Майчинството счетоводно - 89

• 31 760
  • 731
  •   1
Отговори
# 360
Пож този болничен явно има голямо астъпване, защото частта за май е ве-че изплатена, затова и пише 0 р.дни. За дните от юни и то само от 18,06-24,06 ще се плащат началото на юли.

Благодаря за отговора. Не е ли редно да се изплати до 5 работни дни след 24ти, както винаги са ми ги изплащали? Реално този болничен лист не е до края на месеца, затова си мислех, че не би следвало да го очаквам началото на юли.

# 361
Е то пет работни дни след 24-ти са началото на м.юли....

# 362
Е то пет работни дни след 24-ти са началото на м.юли....

Така е, но никога не са се бавили 5 работни дни, когато болничния приключва в средата на месеца. Обикновено в рамките на 1-2 дни след изтичането им ми ги изплащат. Няма драма, просто ми беше любопитно най-вече, че още няма изчислението с дните и дневната ставка, пък когато ги изплатят - тогава, няма драма.

# 363
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Пож този болничен явно има голямо астъпване, защото частта за май е ве-че изплатена, затова и пише 0 р.дни. За дните от юни и то само от 18,06-24,06 ще се плащат началото на юли.

Благодаря за отговора. Не е ли редно да се изплати до 5 работни дни след 24ти, както винаги са ми ги изплащали? Реално този болничен лист не е до края на месеца, затова си мислех, че не би следвало да го очаквам началото на юли.

По принцип е така и реално пари ще получиш края на юни или началото на юли.

# 364
Здравейте,
Прочетох цялата тема дотук и не намерих изцяло  точно това, което ме интересува, затова ще и попитам.
....
...
Посредникът не е наясно изобщо и е най-добре да говорите директно със счетоводството.Счетоводството е трябвало да подаде с последния болничен и данни към коя дата продобивате 12 месеца осигурителен стаж.Редно е те да си направят корекция и съответно от НОИ да ви платят дните след датата, когато придобивате стажа.
Благодаря ви за информацията. Ходих днес и ще изпратят корекцията.
[/quote]
Здравейте отново. Счетоводителката е изпратила корекцията, но не е приета, защото не бил изчислен правилно стажа... Опитвала е с различни дати, но не. Казва ми, че няма какво повече да направи. Звънях в НОИ, те ми казват, че това е работа на счетоводителя, това го знам, но щом не приемат корекцията, значи тяхната система знае кога точно придобивам стажа ? Или не? А кой калкулатор използват, защото в интернет всеки калкулатор ми изчислява различно..

# 365
  • София-Младост
Е, чак да няма какво да направи...да тъси помощ, що не може да смята. От НОИ например.
Какъв стаж смятате, дайте датите да видим дали ще докараме желаната от НОИ дата.

# 366
Е, чак да няма какво да направи...да тъси помощ, що не може да смята. От НОИ например.
Какъв стаж смятате, дайте датите да видим дали ще докараме желаната от НОИ дата.
От 26.02.2020 до 30.06.2020 бях на 4 часа
От тогава до момента съм си на нормално работно време - 8 часа.

# 367
  • София-Младост
По 4 часовия догово имате 2 месеца 1 ден и 4 часа осиг.стаж.
Така че нека пише, че ситано 01.05.2021 имате необходимите 12 месеца осиг. стаж.

# 368
Има ли шанс ако документите за майчинството (приложение 2) не е подадено през юни отново да се изплати майчинството за юни? Или чаак след като го подаде работодателя тогава?

# 369

Моят изтече на 22.06.
И да, по принцип трябваше да се появи частта за юни още на другият д3н, както досега се е случвало. Да, ама не. И аз нямам нищо още появило се в системата.

# 370
  • София-Младост
Има ли шанс ако документите за майчинството (приложение 2) не е подадено през юни отново да се изплати майчинството за юни? Или чаак след като го подаде работодателя тогава?
Чак когато го подаде.

# 371
Според мен общия стаж може да си го проверите с ПИК в сайта на НОИ, Изчисляване на прогноза пенсия. Горе в таблицата показва какъв е общия ви стаж до момента.

# 372

Моят изтече на 22.06.
И да, по принцип трябваше да се появи частта за юни още на другият д3н, както досега се е случвало. Да, ама не. И аз нямам нищо още появило се в системата.

Имате ли информация защо така?

# 373

Моят изтече на 22.06.

Имате ли информация защо така?
Надявам се да се появи в системата за юни понеделник. Не знам защо няма графа..

# 374
По 4 часовия догово имате 2 месеца 1 ден и 4 часа осиг.стаж.
Така че нека пише, че ситано 01.05.2021 имате необходимите 12 месеца осиг. стаж.

Благодаря, Ала-Бала. Писала е 30.04. Ще видя другата седмица какво ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт