НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 139

• 45 747
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Идеално ти е менюто, ходи си най- спокойно! Аз ти завиждам люто:)

# 256
Уейв, ако си започнала рязко режима, а досега си била на съвсем различен, в напълно нормално да се случи това. Адаптационен период е, ако ви е интересно, като се завърна в родината ни, ще предоставя източници и повече инфо.

# 257
това

ако е печено месо с картофи - може

За който сега влиза в темата - може месото (ако се чудите дали е ок ако е готвено заедно с картофите), а не е ОК да ядете картофите.

Старите пушки, говорете недвусмислено, че всеки може да се обърка!

е отговор на това

Може да ви се стори глупав въпросът, но все пак - грешно ли е да се яде само месото от готвено ястие месо с картофи например?

кое те обърква и затруднява?

# 258
  • WonderLand
Уейв, кето грипа е точно това, което описваш. Спокойно, ще отмине, все още се адаптираш Simple Smile
Аз тоя уикенд направих един ябълков пай по грешка и хапнах парче - лелее много вкусен беше станал, съседите останаха доволни Grinning Освен това съм на края на МЦ, тоя месец нещо апетита ми беше по-голям от обикновено. Като се почувствам добре ще проверя мерките Grinning

# 259

И аз това бих казала Grinning

Защото обичайно оплакванията са за противоположното - запек.

# 260
Можете ли да ми препоръчате приложение,  с което да пресмятам калории, мазнини, въглехидрати?

# 261
Можете ли да ми препоръчате приложение,  с което да пресмятам калории, мазнини, въглехидрати?

Здравей, аз ползвам Cronometer -  в него можеш да заложиш % макронутриенти, които да приемаш, а и базата данни е сравнително голяма.

Знам, че повечето хора ползват My Fitness Pal, заради възможността да сканираш баркод на опаковката на храна и тя веднага да ти излезе в приложението.

# 262
И аз това бих казала Grinning
Защото обичайно оплакванията са за противоположното - запек.
Запек не всички очакват, но ако рязко е сменен режимът на такъв с повече мазнини... случва се да го има този обратния на запек ефект за някакво време. По-плавен преход помага, ако не се оправи сам проблемът с времето. Различните видове храна изискват различни ензими и чревна флора и прочие, храносмилателната ни система също има нужда от време да се нагоди от кое колко трябва да има. Преди да мина на режим сигурно и при мен би имало такъв ефект ако хапна по-богата на мазнини храна. Сега мога и бучка масло да лапна като бонбон и освен да ми е вкусно, друго не би се случило. Обаче пък от други неща съм отвикнала и са ми по-трудни за храносмилане, а преди изобщо не ги усещах. Смятам го за нормално.

# 263
И аз тъкмо идвах да питам за същото. Може ли да се получи от еднократно хранене с повечко въглехидрати, ако досега си бил на стриктен режим? (Уикенда бях на погача и хапнах от питката и тортата, нямаше как).

Иначе съм на 20 ден и още не мърдам от кантара, но си облякох рокля, която преди ми беше тесничка Simple Smile

# 264
Аз съм с фитнеспал. Пробвах и карб мениджър, но не се спогодихме.

# 265
Броите ли калории? И всъщност кое се счита за нормален дневен калориен прием. Не намирам еднозначен отговор. При кърмене е необходимо средно между 200 и 500 доп.калории дневно.

Свалих си cronometer.

Ред: видах в първия пост една таблица, в нея пише 2000 кал за жени и 2600 за мъже.

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 20:49 от ver4eto_sv

# 266
Какво значи "нормален" дневен прием? Нормата е колкото на теб са ти нужни, ако ще гледаш калориите. Виж разни онлайн калкулатори има, може би и в приложенията дето смятат храната да има опция, поне в някои. Попълваш възраст, пол, височина, тегло и още 1-2 неща и то смята, уж.
Докато кърмиш и докато още се нагаждаш към режима не знам колко е удачно да ограничаваш калории, в случай че с такава цел питаш.
Скрит текст:
Така или иначе не ги смятам, мисля че попълвах данни в приложението на фитнес гривната и там ги смята също. Замислям се да мина по-редовно на едно хранене на ден, а не да го правя само от време на време както до момента. Тогава вече сигурно ще се опитам поне грубо да смятам отначало, защото не съм убедена че мога да изяждам достатъчно на едно хранене.
При мен дава над 1400 базови, плюс там каквото изразходя от всякаква активност и стават близо до тия 2000. Но аз не съм никак дребна, една жена 50 кила би имала нужда от по-малко или пък по-активна физически ще има нужда и от повече евентуално.

# 267
Ако сте на кето, сайтът на Ruled.me има страхотен калкулатор. Силно го препоръчвам.
Иначе привет от мен, нова съм в темата, но не и на кето храненето.
От миналата година с леки прекъсвания по ред причини се храня по кето. Вече ударих платото и реших да пробвам режима на прословутата Кето с Ерменкова.
Хора, не си давайте парите. Да, отслабва се, но тя ще ви умори от глад. Порциите са отвратително малки, т.нар оригинални рецепти са преписани и преведени от чужди сайтове, всички рецепти до една ги намерих откъде ги е взаимствала. Приложението й е покъртително, рецептите са пълни с грешки и объркващи. Чак ме е яд, че й дадох толкова много пари. За толкова месеци на кето никога не съм усещала глад, а вече 3-та седмица при нея буквално вия от глад, чувствам се отпаднала, нон-стоп ми се вие свят... Абе четете си и не се връзвайте на wanna-be keto коучове....

# 268
  • WonderLand
Ако сте на кето, сайтът на Ruled.me има страхотен калкулатор. Силно го препоръчвам.
Иначе привет от мен, нова съм в темата, но не и на кето храненето.
От миналата година с леки прекъсвания по ред причини се храня по кето. Вече ударих платото и реших да пробвам режима на прословутата Кето с Ерменкова.
Хора, не си давайте парите. Да, отслабва се, но тя ще ви умори от глад. Порциите са отвратително малки, т.нар оригинални рецепти са преписани и преведени от чужди сайтове, всички рецепти до една ги намерих откъде ги е взаимствала. Приложението й е покъртително, рецептите са пълни с грешки и объркващи. Чак ме е яд, че й дадох толкова много пари. За толкова месеци на кето никога не съм усещала глад, а вече 3-та седмица при нея буквално вия от глад, чувствам се отпаднала, нон-стоп ми се вие свят... Абе четете си и не се връзвайте на wanna-be keto коучове....

Добре дошла в темата, стискам палци за бързо излизане от платото, Ермекова не веднъж съм я писала тука, че е просто продавачка на режими...

# 269
Тъкмо вчера една позната ми разказваше колко е доволна от Ерменкова. Свалила 5кг, каза, че било вкусно.
Аз, за себе си, като спра да кърмя бих посетила първо ендокринолог, че нещо май тотално са ми бъгнати хормоните.
Но си признавам и че в момента нещо много се вманиачих, може би заради лятото и че трябва да покажа тази телесна маса Rolling Eyes която не понасям.......

Общи условия

Активация на акаунт