Седмокласници 2020/2021 - Тема 12

• 30 635
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ох, какво да кажа за ДО... Каквото и да напиша - все ще е малко... Но вече сили нямам да се ядосвам. То не беше не влизане в часове, днес по ФВСправи скандал, че след като тя закъсня с 11 минути половината клас отсъствал. Честно казано предпочитам да нямат часове вместо да правят презентации и куп глупости. На 5.05 часът по география беше - отворете на климат и си прочетете урока; направете план. Повече ни се чу ни се видя. Днес си четоха плановете... Наборът измъкна някакъв от интернет.

# 181
  • София
Момичета, искам да попитам нещо, свързано с ето този график от мнение на Дидева:
"Обявяване на списъците с приетите ученици на първи етап на класиране
до 13 юли 2021 г.
Записване на приетите ученици на първи етап на класиране или подаване на заявление за участие във втори етап на класиране
до 16 юли 2021 г.
Обявяване на списъците с приетите ученици на втори етап на класиране до 20 юли 2021 г.
Записване на приетите ученици на втори етап на класиране
до 22 юли 2021 г.
Обявяване на записалите се ученици и броя на незаетите места след втори етап на класиране
23 юли 2021 г.
Подаване на документи за участие в трети етап на класиране
26 – 27 юли 2021 г.
Обявяване на списъците с приетите ученици на трети етап на класиране
29 юли 2021 г.
Записване на приетите ученици на трети етап на класиране 30 юли 2021 г.
" До" обикновено означава " на". Разбира се, историята помни изключения, когато и резултатите от НВО, и първо класиране са излизали ден-два по-рано от обявения краен срок."

Въпросът - онлайн ли се подават документите за участие в класиранията и също за записването в училище или трябва да сме на място в София за някое от тези 2 действия? Опитвам се да измисля почивката. И ако е онлайн/на място, то и за 1, 2 и 3 класиране ли важи това?

# 182
  • София
За първо класиране се подава по електронна система. Записването е в избраното училище на живо. За нататък не знам, предния път имах късмет и всичко свърши с първото класиране.

# 183
За първо и трето класиране може и от почивката Simple Smile (онлайн) За записване или заявление за второ класиране - присъствено. Т.е от 1.07 до най-късно 15.07 планирайте почивката или от 23.07 до 29.07 но за тези вторите дати не съм чак 100% убедена, защото не ми се е случвало да участваме на трето класиране Simple Smile

# 184
  • Варна
Desita, Bonanza, бързо оздравяване на болните и ранени момичета!
Dive, честита годишнина! Съжалявам, но днес прочетох и със закъснение те поздравявам. Желая ви дълъг и щастлив семеен живот, изпълнен с много любов и благополучие! Дано щерката ви я приемат на първо класиране в първото й желание! Браво на момичето за приятната изненада, която ви е направила! Не само е умна, а и работлива и грижовна.
Честит имен ден със закъснение на всички именици! Да са живи и здрави и да успеят във всичко!

# 185
  • Пловдив
Въпросът - онлайн ли се подават документите за участие в класиранията и също за записването в училище или трябва да сме на място в София за някое от тези 2 действия? Опитвам се да измисля почивката. И ако е онлайн/на място, то и за 1, 2 и 3 класиране ли важи това?

Олив, работя в училище, което е гнездо. Миналата година се появи казус, в който родител дойде да търси информация как да постъпи. Бяха подали заявлението онлайн, но после при прегледа се оказало, че е записано само едно желание. Препратихме го към РУО, защото само те в случая можеха да съдействат.

# 186
  • София
Т.е., подава се или онлайн заявлението за класиране или в училище-гнездо на място, като има риск при онлайн класирането да стане грешка, правилно ли разбирам? Олеле!
А защо за 1 и 3 класиране може онлайн, но за 2 - присъствено?

# 187
  • Пловдив
Да, риск винаги има. Не го пожелавам на никого, но е добре да имате възможност веднага да реагирате, ако това се случи.

# 188
А защо за 1 и 3 класиране може онлайн, но за 2 - присъствено?
И по-добре, че заявлението за участие във втори етап на класиране се подава присъствено. Иначе изкушението да подадеш отново в няколко области без намерение да се запишеш остава. Simple Smile

# 189
Онлайн подаването на документи е изключително лесно и това, че един човек не е догледал си е негова грешка. Да така е, грешки винаги е възможно да станат, но предполагам не планирате да сте чак толкова далеч че да не може да се организира връщане.

# 190
  • София
Подаването в училище-гнездо пак е онлайн, но просто заявлението в системата се попълва от служител там. Аз лично предпочитам да си го попълня сама, отколкото да разчитам на някой непознат служител. Системата е направена изключително елементарно - едно от малкото хубави неща, които могат да се кажат за МОН. Не знам какво трябва да се случи, че да объркаш нещо.

# 191
  • София
Гнездата не правят нищо по-различно от това което ние правим пред компютъра, но имат основен недостатък - те имат работно време и почивни дни, а системата - не! (докато напиша фермана Санака го е казала)

След подреждане и подаване на заявлението грешки може само в РУО да се коригират.

Друго важно: Подреждането за 1во и 2ро класиране е едно, не може след първото да се размества

Catty, това с припадането при кръводаряването основно за повече момчета/мъже съм го чувала. Мой съученик е припадал пред очите ми при ваксинация, преди 2 г. - колега при взимане на кръв.
На мен също ми прилошава, завива ми се свят, но още не съм се гътала, но почти съм го правила Joy  (по същия начин съм и на АГ преглед)
Скрит текст:
Екстрата при мен е, че и вените ми се крият от страх Joy търсят по двете ръце - слагат турникета на 4-6 места , взимат ми от вената на дланта, или от пръстче, ако е малко количеството.... Връщали са ми пари за изследвания,  защото "отказвам" да има кръв... умирам от срам пред лаборантите и опашката, която чака след мен.
Преди няколко години лежах в болница - едва ми сложиха абоката, ужасих се от новината, че трябва да го сменят след няколко дни. Предупредих сестрата, в резултат едва ми сложи втория. Та тя ми каза да не казвам друг път за проблема, защото така притеснявам лаборантите/сестрите  (много беше мила, а я изпотих Blush)... И аз сега си мълча, те ме ръчкат с иглите, аз стоя с глава настана и мълча Joy

Аз също си ходя с шишето вода по лаборатории.

Не мога да се оплача от училището за привеждането нито на ДО нито ПО. Случвало се е сигурно да пропуснат някой час, но сигурно на пръстите на едната ръка дава били. Понякога са им променяли часовете - разместване или са ги взимали след обяд ако се е наложило нещо да отсъства учител.
Радвам се, че проекти са много по-малко от миналата година.

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 20:07 от Desem

# 192
  • Пловдив
Момичета, не агитирам към подаване в училище-гнездо, а само да оглеждате внимателно всичко.

# 193
  • София
Бонанза, сви ми се сърцето за твоето детенце. Бързо да се възстанови душичката.
Скрит текст:
Препоръчвам ти:

По 5 зрънца на ден, под езика до стопяване, 30 мин. преди хранене.
Това е за бързо заздравяване на тъканите при сериозни рани или оперативни интервенции.

Спомням си моето момче как искаше да избяга в Мексико преди първата си ортодонтска операция. Като го питахме защо в Мексико е решил, отговорът беше, че там е достатъчно далече, за да не го намери никой.
Предполагам, че към края на месеца пак ще водим подобен разговор, но вече е много по-голям и се държи.

Марти, на твое място бих ги вдигнала във въздуха. Не стига, че изискват децата да стоят часове наред пред компютрите, а насреща да се получава подобно безхаберие. Не бих си замълчала.

Tsugumi_, стана ми мъчно да прочета, че се чувстваш така и се извинявам ако от мен е дошъл пропускът.
В тази тема досега само веднъж съм станала свидетел на неприятна ситуация и ако е подминат нечий въпрос, то със сигурност не е било умишлено или целенасочено да обиди/нарани. Смея да твърдя, че тук наистина има много хубава атмосфера на разбиране, изслушване и взаимопомощ - нещо, което самата аз не вярвах, че е възможно в началото. Много ще се радвам да продължиш да пишеш тук. Flowers Hibiscus

Някой ще подава ли за изпит за проверка на способностите, т.е. НВО по изобразително, музика или спорт? В графика пише до 26-27.05, но се чудех там искат ли медицинско към заявлението.
Ще подавам и сега ме хвърли в размисъл Thinking Изобщо не съм се и сещала за медицинско... На самия изпит едва ли ще го искат, но най-добре е Дидева да каже. При записването ще искат, но дали на изпита.
И друго, което ми се размина като информация - отбелязала съм си дати за подаване на заявлението за участие 27 и 28.05. Кое сега е актуалното?

Получих график за класните и контролните.... ПЪЛЕН ПОТРЕС! Confounded
Добре, че съм си запазила от предния срок наредбата, която регламентира тези неща.
Пак и отново ще се разправям, няма да остава така нещата. Но как един срок не спазиха двете елементарни правила?! Толкова ли е сложно да изготвиш коректен график?!
Оплаках се и сменям темата.

Desem, и аз съм от родителите, които като видят 6 по МАТ се радват като 5-годишно на сладолед.
Сипвай Wine Glass и наздраве!

# 194
  • София
tonitabrandtner, не беше упрек. Hug
Аз също се притеснявах много, писала съм писма на РУО, за проблеми, но наистина много лесно се работи със системата... имам опит и от други държавни "системи"
Ние с баткото в почивен ден подавахме - 3 часа ги държах с таткото на масата да редим желания, после и да види младежът последно какво подавам Joy
После преживяхме 1во първо класиране и 2ро първо класиране.

Общи условия

Активация на акаунт