НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 139

  • 45 302
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 3 988
Аз разкарах салатата и на мен ми се яде, доживях да го кажа. Вечерята беше 60 грама козе сирене и 50 ементал, едни хлебче и чаша вино.

# 526
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 363
Моето кето хлебче стана мнооооогооо вкусно. Само ленено семе смляно 40 гр., едно яйце, лъжичка зехтин( лично производство,а и нямам кокосово масло както пише в рецептата), пушен пипер и половин лъжичка бакпулвер. Пекох на тиган. Имам голяма фурна. Не ми се включва за такава шушка.
И на мен не ми се яде много вече. Дори глад не изпитвам. От хлебчето с диаметър около 30см. изядох едно крайче.

# 527
  • Мнения: 2 275
Моята рецепта за ленено хлебче е точно за тиган или по точно грил-тиган. Само яйца и смляно ленено семе, сол. "Тестото" става гуменообразно като истинско. Ползвам златно ленено семе за да изглежда по-апетитно. Харесва ми.
Дух да не би лененото семе или брашно да не е било добро? Никога не ми горчи, но усещам рибена миризма. Може мозъка ми да прави връзка омега3-риба.
Купувам семена и смилам в мелница за кафе преди употреба.
Ще сложа подправки и чесън следващия път.

# 528
  • Мнения: 24 765
Тези които ползвате кокосово брашно в неща дето не са сладки, с какви подправки успявате да му прикриете миризмата? Чесън на прах нещо, риган, знам ли... Мирише ми всичко на пасти, а пък панирано с него и хуск стана много добре, правих паниран кашкавал за проба.
Пробвах в смес от хуск и бадемово брашно по равно и другата проба беше хуск и кокосово, че имам и се чудя къде да го отикам. Супер стана и по двата начина... само че с кокосовото мирише на сладкарница и  туйто.

# 529
  • при моите любими
  • Мнения: 2 893
И аз влизам да се оплача от себе си. Аз отдавна стигнах нужните килограми, но си продължавам на режима, защото смятам, че така се чувствам добре. Обаче днес така се случи, че хапнах нещо с глутен. Да вкарам малко предистория, че преди 2 години близо, получих уртикария с незнаен произход. Борих се с нея близо година. Малко след като почти изчезна, започнах режима и съвсем отшумя. И какво стана след глутена... Имам обрив на гърба. Ще се гръмна, ако ми се поднови, защото това е наистина ужасно нещо.

# 530
  • Мнения: 3 988
Моята рецепта за ленено хлебче е точно за тиган или по точно грил-тиган. Само яйца и смляно ленено семе, сол. "Тестото" става гуменообразно като истинско. Ползвам златно ленено семе за да изглежда по-апетитно. Харесва ми.
Дух да не би лененото семе или брашно да не е било добро? Никога не ми горчи, но усещам рибена миризма. Може мозъка ми да прави връзка омега3-риба.
Купувам семена и смилам в мелница за кафе преди употреба.
Ще сложа подправки и чесън следващия път.
Никаква идея нямам. Аз измених малко съотношенията на брашната, точно за да не ми бие на сладко, ще взема да попитам автора на рецептата. Иначе на консистенция и всичко добре го докараха, обаче ми остава един послевкус горчив. Вчера го ядох с козе сирене да не се усеща.

Пс
На мен не ми се вярва, по скоро смятам че е в графа митове, но колега на мъжа твърди, че от кето получил камъни в бъбреците

# 531
  • Мнения: 24 765
Скрит текст:
Моята рецепта за ленено хлебче е точно за тиган или по точно грил-тиган. Само яйца и смляно ленено семе, сол. "Тестото" става гуменообразно като истинско. Ползвам златно ленено семе за да изглежда по-апетитно. Харесва ми.
Дух да не би лененото семе или брашно да не е било добро? Никога не ми горчи, но усещам рибена миризма. Може мозъка ми да прави връзка омега3-риба.
Купувам семена и смилам в мелница за кафе преди употреба.
Ще сложа подправки и чесън следващия път.
Никаква идея нямам. Аз измених малко съотношенията на брашната, точно за да не ми бие на сладко, ще взема да попитам автора на рецептата. Иначе на консистенция и всичко добре го докараха, обаче ми остава един послевкус горчив. Вчера го ядох с козе сирене да не се усеща.
Пс
На мен не ми се вярва, по скоро смятам че е в графа митове, но колега на мъжа твърди, че от кето получил камъни в бъбреците
По-скоро Дюкан набеждават за проблеми с бъбреците, доколкото знам. Ако изобщо диетата му е причината де. Дали кето се е хранил или просто почти без въглехидрати?
Половината ми познати смятат че кето значи просто да махнеш хляба и сладкото... от останалите немалко смятат че на режим като нашия закусваме филийка сланина намазана с краве масло и ме питат как съм можела да ям такива работи и не ме ли е страх че ще ме убият.  Та така де - то всичко е "кето", стига да няма пасти и банички, ако не знаеш.
Ех, ако ставаше то така, хем и бира да се пие... размечтах се рано сутринта че е петък, викам да си забърсвам лигите и да започвам работа Grinning

# 532
  • Мнения: 2 275
Пусках по-напред статия , че на практика от всички на кето, реално са само 5%.
Кокосовото брашно го използвам за моцарелените питки/кюфтета (200г стъргана зряла моцарела, 2 яйца, 2 лъжици кокосово). В солен вариант с чесън на прах, чубрица става нещо с вкус на кюфте. Без подправки ми е "сладкия" вариант .
Това , с ортикарията е много гадно. А ако наистина е свързано с глутена, поне ще е ясно за друг път. Както се казва всяко зло за добро.
Дух, ти май и зехтин беше сложила? Да не е от него или пък от комбинацията. На мен хуска ми е правил номера с оцветяване на печива.
Вече имам сами 3-4 изпитани рецепти, основно с тахани и не купувам брашна за да ги мисля. Лененото семе си го деля с птичките.
Моцарелена питка за закуска, с кафе и сметана.

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 08:20 от tania6

# 533
  • Мнения: 5 681
Момичета, минавам да се похваля, че карниворно хранене OMAD прави чудеса с мен! Кожата ми е разкошна, а за 10 дни свалих 2 кг. И не, не са вода и тн, и преди бях на нисковъглехидратно хранене и бях доста чиста откъм вода. Засякох и овулация този месец. Ако някой бори здравословни проблеми, нека му даде шанс. Половинката пък просто изчисти храненето, намали драстично въглехидратите, вече почти не му се образува зъбен камък, себореята също се повлия доста добре.

# 534
  • Мнения: 3 988
Ама то според мен хората казват Кето щото е по-лесно за изговаряне съкращение от ВМ НВХ или друга разновидност. Аз съм с пълното съзнание, че не ям кето, защото вх са ми винаги над 20 грама. Ама и аз като говоря или си правя рецепта казвам Кето, че ми е по-лесно.
Ами зехтинът е същият като този, котки слагам в салатата така че не е от него. Подозирам аз лененото семе.

# 535
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 363
Лененото семе трябва да се мели малко преди употреба. Иначе добивало леко горчив вкус. Аз забравих да добавя чесън на прах. Ама нейсе. Пак е вкусно.
При мен почти утихна псориазисът. Не знам дали е глутена, или фаста... Имайки предвид, че с къс ръкав през този период се налагаше да обяснявам, че раните по лактите не са от падане:joy: А и косата ми, която напоследък е много суха и без блясък,вече е гладка и не хвърчи на всички страни като глухарче.
Трябва да намаля плодовете, че килцата не падат... Ама като ги обичам ми е малко трудничко да ги откажа... Нещо като виното на Дух Hug

# 536
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 21 811
Не се насилвайте твърде за отпадане на храни. Аз също бях почитател на плодовете и някак съвсем естествено отпаднаха (почти) от менюто ми. Цяла зима да съм изяла пет ябълки и също толкова от любимите ми портокали...
Сега, като излязоха ягодите, ядох 2 пъти ягоди със заквасена сметана - много ми е вкусно така и не ми дава реакция на стомаха, а освен това не може да се изяде прекомерно голямо количество.

# 537
  • Мнения: 2 698
Момичета, минавам да се похваля, че карниворно хранене OMAD прави чудеса с мен! Кожата ми е разкошна, а за 10 дни свалих 2 кг. И не, не са вода и тн, и преди бях на нисковъглехидратно хранене и бях доста чиста откъм вода. Засякох и овулация този месец. Ако някой бори здравословни проблеми, нека му даде шанс. Половинката пък просто изчисти храненето, намали драстично въглехидратите, вече почти не му се образува зъбен камък, себореята също се повлия доста добре.
Би ли споделила повече какво ядеш?

# 538
  • Мнения: 5 681
Frozenn, менюто ми е изключително скучно Blush Ям яйца - или бъркани, или на очи. Те са ми "гарнитурата" на пържола - телешка, пилешка или свинска. Понякога месото е във вид на кайма. Понякога каймата я обработвам термично и я смесвам със суровите яйца, за да се сготвят и те. От време на време ям дробчета, воденички и сърца. От време на време хапвам и дроб от треска и сардини в собствен сос.

# 539
  • Мнения: 24 765
Ама то според мен хората казват Кето щото е по-лесно за изговаряне съкращение от ВМ НВХ или друга разновидност. Аз съм с пълното съзнание, че не ям кето, защото вх са ми винаги над 20 грама. Ама и аз като говоря или си правя рецепта казвам Кето, че ми е по-лесно.
Ами зехтинът е същият като този, котки слагам в салатата така че не е от него. Подозирам аз лененото семе.
Наясно съм с това че всеки взе на всичко ВМ-НВ да вика "кето" за по-лесно, но друго имах предвид сутринта.
Дали човекът с проблемите с бъбреците е бил на някакъв подобен на нашия режим или на  НВ но високопротеинов, където такива проблеми са май доста често срещани? За щастие, нямам личен опит с диетата на Дюкан дето е най-популярната такава протеинова, обаче по едно време беше нашумяла и масово се оплакваха хора че им е повлияла зле на бъбреците. Това е само предполжение, разбира се, може и съвсем друга да е причината и въобще пък да не е свързана с това.

Общи условия

Активация на акаунт