НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 139

• 45 745
  • 753
  •   1
Отговори
# 285

Благодаря за споделеното.

И аз се интересувам от режима на госпожата Ерменкова, но май ще заложа на другите във фб, които правят такъв. Кето БГ или нещо такова.

Имате ли отзиви за тях?

Тепърва искам да започна да се храня така, но за начало искам да науча и прочета повече дали може да се справя докато имам  (таласемия и чести припадъци) с този режим.

Всеки сам решава за себе си кой режим да ползва. Има много хора, които са доволни от Ерменкова, но за мен нейния режим е твърде краен. Не ми се умира от глад.
Има достатъчно рецепти онлайн - forlife (на които си купих книгата и имат много добри рецепти), Кето с Мая във Фб и т.н. и всички са безплатни. Иска обаче малко труд да си следите приема на мазнини, протеини и въглехидрати.
Искам да обърна внимание, обаче, че за да се адаптира организма към кетозата и да започне да гори мазнините в тялото ти, ще му трябват поне 6 седмици.

# 286
Кетозата не е необходима за горенето на мазнини !!!Постига се трудно,поддържа се още по-трудно и специално при жените може да доведе до здравословни проблеми(щитовидна жлеза) При заболявания (епилепсия,рак,аутизъм ) и много голямо надебеляване е оправдано.
http://foodforthoughtbg.blogspot.com/2019/01/blog-post_28.html?m=1

4-седмично предизвикателство меню с рецепти

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 19:17 от dt

# 287
  • Стара Загора
От къде купувате бадемово брашно на добра цена? Днес бях в Lidl и казаха, че вече нямат в асортимента.

# 288
От къде купувате бадемово брашно на добра цена? Днес бях в Lidl и казаха, че вече нямат в асортимента.

Стига, сериозно ли? Последния път си взех 4 пакета 😦

# 289
  • WonderLand
За София - от борсата в Слатина - Булгарплод. Там има няколко склада за ядки и сушени плодове. От там последно взех 500гр бадемово брашно за 9лв. Имаха и кокосово 4лв за кг май беше. От там се запасявам и с ядки - бадеми, кашу, лешник за по 15лв /кг.  Сега като се замисля може да пробвам да си смеля бадемово брашно от цели бадеми в блендера.

# 290
  • София

Аз купувам от zoya.

# 291
Бадемовото брашно е май някакъв сезонен продукт в Лидл, лятото винаги изчезва.

# 292
  • WonderLand
Айде аз пак идвам да се хваля, но днес кантара ме зарадва. Тегло от преди бременосстта - постигнато. До тук - 13кг от началото (началото на февруари). Следващата ми малка цел е да падна под 80кг, до която остават още 4кг.

# 293
  • Стара Загора
Чудесно! Браво за постигнатата цел! И аз се боря с теглото след 2 бременности и ИР в лека форма, но спрях да кърмя преди 2 седмици и сега следвам стриктно кето режим (3 ден). Имам да сваля 12кг.

# 294

От Лидл купувам т.нар. бланширани бадеми- смлени белени бадеми. Пакетите са при сладкарските неща. Досега за последната година винаги има, освен на една промоция, в която го бяха намалили с 1 лев и беше свършило за съответната седмица.

# 295
Ето това го няма вече .

# 296
Най- вероятно скоро ще има ново, естествено с по- лош състав.

# 297
А, то тяхното в Лидл така периодично се появява и изчезва от асортимента им. Едно и също си е всеки път, мисля. Никаква идея защо така правят, не са го развалили при предишните такива случаи де. До скоро го засичах, имаше го няколко месеца но преди това пак липсваше сума време.

# 298
Пускат го в определени периоди от типа на "седмица на .... френската/американската кухня"

# 299
  • WonderLand
Пускат го в определени периоди от типа на "седмица на .... френската/американската кухня"

Не точно, в постоянния им асортимент е, но лятото го спират, както и някои други продукти, защото не се държат добре в топлото време.

Общи условия

Активация на акаунт