НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 139

  • 45 277
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 2 281
Сьомговата пастърва е някакъв хибрид, и у нас в Бг има развъдници на сьомгова пастърва. Според мен тя не е толкова богата на омега - 3, защото я развъждат в по-топли води. Най-богати на омега 3 рибоците,  обитаващи северните ледени води. В този смисъл предпочитам сьомгата.

 
Правилно ли разбрах, че сьомговата пъстърва е за предпочитане пред сьомгата по принцип? Защото консумирам споменатите по-горе сардини, риба тон, ципура, скумрия и сьомга, тези са рибите, с чието приготвяне и ядене се справям (не готвя добре и не обичам особено риба), но ще заменя сьомгата, ако е по-добре.

# 631
  • Мнения: 15 448
Дух, бърже рецепта точна за цацата моляяя! Simple Smile

# 632
  • Мнения: 3 988
Еми нямам Joy онзи ден бях пекла пилешко от бут, домързя ме да мия еарфраера..бутнах вътре цацата, ръснах съвсем малко олио и воала. Не, няма брашно, няма нищо. Само загрях фраера за 5 минути и бутнах рибките. Ама се свиват. Повечето станаха бая малки.

Еми ако ще ядем сьомга заради мазнините, то скумрията е далеч по евтина и с повече мазнини.

# 633
  • Мнения: 2 275
Както казах и преди сардината и другите дребни рибета са най-добри. Според моите палео, де. Аз съм нула по рибни въпроси. Само да няма кожа,перчици, костици и очета.
Има дива сьомга от Аляска, Канада и други. Предимството на замразената риба е , че ловят и замразяват веднага. Това е в сила и за зеленчуците или поне по това,което ни показват (във Фр).
Сьомговата пъстърва е друго нещо, но си признавам :предпочитам нея пред сьомга със съмнителен произход.
Заглеждам ги тези еарфраер (само това нямам) кюфтета и пържоли добре ли стават? Все търся нещо бързо,лесно и вкусно и без много миене на съдинки/тигани.

# 634
  • Мнения: 15 448
Ма в кошницата или директно в твичката сложи цацата?
Танче, за крилца, наденици, кюфтета, бутечата е топ еърфрая. Скумрия също и изобщо всичко мазничко става иделано.
Зелнчука на мен ми се получава като варен. Картофи не ядем и не съм пробвала.
Имам крок пот с керамичен съд, още не съм го пробвала, не знам какво и как се готви в него.
Днес пък една приятелка ми хвали няква Ниджа, даже не знам какво е🤭😂 Ма било топ:) ММ вика ша я земем🤪😂 Много обичаме да купуваме техника и да не я ползваме после😅

# 635
  • Мнения: 3 988
Жаки, аз никога не пържа директно в тавичката. Винаги в кошницата. Сложих ги, разбърках ги леко няколко пъти и това беше.

# 636
  • Мнения: 24 763
Както казах и преди сардината и другите дребни рибета са най-добри. Според моите палео, де. Аз съм нула по рибни въпроси. Само да няма кожа,перчици, костици и очета.
Има дива сьомга от Аляска, Канада и други. Предимството на замразената риба е , че ловят и замразяват веднага. Това е в сила и за зеленчуците или поне по това,което ни показват (във Фр).
Сьомговата пъстърва е друго нещо, но си признавам :предпочитам нея пред сьомга със съмнителен произход.
Заглеждам ги тези еарфраер (само това нямам) кюфтета и пържоли добре ли стават? Все търся нещо бързо,лесно и вкусно и без много миене на съдинки/тигани.
Пържоли само 1-2 пъти съм пробвала и не бяха никак зле, обаче кюфтета,, пилешки бутчета, шишчета, месо на късчета със/без зеленчуци, само зеленчуци, гъби, панирани неща също стават супер (панирах режимно де, стана изненадващо добре дори паниран кашкавал). Риби гледам че правят също вътре, ама аз ги обичам по-малко и от теб и не мога да кажа от опит.
Недей се чуди, ако имаш възможност го вземай - аз точно заради бързо и лесно готвене се сдобих с него. А пък за някой на нашия режим е хептен супер. Мариновани мръвки от преди работа или пък там кюфтетата на заготовка и вечерта като ги метна вътре, те станат докато направя салата и сложа масата. Много време му се чудих и аз, а сега ме е яд че не си взех по-голям... голям помощник ми е. 2 седмици след като го взех, майка ми само от приказките ми вече се беше навила да си вземе и тя Grinning
То иначе както често се прибирам в 8 и половина вечер, трябва на омлети да живея само. Не че и тях не ги обичам, ама все пак не може само това.

# 637
  • На острова
  • Мнения: 1 297
Аз имам крок пот и готвя предимно месо в него - хвърлям пържолки, бут свинско, телешко, пуешко бутче, агне, хамон, пиле филе, зеленчуци за крем супа, тиква. Сега лятото не го ползвам толкова, но есен-зима всеки ден. Особено ми е любимо сутрин преди работа и вечерта се прибирам готово. Някой път допичам директно с керамичния пот във фурната за коричка. Уикендите също, оставям и излизам, не го мисля.

Сега ще ме карате и за еър фрайър да гледам 🤣 Много обичам всякакви хапки, децата също - пилешки, риба, моцарела..

# 638
  • Мнения: 3 988
Майка ми редовно в нейния прави пише kfc на племенниците ми с корнфлейкс. Правила е панирани сирена, кашкавали и тн. Аз на моя само риба, месо и зеленчуци съм правила. А и суфле от яйца

# 639
  • Мнения: 24 763
Хубав стана панираният кашкавал, такова нещо дори и с нормална панировка не бях правила вкъщи, а пък обичам. Сигурно и сирене ще стане хубаво. Но си е цапане и е далеч от бързо и лесно, така че няма опасност да ми стане често ястие в менюто.
Факт си е че уредът ми помага да се храня по-разнообразно с минимум усилия.

JACKLIN*, тая Нинджа доколкото мярках някъде е комбинация от еърфраер и 1-2 други уреда дето ако ги имаш поотделно всичките, малко няма смисъл. Че е и обемиста и има там различните капаци и още някакви неща да им търсиш място и на тях. Иначе и тя много добре звучи ако тепърва се оборудва човек.

# 640
  • Мнения: 3 378
Леле, миналата седмица направих пилешки филенца във фрайъра, режимни, станаха по-хубави от нормалните. Яйце, бадемово брашно малко, пармезан настърган, чесън, сол и черен пипер. Половинката изяде повече от половината, даже бургер му правих с тях.

# 641
  • Мнения: 18 462
Много го тача и аз фраера. Слагам продуктите и забравям.
А и поне не цапа навсякъде при пърженето.

# 642
  • Sofia
  • Мнения: 29 261
На хартия ли ги редите панираните филенца,сиренца и др ?
След всяко готвене ли миете кошницата?
На ръка или в миялна?

# 643
  • Мнения: 24 763
На ръка мия, щото нямам миялна Grinning Предимно след всяко ползване.
Повечето неща направо в кошницата, тя идеята е да ги обдухва отвсякъде и хартия на дъното малко пречи да минава и през дъното въздух.
Кашкавал като пробвах да панирам, си признавам че на хартия го сложих. Ако беше се разтекъл, щеше да има да го дърпам после из дупките на дъното... само мисълта би ме отказала. Иска обръщане като я има хартията де, от долната страна не става както отгоре. Кордон Бльо правих наскоро, пак върху парче хартия и обръщах, но ми беше лесно да хвана с хартията да го извадя от кошницата, вместо с щипката да съборя половината панировка при обръщането... щото толкова ми е сръчността на мене Grinning Иначе става и без хартията.
Панировката беше режимна каквато пробвах за пръв път и не знаех как ще се държи, иначе стандартно панирани неща с галета или с корнфлейкс са си супер и направо в кошницата. По разбираеми причини, такива съм правила само за проба или за гости. То отначало беше голям ентусиазъм всичко възможно да се пробва как става, аз и половин година по-късно пак не съм се наиграла и все нещо си измислям да опитам там да сложа.

# 644
  • Мнения: 15 448
В миалната мия аз всичко и двете части.

Общи условия

Активация на акаунт