Майчинството счетоводно - 89

• 31 381
  • 731
  •   1
Отговори
# 150
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Няма такова нещо за изплащане само в началото на месеца.Болничните се изплащат до 10 работни дни от подаването им в НОИ от работодателя/счетоводството.
Няма значение с каква дата са попълнени документите, а на коя дата да предадени на раб-я.
Реално, ако искат могат да ги подадат веднага, но всеки си има практика, а аз казвам какви са сроковете по закон.

# 151
Добро утро
Моето невежо аз отново се включва с въпрос - 45 дневния ми болничен преди термин е от 15.04 до 29.05 включително,
Изплатени са ми 11 работни дни от април + 16 раб от май, а ги броя повече (конкретно за м. май)
Може ли пак разяснение

# 152
Е толкова са дните - 11 за април и 16 за май. Почивните дни не се плащат.

# 153
Тоест празничните дни не се изплащат?
Покрай Великден 2 дни, Гергьовден и 24 май  но броя 17 дни така

# 154
Естествено, че не се плащат. Като сте на работа, почивните да не би да ги плащат?

# 155
Естествено, че не се плащат. Като сте на работа, почивните да не би да ги плащат?
Няма нищо естествено в това, че не се плащат празничните дни. Законът ни е тъп, както винаги. Всеки на твърда заплата получава еднаква заплата всеки месец, независимо от празничните дни в него. Не всички работят на смени и надници 🙄. А дори на никой да не плащаха празнични/почивни дни, пак не виждам кое му е естественото, защото за жена в майчинство те със сигурност не са почивка.

# 156
Подкрепям последния пост, не мисля че е "естествено". Празничните дни се плащат, естественото само е за събота и неделя.
Сега мъжа ми като почива празниците пак си получава цялата заплата, както и предполагам голям процент от хората.
Явно законът е против майките да забогатеят 😂
Очудих се, че ПРАЗНИЧНИТЕ дни не се изплащат, за почивните знам (съб и нед)

# 157
Честно казано, аз поне не знам частна фирма да плаща почивни дни. Твърда заплата ,независимо от работните дни, получават държавните служители. И да, за мен е съвсем в реда на нещата, да не се плащат почивни дни. ММ получава толкова, колкото е изработил, ако му се случи да работи в почивен ден, си получава двоен надник.

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 10:03 от iren11

# 158
Привет!Имам сложен въпрос и не знам към кой да го отнеса,може ли малко помощ ако има запознати.Семействп с близнаци подава документи за еднократна помощ и раждане на близнаци.Казали са,че след 15ти юни ше им бъдат преведени парите по сметка.Едното бебенце обаче почина,трябва ли да ходят в социални да кажат.

# 159
Честно казано, аз поне не знам частна фирма да плаща почивни дни. Твърда заплата ,независимо от работните дни, получават държавните служители. И да, за мен е съвсем в реда на нещата, да не се плащат почивни дни. ММ получава толкова, колкото е изработил, ако му се случи да работи в почивен ден, си получава двоен надник.

Аз работя в частна фирма и съм на твърда заплата, която е една и съща всеки месец, независимо от това колко почивни дни има в месеца. Ако ми се наложи да работя в празничен ден получавам двойно заплащане за него. Не познавам човек, който да работи на твърда заплата и да получава всеки месец различна сума.

# 160
Здравейте искам да попитам кога най рано мога да си взема болничен .. работата ми е свързана с вдигане на тежко, а до колкото разбрах преди 3тия месец неможело?

# 161
Ако ми се наложи да работя в празничен ден получавам двойно заплащане за него. Не познавам човек, който да работи на твърда заплата и да получава всеки месец различна сума.
Maсово фирмите , които са в сивия сектор са така , ама изместваме предмета на темата. Wink

# 162
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Обезщетенията за болничен/майчинство/безработица винаги се изплащат на база работните дни в месеца.

# 163
Здравейте мами как стоят нещата с майчинство в България понеже съм родила изван страната и се привираме след няколко седмици казаха ми,че като си направя акт за раждане на бебка мога да си направя и документи за майчинство обаче незнам какво се изисква моля за малко помош бебка е родена през март имам ли възможност за майчинство във България .благодаря предварително за информацията

# 164
  • София
Ако не сте осигурявана в БГ за общо заболяване и майчинство може би имате право само на социално майчинство.

Общи условия

Активация на акаунт