НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 139

• 45 745
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
Близка също си взе от Ерменкова режим. Пълно мазало е списъка за пазаруване, рецептите и продуктите. Последните дори не са съобразени със сезона. Човек, ако седне, за половин ден може да си направи сам режим. Diet doctor също е страхотен сайт.

# 271
Хора, не си давайте парите. Да, отслабва се, но тя ще ви умори от глад. Порциите са отвратително малки, т.нар оригинални рецепти са преписани и преведени от чужди сайтове, всички рецепти до една ги намерих откъде ги е взаимствала.

Аз също си го платих, но по-скоро от любопитство какво толкова има в режима и невероятните резултати, които всички споделят. Е, назад ако погледнеш мненията ми, не съм мръднала с кило и половина - две. Вече съм на 22 ден и дори ям по-малко от това, което тя дава като дневно меню (междинното хранене в 3 го пропускам, обикновено са някакви десерти, които са ми тежки и не изпитвам нужда да ги ям). Не са ми малки порциите, но много от рецептите не са ми по вкуса и го ползвам като някакъв ориентир основно.

Не знам как отслабват с по 7 кг. на месец. Може би ако организма ти преди това е свикнал на убийствени количества храна и сега се "шокира", но аз и преди си се хранех съвсем нормално, с много салати и т.н. Прекалявах основно със сладкото и често вечерях паста, пица или други по-калорични неща (покрай половинката).

# 272
Тъкмо вчера една позната ми разказваше колко е доволна от Ерменкова. Свалила 5кг, каза, че било вкусно.
Аз, за себе си, като спра да кърмя бих посетила първо ендокринолог, че нещо май тотално са ми бъгнати хормоните.
Но си признавам и че в момента нещо много се вманиачих, може би заради лятото и че трябва да покажа тази телесна маса Rolling Eyes която не понасям.......
Недей да се юркаш сама, полза няма от това. Спомням си аз като започнах, беше нещо от сорта на юни, юли, там някъде. Отначало май нищо не свалих, то и моето тегло беше добре "отглеждано" дълги години. Но пък започнах да се чувствам по-добре физически и гледах на това да се радвам. Даже не знам колко точно време мина, със сигурност отначало не личеше нищо и после изведнъж се изненадах като минах покрай огледалото. Ама буквално се изненадах. Беше лято, по него време бях и без работа и съответно повечето време не носех дрехи дето по тях да се усети по колан или от сорта. До тогава не бях убедена че ще сваля нещо съществено, но пък ми беше вкусно и се чувствах добре и си продължавах, ей така да видя  какво ще стане. Ами, стана. Ще стане и при теб, не си създавай излишен стрес.
Хормоните докато кърмиш много ясно че не са ти като в нормално състояние, това мога да ти го кажа и без да съм лекар. Ще се наместят после евентуално. До тогава ще си положила основите, вече ще си свикнала на режима и ще си усетила доста от ползите от него и само ще довършваш делото.

# 273
Близка също си взе от Ерменкова режим. Пълно мазало е списъка за пазаруване, рецептите и продуктите. Последните дори не са съобразени със сезона. Човек, ако седне, за половин ден може да си направи сам режим. Diet doctor също е страхотен сайт.

Diet Doctor е страхотен сайт, от който основно черпя рецепти. Една част от прословутите авторски рецепти на Ерменкова са точно от там. Други намерих из други кулинарни блогове. Да, рецептите й са мазало - пише 1 яйца, в инструкциите трябва да слагаш 2 яйца... Наскоро гледах рецептата за веган хляб, превеждала рецептата от английски, но забравила да смени от Фаренхайт на Целзий и се чудя как този хляб ще се пече 50 минути на 300 градуса.... Не че фурната ми въобще вдига 300 градуса...
Пълна шарлатанска е, ама е хванала вълната на шараните.
Отслабват явно само такива, които досега не са били на кето режим....
За мен, след края на режима й, ще има страхотен йо-йо ефект.
Dr. Berg в Youtube канала си обяснява как трябва да се изяждат по няколко купи зеленолистни салати на ден, богати на фибри, Ерменкова дава 100 грама.... 30 грама домат, с 30 грама краставица си е направо глад...
Да не говорим, че никога не съм разбирала как някой може да прави режими без да вземе информация за човека.
Всеки режим е индивидуален, истинските професионалисти искат да знаят как се храниш, как спиш, какво работиш, под какви нива на стрес си, здравословни проблеми и тогава определят калорийния дефицит и режима на хранене според индивидуалната нужда.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 12:25 от titka2

# 274
Привет на всички, пуснах си днес кръв и урина по друг повод, но интересен резултат от изследванията беше, че нямам кетони в урината. Предполагам и това е причината режимът да не работи в степента, в която очаквах. Вече започвам да се филмирам да нямам по-сериозен проблем, хормони или не знам и аз... Чудя се и дали не прекалявам с протеините, въпреки че ги следя в MyFitnessPal. Не знам какво да направя, поръчала съм си лентички, чудя се дали да не направя някакъв фастинг, да хапвам само яйца и салата. Яд ме е, че нищо не постигам, а не ям нищо забранено Sad 

# 275
За отслабването не е нужна кетоза.Може би имаш прекалено големи очаквания.

# 276
За отслабването не е нужна кетоза.Може би имаш прекалено големи очаквания.

Това го знам, просто е странно да не съм в кетоза при 70-75% мазнини дневно и прием под 1200 калории. Не мърдам на кантара.

# 277
Може би,защото си под1200 калории не отслабваш.А  и мерките и теглото са различни неща.

# 278
Може би,защото си под1200 калории не отслабваш.А  и мерките и теглото са различни неща.

Ми нямам нужда от повече. Ям два пъти на ден както обикновено, изобщо не съм гладна. Мерки, мерки... освен че почти си влязох в една рокля с един размер по-малка от сегашния, друго не бих казала.

# 279

Diet Doctor е страхотен сайт, от който основно черпя рецепти. Една част от прословутите авторски рецепти на Ерменкова са точно от там. Други намерих из други кулинарни блогове. Да, рецептите й са мазало - пише 1 яйца, в инструкциите трябва да слагаш 2 яйца... Наскоро гледах рецептата за веган хляб, превеждала рецептата от английски, но забравила да смени от Фаренхайт на Целзий и се чудя как този хляб ще се пече 50 минути на 300 градуса.... Не че фурната ми въобще вдига 300 градуса...
Пълна шарлатанска е, ама е хванала вълната на шараните.
Отслабват явно само такива, които досега не са били на кето режим....
За мен, след края на режима й, ще има страхотен йо-йо ефект.
Dr. Berg в Youtube канала си обяснява как трябва да се изяждат по няколко купи зеленолистни салати на ден, богати на фибри, Ерменкова дава 100 грама.... 30 грама домат, с 30 грама краставица си е направо глад...
Да не говорим, че никога не съм разбирала как някой може да прави режими без да вземе информация за човека.
Всеки режим е индивидуален, истинските професионалисти искат да знаят как се храниш, как спиш, какво работиш, под какви нива на стрес си, здравословни проблеми и тогава определят калорийния дефицит и режима на хранене според индивидуалната нужда.

Благодаря за споделеното.

И аз се интересувам от режима на госпожата Ерменкова, но май ще заложа на другите във фб, които правят такъв. Кето БГ или нещо такова.

Имате ли отзиви за тях?

Тепърва искам да започна да се храня така, но за начало искам да науча и прочета повече дали може да се справя докато имам  (таласемия и чести припадъци) с този режим.

# 280
  • WonderLand
Mokka, ти много скоро започна, резултатите не са изобщо бързи, пък и щом мерките се раздвижват, значи имаш напредък.

# 281
Mokka, ти много скоро започна, резултатите не са изобщо бързи, пък и щом мерките се раздвижват, значи имаш напредък.

Благодаря, Silver Dream, в случая по ме притесни факта, че дори не съм стигнала кетоза, а се вайкам, че нямам резултати. Няма да се отказвам, де, бутам напред и докъдето стигна Simple Smile

# 282
Защо държиш толкова на тази кетоза?Лентичките измерват кетоните в урината,които се изхвърлят и не са показателни.Кетоните в кръвта се използват за гориво.Така или иначе дългосрочната кетоза не е добре,ако нямаш сериозна болест.

# 283
  • WonderLand
Кетозата не ти е нужна, спокойно

# 284
кетозата се усеща по един специфичен вкус в устата
на масло и яйца се постига на 2рия ден

Общи условия

Активация на акаунт