НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 139

• 45 762
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
Извинявам се за неточната информация,  така бях чела в една съседна тема.

# 301
  • Стара Загора
Бихте ли препоръчали сайтове с кето рецепти като dietdoctor.com, в който да има посочени хранителни стойности и нетни въглехидрати.
Търся рецепти на български или английски.

# 302
Бихте ли препоръчали сайтове с кето рецепти като dietdoctor.com, в който да има посочени хранителни стойности и нетни въглехидрати.

My Wholesome Life на български, ползвам и приложението Keto Diet (с оранжева иконка).

# 303
Здравейте, възможно ли е за два дни на вм нвх хранене при преход да се получи гадене и дискомфорт в стомаха.

# 304
Здравейте, възможно ли е за два дни на вм нвх хранене при преход да се получи гадене и дискомфорт в стомаха.

Възможно е. Причината - стомахът и киселинността му. Трябва време да се нагоди на новата преобладаваща храна. Обикновено за няколко дни минава.

# 305
  • на острова на мечтите
Няколко поста по-напред, не помня кой, сподели ruled.me. Много рецепти, полезни съвети и посочени хранителни стойности: мазнини, въглехидрати, калории...

# 306
Също и блога "Здравословно с Дени" - рецептите са на български, добре обяснени и в края на всяка има и разбивка от кое колко има в порция. С уточнението че рецептите там са НВ, но не изрично строго кето или и да има чак такива, не са всичките. Има какво да се вземе и там откъм идеи, дори и да се гони изрично кетогенно хранене.
В Диетдоктор има доста попадения, но и доста рецепти които просто са чужди на нашите вкусове или с разни по-екзотични продукти.
В Youtube също има доста такива рецепти и често под видеото има и разбивката по макроси и за тях.

# 307
  • Стара Загора
Изтеглих приложение Keto diet, но тъй като търся вегетариански рецепти и има много екзотични, както писахте.

Какво е Heavy whipped cream? Май нямаме такъв продукт на нашия пазар.

# 308

Течна сметана за готвене. Навсякъде има, на Лидл е чудесна 30-36%.

# 309
Благодаря за отговора.
Още един въпрос с цел сваляне на доста килограми колко калории и колко мазнини, протеини и въглехидрати поддържате, като проценти на дневното меню и като грамове.

# 310
  • WonderLand

Течна сметана за готвене. Навсякъде има, на Лидл е чудесна 30-36%.

Потвъждавам! За тези от вас които обичат заквасена сметана споделям, че лидълската 36% се заквасва прекрасно и се получава много вкусен КремФреш

Дух, аз започнах с 30кг за сваляне, 13 паднаха за 4 месеца, но не следя нищо. Храня се напълно интуитивно, ям ужасно много салати. Смятам, че  трябва първо да се адапираш към режима и да се самонаблюдаваш, така ще разбереш какво работи за теб. Чуждите пропорции няма да ти свършат работа.

# 311
65%М, 20%П, 15%В, грамове не следя
аз свалям на под 1200 ккал, но според мен ти трябва да си на 1500 - 1600
виж и Узунов, знам че му се дразнят хората, ама работи, особено в оная част да не се закусва (пускам сълза, закуската ми е любимото ядене)
ииии... Дух, фаствай, но не стой гладна!!!
няма нужда да се насилваш да ядеш месо - риба, яйца и кюфтета са супер, салатите да са зелени, умната с ядките, млечните да са кашкавалени... и по- добре да изядеш един сладолед, вместо да печеш кето- торти
дай си време, яж масло и ще ги свалиш килограмите Hug

# 312
70 М, 15 П, 15 В - горе-долу към това се стремя. Със зор правя 1200 калории, гледам да не са и много под тях де. Мисля, че откакто почнах да закусвам свалям по-бързо 🤔

Финиширам месец 1 с -3 кг. Доволна съм Simple Smile

# 313

Дух, аз започнах с 30кг за сваляне, 13 паднаха за 4 месеца, но не следя нищо. Храня се напълно интуитивно, ям ужасно много салати. Смятам, че  трябва първо да се адапираш към режима и да се самонаблюдаваш, така ще разбереш какво работи за теб. Чуждите пропорции няма да ти свършат работа.

Подкрепям. При мен сценарият е точно същият с минимални разлики в числата.

Много, ама много салата, особено в началото - предимно зелена, също много зеле и броколи и карфиол. Вътрешното ми усещане е, че зеленчуци като червена пиперка, домат, морков - щом сладнят, значи трябва да се ядат по малко. А зелените - изобилно.

Правих опити да засичам мазнините за деня и се намествах в 65 гр.
Сега нямам кантар (нарочно не си купих, ако пита някой)
Резултатът ми си е чудесен - не знам последните килорами, но най- ми харесва как танцувам без да се задъхвам и как не усещам как ми идва и кога си заминава Simple Smile Яко е.

# 314
Благодаря ви.
Херц, стремя се към 20 часови фастове, но вчера е 15 часа бях много гладна и ядох. Гладна не седя, но много бързо се наяждам. Трудно си правя калориите и така на следващия ден бързо огладнявам понякога. Но съм в началото де, днес ми е 4 ти ден. Кофти ми е на стомаха, тази нощ ми и горчи в устата, което е странно, в кетоза абсолютно не съм, аз съм за сезонните зеленчуци и салатата е с домати, а вечер имам и чаша бяло вино, та сто на сто не съм в кетоза, но всичко това е ново за мен и към момента ми е доста кофти на стомаха и устата.

Общи условия

Активация на акаунт