Сърчице във мен тупти, през НОЕМВРИ 2021 то до мен ще спи!

• 41 978
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Виждала съм ги, но работят ли?

# 676
За зимата - нормални дрехи, космонавт и после го слагаш в зимен чувал за количката. При особено голям студ съм мятала и по едно одеало отгоре, но те в легналия кош са доста защитени като цяло. Без зимен чувал не си представям как се извежда малко бебе, вероятно трябва просто много добре да се увие в някакви одеала. Чувалът е страхотно улеснение.

говориш за чувал нещо като този ли?
https://www.google.com/search?q=%D1%87%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BB+% … =1745&bih=880Тоест се взима отделно от количката? Питам, защото нали има на коша за новородено една постелка отгоре.

И сега гледах за помпите за кърма. Май ще е по лесно с ръчна на какво мнение сте? Харесах една на avent comfort oбаче ще я взема от амазон там е 17 паунда, а в България са по 90лв.

Да, точно това са зимните чувалчета, отделно се купуват от количката. Постелката е много тънка, не върши особена работа, даже май никаква. Чувалчето аз лично го ползвах до към втората година, то става и за седящия кош.

# 677
Гледа страшно много американски влогъри как показват и рассказвах за тях . Даже ги сравняват с други помпи и цедят са сравнение , работи Simple Smile
Виж в Ютуб някое клипче , на мен ми допада и цената нее висока , какво и миенето им изглежда лесно дори и да си на път . Няма шанс да забравиш някоя част
Виждала съм ги, но работят ли?

# 678
Хака-та е вид "колектор за кърма". Лансинох предлагат подобен https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030015022
Иначе не бих казала, че е помпа. Докато бебето суче от едната гърда, тече и от другата. Именно за това се слага Хака-та. Залепваш я с вакуум и тя си стои и си събира.
Marchelsi препоръчвам ти, както и на всички други момичета с първо дете, да си вземат книгата на Христина Янева - Хедра "Всичко за кърменето". Веднъж май пак писах за нея. Много е полезна и има всичко описано - от това какъв вид шишета и залъглаки да изберем, каква помпа, до подходящи пози за кърмене и различни проблеми с които бихме се сблъскали докато кърмим.

# 679
От личен опит мога да кажа, че с голям бюст (чашка Е, F и нагоре) най-добрата поза е легнала и бебето до вас. На мен абсолютно ми беше невъзможно в поза люлка да кърмя, а камо ли с възглавница.

# 680
За помпи консултаните препоръчват Макстра (те всъщност препоръчват на ръка, но ако наистина се налага помпа). Аз имах Авент ръчна пълна загуба на средства. Само ми разрани зърната, не ми свърши работа.
За зимно бебе навън си представям нормално облекло плюс едно дето е като космонавт, но отдолу не е с крачета, а е чувалче. Допълнителни завивки при нужда.
За ръкавички- наистина в началото много се драскат бебетата по лицето, обаче най-оптимално е да вземете ромпър/блузка с вградени ръкавички. Те са едни допълнителни ивици на ръкавчето, които се обръщат и хоп ръкавички. Обикновените много ми се изхлузваха постоянно и ме беше страх нещо да не се задави като си лапа ръцете (аз съм си филмарка).
За къпането слушах две лекции скоро и на двете казаха, че не се препоръчва всеки ден. Миене на дупе след всяка смяна на памперс да, но цяло къпане - 1-2 пъти в седмицата с минимално използване на измивен препарат. Кожата на новородените е с един слой по-малко от нашата и много лесно можем да я изсушим.

# 681
А точно Лансинох аз просто търсех и забравих как се казва това в Бг дето го предлагат тя даже е 20 лв което според мен е готино Simple Smile Иначе каква е тая Макстра ? Написах в гугл и не го намерих , ще пуснеш ли линк ако не ти е сложно

# 682
  • Am Dorf (BB)
Скрит текст:
За зимата - нормални дрехи, космонавт и после го слагаш в зимен чувал за количката. При особено голям студ съм мятала и по едно одеало отгоре, но те в легналия кош са доста защитени като цяло. Без зимен чувал не си представям как се извежда малко бебе, вероятно трябва просто много добре да се увие в някакви одеала. Чувалът е страхотно улеснение.

говориш за чувал нещо като този ли?
https://www.google.com/search?q=%D1%87%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BB+% … =1745&bih=880Тоест се взима отделно от количката? Питам, защото нали има на коша за новородено една постелка отгоре.

И сега гледах за помпите за кърма. Май ще е по лесно с ръчна на какво мнение сте? Харесах една на avent comfort oбаче ще я взема от амазон там е 17 паунда, а в България са по 90лв.
И ние подхождахме като Блейзи при обличането за разходка. Имайте предвид, че бебетата не се движат (докато вие ще ходите и ще бутате количката), навсякъде важи правилото бебето винаги да е облечено с един слой повече от вас. Препоръчвам купуването на чувалче, което не се води за новородено. Така, като е написала и Блейзи, по-късно ще можете да го използвате за седналия кош. Има такива, чийто цип е от край до край и така може да се маха горната част на чувалчето и при по-меко време да се използва само подложката.
Скрит текст:

За помпа бях писала по-рано - на Медела ръчна помпа ползвах и ми вършеше много добра работа в началото и по-кусно при запушвания.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 14:15 от tan_nia

# 683
ОФ, не Макстра, Спектра е помпата, сори, бременен мозък Simple Smile
Иначе моите приятелки са доволни и от Медела, имам една позната с недоносен бебче беше, 2 мес бяха разделени и ползваше двойната електрическа на Медела, носеше й кърма за всяко хранене докато си я прибере. Но това е екстремен случай, ако ще ползвате само за облекчаване леко на гърдите - най-обикновена ръчна ще свърши работа или цедене на ръка

# 684
Видях доста добри отзиви за помпите и шишетата на Медела. На мен са ми пидсигурили електрическа помпа на Авент, но се замислям дали за болницата няма да ми по-удобна една ръчна да си взема, че е по-малка? Thinking

Между другото, аз съм се насочила към Токуда за раждането и чета отзиви от други мами, че ако искаш да даваш кърма от помпа, т.е. със шише, трябвало да си носиш и стерилизатор, иначе не разрешавали да даваш цедена кърма. Някоя от вас да е наясно?

# 685
За къпането е малко индивидуално. Има две школи- руската и западната, като първата препоръчва ежедневно къпане,а втората,както са написали-през ден-два. Аз лично си го къпя всеки ден,косата през ден,понеже аз лично се чувствам много по-добре след баня, олеква ти някак и така си го усещам. Използвам козметиката на Bioderma и малкият не е имал проблеми с кожата,даже педиатърката ме пита с какво го мажа, понеже му е много хубава. Олио също не съм използвала никога,само с мляко,така че тук всеки трябва да си намери варианта.

# 686
Между другото ако готвите помпа за родилен дом първо вижте дали в избрания от вас нямат налични. В моя имат две плюс стерилизатори и ако е нужно дават. Вижте също и каква им е политиката за бебетата- дават ли ви ги, искат ги в бокса докато ви изпишат и т.н. Ако ви го дадат веднага, то помпа надали ще ви е нужна. Вероятността да ви разделят е малка ако родите нормално и няма някакво екстремно състояние. В моето родилно например ако раждането е секцио, раздвижват майката на 6-ти час и дават бебето после. Ако е нормално и не е нужен кувиоз или кислородна палатка, дават бебето веднага. Аз и двата пъти кърмих 5 Мин след раждане, още докато ме шият 🤪 но всяко родилно си има процедури и не знам до колко са склонни да помагат при желание за кърмене

# 687
За кърменето с каката кърмих малко може би месец, бях и в следродилна депресия, имаше и други фактори, но сега съм се зарекла, че ще дам много повече от себе си, за да кърмя бебето. Ще имам двойната ел. помпа на Медела, за стерилизатор, ако ми се налага предполагам, че ще заложа на евтин от Джъмбо, не мисля да стерилизирам повече от 6месеца, ако и толкова издържа. Thinking но така е с 2ро дете.

Briseis_Bee - и аз живи и здрави ще раждам там. Ще се поитересувам за тези подробности за които казваш.
Аз се следя при д-р Мария Атанасова, ти там ли се следиш или при друг АГ и само за раждането ще си там?

Аз съм в 17г.с. (бебка върви с някоко дни напред) с предна плацента съм и не усещам бебето много, чесно казано усещам някакви потупвания, но не знам дали реално е тя или толкова искам да е тя, че си ги въобразявам. Close Дано скоро започна да я усещам и да съм сигурна, че е тя, та да мирясам поне в това отношение.

# 688
И на мен ми е интересно как се процедира сега с цедената кърма в болниците. В 1АГ цедях с моя помпа и в мое шише давах на бебето без проблем. На всички ядения бебетат бяха с майките си. И взимаш готово АМ от отделението или кърмиш/цедиш и даваш. За стерилизиране ползвах ел.кана за вода с която обливах всички части след измиване. Но в някои болници правилата явно са по-различни.
Аз с помпата на Авент комфорт не само че нямах проблеми, а и аз и моята приятелка се цедихме по 1 година с такава. Но задължително нова, за да е хубав вакума в началото, когато е нужен най-много.

# 689
Lovebook, в Токуда се следя при Колева, мисля и там да е раждането.

И аз съм в 17-та седмица, също съм с предна плацента и нищо не съм усетила към момента. Confused

Общи условия

Активация на акаунт