Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 7

• 38 755
  • 763
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Другото ми питане е откъде точно в НОИ трябва да отида за ПИК?

# 271
  • София

По спомени от преди две години, като влезеш в централата на НОИ си имаше табелка, която указваше в коя точно зала се издава ПИК. Вече може и онлайн да се извади, но ти трябва електронен подпис. Аз понеже нямам, ще се разкарвам до централата по някое време идния месец.

# 272
Здравейте момичета! Бременна съм в 16 г.с и си пуснах кръвни. Виждате ли нещо притеснително?

# 273
Mimka11, не виждам нищо протеснително.
Дължината на шийката си и аз не я знам. Утре съм на консултация, ще видим дали ще каже нещо, но и с първата бременност нямам спомен да е коментирана. Вероятно всичко е било ок.
За постригването и на мен ми обяснява майка ми да не съм ходела. Е, опитах се - не мога да изкарам до октомври, ще ми цъфне косата до корена сигурно и ще е като кошница. Та постригвах се миналата седмица. Реших, че щом си махам другите косми мога и да се подстрижа Simple Smile, все косъм 😁.
Сега съм в чуденка за ваксиниране срещу Covid-19, че тук май планират да ваксинират бременните с прединство... Хем доста добри отзиви прочетох, хем нещо не ми стиска, че никой не може да каже какви са дългосрочните ефекти....
Та така, стискайте палци утре на прегледа всичко да е наред, че и пола ако разбера ще е супер Simple Smile

# 274
По колко вода пиете?
Аз пия над 3 литра за денонощие. Днес звънях на доктора да ми каже резултати от изследвания и ми каза да пия много вода. Ами викам, докторе, по 5 ли да пия Grinning
Явно и затова ми е изписал Натаспин.

# 275
  • до най-прекрасния мъж

По спомени от преди две години, като влезеш в централата на НОИ си имаше табелка, която указваше в коя точно зала се издава ПИК. Вече може и онлайн да се извади, но ти трябва електронен подпис. Аз понеже нямам, ще се разкарвам до централата по някое време идния месец.
От кога може и с електронен подпис? Аз търсех преди 4-5 месеца такава опция, но не открих. Трябваше да се регистрирам в някакво тяхно приложение, като изискваше сканиране май на лична карта и самото приложение те снима. Но ми се видя тегаво и не се регистрирах. Сега да няма облекчени условия?

# 276
  • Казанлък(Бургас)
И аз се постригвах днес. А при първата бременност със сина ми от коса до раменете се постригах съвсем късо - 2 - 3см.
Днес го ударих на шопинг след фризьорка, много добре ми подейства. Blush Купих си рокля, и на бебчо няколко ризи и блузки, и малки сладки дънки.
Вода в последно време не пия много, и ще гледам да се коригирам. Но като съм навън ми е зор с тоалетната (добре, че поне отвориха заведенията, чееее)
Mimka111, виждам, че единият ти показател от Вирусологията ти е завишен почти 3 пъти, но не съм лекар. Обърни се към АГ- а си!

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 14:56 от yanac

# 277
Момичета , разбирам че е много изкушаваща тази ваксина сега . Аз също признавам си на няколко пъти се замислих . Но сестра ми работи в болница в Кьолн като акушерка и постоянно е с доктори гинеколози , те категорично са я предупредили че не трябва да си ваксинира бременна. Тя също иска да има 3то дете и са я посъветвали да не се ваксинира ако иска. Страничните ефекти били брутални.
Не искам да плаша никой , не съм спициалист просто казвам за какво си говорих с нея оня ден по повод моето желание за ваксиниране сега

# 278
  • София

От кога може и с електронен подпис? Аз търсех преди 4-5 месеца такава опция, но не открих. Трябваше да се регистрирам в някакво тяхно приложение, като изискваше сканиране май на лична карта и самото приложение те снима. Но ми се видя тегаво и не се регистрирах. Сега да няма облекчени условия?

Не знам от кога може, но ето официалния сайт - https://www.nssi.bg/eservicesbg/epik
Цитат от страницата:
"Издаването на ПИК на НОИ по електронен път се извършва чрез електронна услуга на НОИ с помощта на мобилното приложение на Евротръст за подписване с мобилен квалифициран електронен подпис."

# 279
Ох мили хора аз съм 17+5 и продължавам да имам гадене, както и киселини, но най което ме измъчва е подут корем и нередовно ходене до тоалетна. Някой има ли подобни проблеми? 😔

# 280
Аз първите 4 месеца нямах гадене, сега в 5тия ми започна и адско главоболие, мислех че съм минала тънко без симптоми, но изненада 😂 изобщо всичко е възможно, да се надяваме да е само на етапи и да преминават неразположенията. Казвам си, че е важно бебето да е добре, пък аз ще изтърпя каквото трябва. Много се изкушавам да пазарувам някакви неща, те изскачат отвсякъде реклами вече, но за сега се сдържам. Миналата седмица ни казаха, че ще е момче, което и аз си усещах! Ще изчакам и втората може би и тогава шопинг 😀

# 281
Момичета как сте? Всичко ли си работите вкъщи? Мен днес една комшийка ме видя, че мия прозорците и започна да ми се кара, че не трябвало, защото съм се протягала и тем подобни глупости. Вие какво мислите?

# 282
Виала, моя лекар, категорично ми забрани ваксина, докато съм бременна. Самия той е ваксиниран, имам му доверие, че е прав.
Колкото до чистенето и домакинските задължения, аз съм сама, с дете на 5 и куче, мъжа ми го няма, няма кой да ми помага. И чистя, и пазаря, и куче разхождам. И с предната бременност си правех всичко, не виждам проблем, освен ако няма противопоказания от лекар.

# 283
Мети мисля да кажеш на комшийката да си гледа работата 😂Аман от съвети от некомпетентни хора .Щом не ти е некомфортно си работи .Мен ме заболяха задните части, а лежа от вчера .🙄
Ако ми нямаше нищо щях и аз прозорците да си мия, изобщо не се връзвай.

# 284
Мети мисля да кажеш на комшийката да си гледа работата 😂Аман от съвети от некомпетентни хора .Щом не ти е некомфортно си работи .Мен ме заболяха задните части, а лежа от вчера .🙄
Ако ми нямаше нищо щях и аз прозорците да си мия, изобщо не се връзвай.

Много обичат тези хора да дават непоискани съвети. Аз чуя ли някой така и край филма започва🤣🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт