Майчинството счетоводно - 89

• 31 348
  • 731
  •   1
Отговори
# 45
  • София-Младост
След подаване на документи за еднократна помощ при раждане, и избор за превод по банков път, колко време отнема докато направят превода? И като ми изтече последния болничен от тези 135 дни, какви документи трябва да попълня за работодател за оставащите 410? В какъв срок трябва да се подадат също?
Около месец за еднократната, превежда се по времето когато превеждат и останалите помощи за деца.
За остатъка до 410 ден, прил. 2 се попълва  иподава. Хубаво е поне 2 седмици преди края на последния болничен. ИЗплащането зависи кога е подаден от работодателя до НОИ.

Имам въпрос, мисля че последния болничен няма да ми бъде изплатена. Но това са мои предположения. Издадоха ми го в деня, в който ме водиха на работа но до обяд. Но го издадоха с дата на следващия ден. Сега проверих в сайта на НОИ че са постъпили данни в час, според който аз би трябвало да съм на работа. Попитах личния нямали да е проблем и те казаха че няма и че са раздали часовете до 15 ч. Но всъщност данните в сайта са различни. Оф как го обясних и аз. Но много е объркано. Дали ще направят проблем от НОИ. Един вид съм взела болничен докато съм била на работа.
НОИ няма никаква представа дали ти в 16 е трябвало да си на работа, дали тогава точно не ти е станало лошо и т.н. Не смятам, че за написаното имаш право на притеснение.
Става ти зле, отиваш на лекар, издават болничен...нищо ненорално  и грешно.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 07:58 от Ала-Бала

# 46
Ясно. А, приложение 2 е това с банковата сметка и данни на детето нали?

# 47
  • София-Младост
Не, прил. 1 е с банкови данни. Прил 2. е това, с което си искаш обезщетение за периода след третия болничен до 410 дни.

# 48
Здравейте, искам да попитам дали за издаване на 45 дневния болничен на Аг-то  е необходима личната амбулаторна карта?

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 17:15 от deevine

# 49
Да трябва ви амбулаторната карта, за да впише болничния лист.

# 50
Здравейте!
Първата ми година изтича днес 17.05, подадох приложение 7 в счетоводството на 28.04. Днес видях в сайта на НОИ, че ще имам плащане утре за дните до 17 май. Въпросът ми е срокът за подаване на приложението от работодателя към НОИ  до 10.06 ли е?
Благодаря!

# 51
Здравейте. Последният ми болничен след раждането изтече на 12.05. От тогава вече трябва да съм в отпуск по майчинство. Всичко необходимо е предадено на счетоводството. Та ме интересува кога трябва да очаквам плащания от тук нататък? След приключване на месеца, но в началото на следващия или след средата? Какви са сроковете? Не знам как стоят нещата с тези обезщетения, ако може да хвърлите малко светлина ☺️

# 52
Здравейте,
Последният болничен по майчинство ми беше до 13.04.2021
Всички документи за са ми подадени но в сайта на Нои не ми излиза да е предадена декларацията от работодателя. Бих искала да питам кога евентуално ще излезе в нои информацията ,ако документа е предаден? Благодаря!

# 53
  • София-Младост
Здравейте!
Първата ми година изтича днес 17.05, подадох приложение 7 в счетоводството на 28.04. Днес видях в сайта на НОИ, че ще имам плащане утре за дните до 17 май. Въпросът ми е срокът за подаване на приложението от работодателя към НОИ  до 10.06 ли е?
Благодаря!
Не, 10.05  е бил крайния срок.
Здравейте,
Всички документи за са ми подадени но в сайта на Нои не ми излиза да е предадена декларацията от работодателя. Бих искала да питам кога евентуално ще излезе в нои информацията ,ако документа е предаден? Благодаря!
Няколко дни след като е подаден...а кога а подаден няма как да отгатнем:)

Здравейте. Последният ми болничен след раждането изтече на 12.05. От тогава вече трябва да съм в отпуск по майчинство. Всичко необходимо е предадено на счетоводството. Та ме интересува кога трябва да очаквам плащания от тук нататък? След приключване на месеца, но в началото на следващия или след средата? Какви са сроковете? Не знам как стоят нещата с тези обезщетения, ако може да хвърлите малко светлина ☺️
Най-късно до 10.06. трябва да подадат приложението за остатъка до 410 дни. Първо плащане ще има 10 работни дни след това. Впоследствие всеки месец в началото, ще получавате плащане за предходния.

# 54
Здравейте, четох уж по темата ама нещо се замотах.. Искам да попитам, мога ли след като родя, за прехвърля директно майчинството на бащата, т.е той да излезе по бащинство?

# 55
  • София-Младост
Може чак след 6 месец.

# 56
А къде в сайта се следи за декларацията?

Здравейте,

# 57
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
А къде в сайта се следи за декларацията?

Здравейте,

На същото място, където следите подадените болнични.

# 58
Мерси за бързия отговор.
Още едно въпросче, ако сте имали подобен казус. Имам служителка която при нас има 9 месеца трудов стаж, първа работа в България, преди това е работила в Англия и там има 3 месеца. В този случай как да подам този 45 дневния болничен, т.2, че има 6 месеца и е осигурена за общо заболяване и майчинство, или т.3, че няма 12 месеца?

# 59
  • София-Младост
Мерси за бързия отговор.
Още едно въпросче, ако сте имали подобен казус. Имам служителка която при нас има 9 месеца трудов стаж, първа работа в България, преди това е работила в Англия и там има 3 месеца. В този случай как да подам този 45 дневния болничен, т.2, че има 6 месеца и е осигурена за общо заболяване и майчинство, или т.3, че няма 12 месеца?
Гледа се само осиг.стаж в България, ако преди вас и АНглия е имала друг стаж, също се включва.
За 45 дневния се искат 12 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт