата", а другите предмети приключваха бързо бързо.
Днес споменах на наборката, че се обсъжда смяна на датите на изпитите една седмица напред, а тя вика "Супер, да свършва по-бързо". 🙄
Иначе на бюрото я чакат два теста - по БЕЛ и Мат, ще видим кога ще ги направи.

Общи условия

Активация на акаунт