Майчинството счетоводно - 89

• 31 883
  • 731
  •   1
Отговори
# 525
  • София-Младост
10 работни дни, от подаването, което при вас е 02.07. Значи или този четвъртък или другия вторник вероятно ще има плащане.

# 526
Здравейте,утре влизам в болница преди раждането.На 15ти ще е 45дни преди термин.Има ли значение че влизам по-рано и кой пуска блничния.Имам предвид дали трябва да е ЛЛ или е АГ,който ме следи.Също искам да питам,има ли общо този болничен с правото на майчинство.Благодаря.

# 527
Влизаш да раждаш 47 дни преди термин? Или 45- дневния болничен изтича тогава, т.е. терминът ти е на 15.07.?

# 528
  • София-Младост
Няма значение, за тези три дни преди 45 дневния ще ви дадат болничен от болницата...предупредете ги, че влизате в 45 дневния от 15...иначе ще ви издадат за целия престой вероятно.
След това 45 дневния го издава АГ следил бремеността.

# 529
Терминът ми е на 29ти август.Но се налага да родя по-рано.Т.е. трябват два отделни болнични листа,така да разбирам?Иначе АГ-то ми е в същата болница,предполагам че тя ще ми издаде и двата.

# 530
  • София-Младост
Ти ако родиш пред издаване на 45 дневния, т.е. преди 15 юли...ще ти издадат болничен директно от болницата, от деня на раждане. Ако преди това имаш престой, пак те издават.

# 531
Ясно.Благодаря ти за отговора.Раждането няма да е преди 15ти, някъде 5-6 дни след това ще е.

# 532
От болницата ще издадат необходимия болничен след раждането. А АГ 45- дневния. Като после неизползваните дни от него ще се прибавят към болничния издаван от педиатъра на детето.

# 533
Благодаря!

# 534
За болничния не ми стана ясно защо ако изляза сега за 2 месеца, върна се на работа и после пак изляза директно за 45-дневния ще се отрази много по-зле на майчинството отколкото ако сега изляза и не се връщам изобщо на работа няколко месеца до раждането.

# 535
Здравейте! Не знам дали е правилното място, защото е малко специфично и изобщо не мисля, че има такова нещо, но да си питам.
Аз и бащата нямаме брак. След като се роди детето ще живеем на адреса, който е постоянен по неговата лична карта. Моя постоянен адрес е в друго населено място, а настоящ в различно от     постоянния ми и този на бащата.
Детето ще бъде записано на адреса на бащата и един познат ми каза, че за да съм взимала майчинство трябва и аз да се водя на същия адрес. Необходимо ли е да сменям настоящия си, за да съвпада с този на бащата и детето ми?
Благодаря предварително!

# 536
Здравейте! Не знам дали е правилното място, защото е малко специфично и изобщо не мисля, че има такова нещо, но да си питам.
Аз и бащата нямаме брак. След като се роди детето ще живеем на адреса, който е постоянен по неговата лична карта. Моя постоянен адрес е в друго населено място, а настоящ в различно от     постоянния ми и този на бащата.
Детето ще бъде записано на адреса на бащата и един познат ми каза, че за да съм взимала майчинство трябва и аз да се водя на същия адрес. Необходимо ли е да сменям настоящия си, за да съвпада с този на бащата и детето ми?
Благодаря предварително!
Не е вярно.Ще получаваш майчинство без значение кой на какъв адрес се води.

# 537
Здравейте!

Имам следното питане: Бременна съм в 6г.с. и ме интересуват какви са възможностите за болничен макар и в толкова ранен етап от бременността. Работя предимно под висок стрес и напрежение, а детето е дълго чакано. Искам да бъда спокойна и да не съм пренатоварена.
Имам записан час за следващ преглед на 26.07 като тогава от болницата могат да ми издадат болничен в рамките на един месец. След това отивам на ЖК и казаха, че след третия месец на бременността не трябва да се притеснявам за болничен. Въпросът ми е до 26-то число на този месец мога ли да взема болничен от личния лекар? Трябва ли да има прекъсване между него и болничния, който ще ми издадат на 26-ти от болницата? И после мога ли да ползвам 180дни болничен, който ми се полага или пак трябва да има прекъсване между всеки болничен. Не съм сигурна дали правилно си задавам въпроса, но не знам как точно да го формулира.

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 18:41 от Yoana Pavlova 679429

# 538
И аз така предполагах. Благодаря!

# 539
Здравейте!

Имам следното питане: Бременна съм в 6г.с. и ме интересуват какви са възможностите за болничен макар и в толкова ранен етап от бременността. Работя предимно под висок стрес и напрежение, а детето е дълго чакано. Искам да бъда спокойна и да не съм пренатоварена.
Имам записан час за следващ преглед на 26.07 като тогава от болницата могат да ми издадат болничен в рамките на един месец. След това отивам на ЖК и казаха, че след третия месец на бременността не трябва да се притеснявам за болничен. Въпросът ми е до 26-то число на този месец мога ли да взема болничен от личния лекар? Трябва ли да има прекъсване между него и болничния, който ще ми издадат на 26-ти от болницата? И после мога ли да ползвам 180дни болничен, който ми се полага или пак трябва да има прекъсване между всеки болничен. Не съм сигурна дали правилно си задавам въпроса, но не знам как точно да го формулира.
аз не виждам пречка да  си вземеш от Джи Пи-то. Предполагам ако вземеш от личния, следващия отново ще тр да е първичен (за това не съм мн сиг.). След този от болницата, другите ще ти са непрекъснати - продължения, не е нужно да има прекъсване м/у тях. Има и варианти да се вземат повече от тези 180, ако не ти стигат до 45 дневния. Успех  и лека бременност.

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 22:24 от Di@

Общи условия

Активация на акаунт