Брекети – къде, какви, за колко? -тема 15

• 75 719
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
  • Mediterraneo
Маре, временно е, ще посвикне, напрежението ще спадне и ще се успокои болката. За раните може да ползва восък за брекети, моята така се справяше в началото.

# 91
Тарти, не става с восък, пробвала е вчера. Днес вече не се оплаква.

# 92
А за какво се поставят тези неща?

# 93
  • Варна
А за какво се поставят тези неща?
За затваряне на разстояния.

# 94
Как си почиствате подвижните ретайнери? Аз трябва да ги нося постоянно първите 3 месеца, после само да спя с тях, ортодонтът ми уж ми обясни как да ги почиствам, ама май нещо съм проспала, тъй като стават като на петна някакви.

# 95
С вода и сапун след всяко слагане. Иначе можеш да използваш препарат/таблетки за протези. Това е казала ОД на синът ми.

# 96
  • Mediterraneo
А тези, които сте с постоянни ритейнъри, случва ли се да се отлепят? За 3-4 месеца два пъти ходим да й лепят ритейнъра, взех да се притеснявам изобщо добре ли се слага и върши ли си работата...

# 97
На коя челюст това?
Моят зъбар не ми сложи постоянен на горната, защото каза, че много често падат. Имам само от другия.

# 98
  • Mediterraneo
На двете има постоянни. Отлепя се само долният, горният не е мръднал.

# 99
  • софия
Детето е с постоянен само на долните. От октомври до сега не е имало проблем.

# 100
  • Бургас
Здравейте, вчера посетихме ортодонт в Бургас, преди това направихме снимки. Става въпрос за синът ми - на 11 г. Проблемът при нас е, че кучешките зъби започват да излизат, а няма място за тях. Всички зъби са сменени вече. Ортодонтката ни предложи първо да започнем с апаратче carriere motion, за да се освободи място за кучешките зъби, а след това да поставим и брекети. Има ли някой, който да е ползвал такова апаратче, да сподели своите впечатления?
Благодаря!

# 101
Здравейте , моля за информация по няколко въпроса:
Кога се залепват 7-мите зъби с брекети, на колко време ви се сменя дъгата? Нормално ли е повече от 6 месеца да не се смени?
И сменил ли е някой иртодонта си към края на лечението?

# 102
На седмите зъби може и никога да не се наложи да се залепи нищо. Аз до момента нямам там, вече година и половина нося брекети. Дъгата също е много специфично кога се сменя. Това са неща, които трябва да ги обясни лекуващият ортодонт. Може би има причини да е така...

# 103
  • София
Вчера посетихме ОД по съвет на стоматоложката на сина ми. Каза ни да правим снимка и тогава ще прецени корекцията дали да бъде с брекети на горната или с машина на долната челюст.  Проблемът е само естетически. Горната челюст идва по - напред от нормалното. Място за зъбите има, редиците се подреждат чудесно- на 12г. е. Та се чудя дали изобщо да се подлагаме на това и какви са минусите и плюсовете. Машината ще се носи само нощем . Брекетите постоянно. Но ако вариантът е с тях ( дано не) се притеснявам, че хигиената на зъбите ще се влоши, че емайлът още не е зрял и ще има разлика в цвета на местата на брекетите.

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 23:10 от Мигла

# 104
Направете панорамната снимка на зъбите и вижте какво ще ви каже сегашната ОД. След което ви съветвам да направите и консултация с друг ОД, да видите той какво ще ви предложи като лечение.

Общи условия

Активация на акаунт