НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 139

• 45 695
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Жаки, и аз искам рецепта за супата...че и аз кат ТМ супи не ям Smile
Риба от де купуваш? Метро ли?

# 226
Мистик, само от Метро, в Кауфланд и Лидл им е гадна рибата, няма нищо общо с метровската:) В сряда и петък карат там прясна.
То рецепта силно казано, кот имам мятам:)
Сварявам два вида риба или 3 квато имам -скимтуя, сьомга, шаран. Безкостявам, прецеждам бульона, слагам тиквичка, мирков, патладжан, гъбка, шепа киноа, девисил задължително, варя, като е готов зеленчука връщам рибата. Ям с лют пипер и много лимон:) и по гъстичка да е;)

# 227
  • Пловдив
Мерси! Ще пробвам със сьомга някой път, че това пощеше на кости не ми хич по вкуса... Simple Smile

# 228
Мерси! Ще пробвам със сьомга някой път, че това пощеше на кости не ми хич по вкуса... Simple Smile

Ам, пощя кво да правя, за да ядат моите пощя:) Ти накарай мъжа ти😂

# 229
Момичета, моля да ми препоръчате Омега 3.

# 230
Здравейте, дами, ще си позволя да ви попитам нещо отново. Днес съм 14 ден на режим и освен малко по дрехите, не забелязвам особена разлика в кантара. Да не кажа, че след първоначалните 1,5 кг. дори не е мръднал. Отдавах го на МЦ, когато съм доста подута и си знам, че съм поне с кило отгоре, но той приключи преди 3 дни и все същото.

Спряла съм въглехидратите тотално (освен разбира се тези, които се съдържат и в другите храни), записвам си дневното меню в My Fitness Pal и в Nutrients мазнините винаги са ми 70-75%. Като калории ги докарвам 1200-1400 - не закусвам, по принцип нямам нужда, обядвам нормална порция със салата, пия по 2-3 кафета с бадемово мляко неподсладено, вечерям също нормална порция. Не съм много месоядна като цяло, но сега включих месо в режима. Иначе повече сирена, яйца. Правих си веднъж един солен кекс с бадемово брашно и сирене, но го ядох три дни. Този уикенд си правих и тиганиците на Таня (ако не се лъжа) с лъжица тахан яйце, и тях ги закусвах събота и неделя с малко сирене. Изчезна ми жестокия глад след въглехидратите, след като съм обядвала до вечеря съм сита, вечерям към 19-19:30. Позволила съм си 3 пъти по чаша вино вечер от началото на режима.

Извинете за дългия пост, но не знам какво не правя както трябва. Ще ми е полезно да споделите мнение.

# 231
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Мокка, най-вероятно тялото ти има нужда от още време за климатизация към този режим.
Незнам какво е "бадемовото мляко, неподсладено", което слагаш в кафето. Ако е от готовите - имат супер много пълнеж от нишестета и подобни субстанции.
Храната ти ми се вижда приемлива. Търпение...
Зависи и от кг, които имаш за сваляне. Ако са под 10 ще е доста като време.. ако са 20-30+ става по-бързо в началото, обикновено... Но поне 1 година ще ти е нужна, предполагам...

# 232
Режимът ни не е бърза диета. Понякога първите резултати идват и след месец. Аз пак ще се повторя, храненето е хубаво да е максимално изчистено поне в началото.

# 233
Мокка, най-вероятно тялото ти има нужда от още време за климатизация към този режим.
Незнам какво е "бадемовото мляко, неподсладено", което слагаш в кафето. Ако е от готовите - имат супер много пълнеж от нишестета и подобни субстанции.
Храната ти ми се вижда приемлива. Търпение...
Зависи и от кг, които имаш за сваляне. Ако са под 10 ще е доста като време.. ако са 20-30+ става по-бързо в началото, обикновено... Но поне 1 година ще ти е нужна, предполагам...

Благодаря за бързия отговор! Вероятно си права, но преди години съм правила 90-дневната и ми се струва, че там по-бързо постигнах резултати. А сега тук очаквах, при все никакви въглехидрати, да е по-зебележимо.

Бадемовото мляко е на Alpro, уж е това без добавени захари и т.н. Но може би и него трябва да спра.

Килограмите са точно 10, даже бих казала 12.

# 234
  • WonderLand
Моkka, според мен трябва да разкараш алпрото, виното, към салатата наобед да добавиш месце или яйца, в бадемовото брашно и като цяло във всички ядки и семки (респ. тахани) има доста въглехидрати - към 30гр. Аз видях първите резултати чак в  края на третата седмица, а започнах с 30кг за сваляне. Когато пазаруваш винаги гледай състава и въглехидратите на храните. Всичко, което съдържа неща, които не би могла да си купиш от магазина (сгъстители, подобрители, оцветители, консерванти, овкусители и т. н.) нямат място в менюто. Спокойно, ще се нагоди тялото ти скоро, особено, ако започнеш по-стриктно.

# 235
Моkka, според мен трябва да разкараш алпрото, виното, към салатата наобед да добавиш месце или яйца, в бадемовото брашно и като цяло във всички ядки и семки (респ. тахани) има доста въглехидрати - към 30гр. Аз видях първите резултати чак в  края на третата седмица, а започнах с 30кг за сваляне. Когато пазаруваш винаги гледай състава и въглехидратите на храните. Всичко, което съдържа неща, които не би могла да си купиш от магазина (сгъстители, подобрители, оцветители, консерванти, овкусители и т. н.) нямат място в менюто. Спокойно, ще се нагоди тялото ти скоро, особено, ако започнеш по-стриктно.

Благодаря за отговора Simple Smile За съжаление съм свикнала да пия кафе с мляко и ми е доста трудно да го пия чисто. По принцип прясно не консумирах, от години го пия с някакво ядково. Мислиш ли, че течна сметана (тип 36% от Лидл) няколко капки ще е проблем?

Вино както казах съм пила 3 пъти, но бях и на гости. С бадемовото брашно внимавам много, защото знам, че има доста въглехидрати. Затова си позволих само веднъж да правя нещо с него, а и той приятеля ми го изяде половината кекс Grinning

# 236
  • Down Under
Mokka, аз вече съм точно месец от както започнах и съм свалила 1.5кг. Аз едва ли не си мислех, че ще свалям по 5-6кг на месец, но уви не е реалистично, поне за моят организъм. Аз съм абсолютно стриктно кето, не съм пекла нищо, бадеми изобщо не консумирам. Закуска само кафе, обяд евентуално смути с горски плод, кокосова вода и чия и вечеря месо и салата, като ние вечеряме към 16ч. И така само 1.5кг, но определено има разлика в това, как изглеждам и как ми стоят дрехите. Определено ще ми трябват поне 6 месеца. Аз лично се чувствам прекрасно, не съм отпаднала и все изморена както преди. Бавно, но славно

# 237
  • WonderLand
Mokka, aз точно тази сметана от Лидл слагам в кафето, даже не една - две капки, а стабилно количество. Но пия само едно кафе сутрин и това ми е. Иначе ако не искаш да е животинско мляко по-добре си прави бадемово или каквото друго ядково харесваш, у дома. Така ще е с по-изчистен състав. Можеш да си вземеш също кокосова сметана, има я в лидл в кенчета. Тя също мисля, че беше с хубав състав. Ако не харесваш кокос пък може да си направиш сметана от кашу, която да добавяш към кафето (накиснато кашу блендирано с малко вода до абсолютна гладкост), също става приятно, но трябва да следиш калории и въглехидрати, че лесно се прекалява.
Горди, сигурно ще се позасилят нещата скоро, но положителните ефекти за които говориш са най-приятния ефект от целия режим за мен.

# 238
Mokka, аз вече съм точно месец от както започнах и съм свалила 1.5кг. Аз едва ли не си мислех, че ще свалям по 5-6кг на месец, но уви не е реалистично, поне за моят организъм. Аз съм абсолютно стриктно кето, не съм пекла нищо, бадеми изобщо не консумирам. Закуска само кафе, обяд евентуално смути с горски плод, кокосова вода и чия и вечеря месо и салата, като ние вечеряме към 16ч. И така само 1.5кг, но определено има разлика в това, как изглеждам и как ми стоят дрехите. Определено ще ми трябват поне 6 месеца. Аз лично се чувствам прекрасно, не съм отпаднала и все изморена както преди. Бавно, но славно
И да сваля някой по няколко кила на месец (не чааак толкоз невъзможно на моменти, при много излишно тегло и много строг режим)... това няма да е точно първият месец, дето сигурно повечето минава в адаптация.
Като калории гледала ли си как се движиш? Звучи ми като твърде малко храна на ден поне на мен, не ти знам количествата разбира се. Може и само на мен така да ми звучи, аз това нещо наречено смути не се научих да го считам за хранене.
По описание това хранене не ми звучи и много като кето де, къде са ти мазнините в тоя "обяд", ако изобщо има достатъчно и във вечерята?

Хем се радвам че ВМ-НВ хранене стана сравнително популярно, хем понеже е на мода навред почнаха на всичко да викат кето, а това пак не е добре за някой дето тепърва се захваща.

# 239
  • при моите любими
И аз съм на мнение че трябват повече мазнини. Не се свалят килограми и когато се ядат по-малко от нужните въглехидрати. Тогава тялото минава на режим задържане, защото не му достигат и започва да пести. Изобщо гладуването не е точно режим. Трябва да има баланс. Аз имах за сваляне 10-12кг. Успях да сваля 10 за 3 месеца. Така, че не е невъзможно. Но определено не съм гладувала. Ядки и плодове започнах да ям чак на третия месец. Висока съм 170см, бях 67кг., сега съм 56-57. Но се храня с много мазнини. Мазни пържоли и крилца, много зехтин, авокадо и маслини. Яйцата ги готвя с голяма бучка масло. За 3 месеца съм направила 3-4 , 24 часови фаста и то стана малко случайно. Просто нямах възможност да хапна по-рано и наблегнах на вода, кафе и чай. Никога не закусвам и в сутрешното кафе не слагам сметана. Така правя почти ежедневно 16/8. И ми се получи.

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 17:47 от cydonia

Общи условия

Активация на акаунт