Мъж от типа "Скрудж Макдак"

• 6 939
  • 212
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Авторке, разбира се, че ще предложа да почерпя, но ако човекът отсреща ми каже, "не, няма проблем, не се притеснявай", няма да му натъпча пастите в устата Joy

В крайна сметка, не ти е харесало отношението му, следващият път не му предлагай платени материали и не отказвай той да плати, и ще ти е мирна главата.

аз имам това ,което му трябва и предложих да дам,той се съгласи разбира се,защото му трябват ,защо да отказва
Абе, първо е трябвало да откаже учебниците от кумова срама, а ти да му понастояваш. Smile

Оххх, разби ме JoyJoyJoy

# 151
YosefaBarghoty, ако очакваш човек да изпълни предварително обмисления от теб тип поведение, най-добре е да му го кажеш, да не отказваш да ти се плати сметката.
Дали бих черпила или не, не е важно. Не е това за мислене и премисляне, колкото и да си вярваш, че обсъждаме него, всъщност обсъждаме теб, нагласите и разочарованието ти. Бих дала, за да помогна и точка. Без очаквания да ми връщат жестове. Удовлетворение носи самият акт на подаряване. Ако не ти е по сърце, по-добре не давай, защото във всички случаи различна оценка е дадеш ти и получателя на подареното.  С годините ще се научиш да подбираш къде да даваш и къде не.

# 152
7.3inches (това на какво е размера Joy) Равни права не значат равни задължения, защото примерно, мъжете не могат да раждат и да кърмят, и няма как да изискваме от тях да правят това. Мъжете и жените сме биологично различни и това води до някои естествени различия в ролите, които поемаме. Но всички сме ценни и необходими на другия.

Равни не означава еднакви, Лъвице. На вас, жените, мозъкът ви не губи поне 30% от капацитета си в момента, в който насреща ви застане красив мъж, и доста корпорации имат неофициална, но много плътно спазвана политика да подбират красиви жени за преговори с мъже.

Когато някаква неравнопоставеност те облагодетелства - лесно е да си затвориш очите и да измиеш съвестта си, но на практика в определени професии мъже изобщо не припарват. Поради гореспоменатите причини. Това също е вид дискриминация.

Това, което си написала по никакъв начин не отрича, че борбата за еманципацията, съвсем отделен е въпросът кой е започнал тази борба и защо, е довела именно до равни права, но и задължения за жените.

Не съм аз човекът, който може да каже дали това е било за добро или за лошо, но в исторически план в България жената е имала безкрайно по-малко проблеми с неравнопоставеността, в сравнение с Англия например.

# 153
Имам да кажа няколко думи по темата.

Борбата на жените за равноправие е именно за равни права. Нали?

Равните права обаче означават и равни задължения.
И кое не е равно на задълженията - жените не работят може би? Не участват в плащането на тока и водата? Не готвят и не чистят? Ма това мъжете сте големи шестици като опре до интерпретации за какво се борели жените.

Преди месец в тубата ми попадна клип на някакъв женомразец, който осмиваше Ана Бей като нагла златотърсачка, но клипът му започваше 'пуснете ми дарение на пейпала/патреона, за да продължа да правя такова съдържание'. Ана поне се прави, че работи някакво коучване, и не проси пари. Много мъжки клип беше, няма грешка.

Ако вие за дадено нещо ,което учите и ви трябва и ваш познат ви го даде вместо да плащате да го купувате ,бихте ли почерпили човека като излезете на кафе да се видите
Разбира се, че бих. С уточнението 'успях, много ми помогна, благодаря ти, искам да почерпя'. Подразбира се, че другият няма въобще да посяга за портфела/портмонето.

# 154
Вие я нападнахте авторката на темата. Аз също съм на принципа, когато правя услуга да не очаквам нищо в замяна, освен ако няма специална уговорка. Приемам, че съм искала да я направя, имала съм възможност, и толкова. Но това няма да ми попречи да видя, че човекът, на който съм я направила се държи като тулуп и да си направя изводи от това, независимо дали ще кажа или не. В 99% от случаите не казвам, точно за да си спестя подобни коментари, но отношението ми се променя и в бъдеще този човек не може да разчита на услугите ми.

# 155
7.3inches, изобщо не съм съгласна с теб, извинявай, че се намесвам във вашия спор. Прав си, темата е дълга кой, защо и каква точно борба е започнал /уви, като виждам мисленето на жените, доста успешно/, но жените НЯМАТ, не са имали и няма и да имат равни задължения  мъжете /а по-големи/. А в кои професии кои хора ще се реализират зависи от пазара, не от правата и задълженията на хората.

# 156
7.3. инча не си прочел/а по-нагоре а не ми се обяснява този какъв ми е бил,какъв ми еи и т.н. ,прочети ако желаеш и второ след като казваш рави права и задължения аз по тоя повод трябваше да поискам над 100 лева за изпратените материали от моя страна ,ако ще е по тая твоя логика.А кой поискал и и кой кво дал не мисля,че има значение,но след като искате да знаете стана въпрос ,че аз имам това ,което му трябва и предложих да дам,той се съгласи разбира се,защото му трябват ,защо да отказва и според мен беше някак етично като мъж да не чака да оставям пари а да каже:е,мерси за услугата нека почерпя аз.Това е което мисля и вашите мнения не ми промениха мнението,нито ме обидиха.Ако вие за дадено нещо ,което учите и ви трябва и ваш познат ви го даде вместо да плащате да го купувате ,бихте ли почерпили човека като излезете на кафе да се видите или смятате че вече сте го взели ,не е поискано  нищо от вас и не сте длъжен с нищо>?

Хайде без прехвърляне на инициативи, ако обичаш. Ако си ги искала тия 100 лева да му ги беше поискала.

Що се отнася до мнението ми - презюмирам, че в началния пост нещата са обяснени максимално ясно, без пропуски, и обективно.
Ще си направя труда да изчета цялата тема, щом останалата част на информацията е на парчета в темата.
Няма обаче да си променя мнението, че щом е предложил да плати, а ти си отказала - не те е насилвал да плати той. За мен това някой да плати сметката, и после да тръби, че ти е плащал сметката е отвратително. Правено ми е от жени, повече от веднъж, и достатъчно пъти срещу платената сметка, която е била в размер на една пица и една две бири например, съм правил като ответен жест ремонти и/или технически консултации, които по пазарна цена са били на трицифрена стойност.

Не, благодаря. Да ми се плати сметката приемам само от хора, на които имам достатъчно доверие.

# 157
но на практика в определени професии мъже изобщо не припарват
Кои са тези професии? Освен дойка по очевидни причини?

Мъжете не припарват до много професии по лично желание заради ниското заплащане. Познавам много мъже, които предпочитат да са търговски представители, вместо даскали, защото като ТП ще получават минимум 50% повече, отколкото като учители.

# 158
  • София
Равни не означава еднакви, Лъвице. На вас, жените, мозъкът ви не губи поне 30% от капацитета си в момента, в който насреща ви застане красив мъж, и доста корпорации имат неофициална, но много плътно спазвана политика да подбират красиви жени за преговори с мъже.

Когато някаква неравнопоставеност те облагодетелства - лесно е да си затвориш очите и да измиеш съвестта си, но на практика в определени професии мъже изобщо не припарват. Поради гореспоменатите причини. Това също е вид дискриминация.

Това, което си написала по никакъв начин не отрича, че борбата за еманципацията, съвсем отделен е въпросът кой е започнал тази борба и защо, е довела именно до равни права, но и задължения за жените.

Не съм аз човекът, който може да каже дали това е било за добро или за лошо, но в исторически план в България жената е имала безкрайно по-малко проблеми с неравнопоставеността, в сравнение с Англия например.

Точно това казвам Wink В момента жените определено не са облагодетелствани откъм задължения, напротив. А всеки е дискриминиран в някое отношение, дори мъжете и белите, което обаче не отменя останалото. Това са дълги теми обаче, и не им е в тази мястото.

А тебе пък кой те кара да правиш ремонт Fearful Защото някой ти платил пицата Fearful Абе вие хора, утре кой знае какво ще клекнете да правите на някой в някоя тъмна уличка защото ви черпил бира. Пълни глупости са това.

# 159
Ох, на всеки в главата му различна гарга кряка за тая пуста еманципация. Joy 
Има женственост, има и мъжественост и тия двете нямат нищо общо с еманципацията. Нобходими са си едно на друго за допълване.

# 160
Темата бързо набира страници:) Коментирах първия пост на авторката..и не мога да смогна да прочета вас.
Прочетох обаче коментарите на авторката. Вероятно са отговори на вашите, но..
Момиче, не знам дали си засегнала неговото его, твоето със сигурност е. Появил се някой, който никога не те е мислил..(това с кюфтетата и разделената сметка за хотел ме втрещи). Показал след години същото отношение. Демек пак директно те е поканил на хотел, още преди да сте се видяли.А ти вместо да го отрежеш и забравиш..си тръгнала услуги да правиш( може би да впечатлиш)
Ти си била тази с очакванията ..Да излезеш на среща, да внимаваш какво ще си поръчаш, че евентуално би могъл да плати и да не го набуташ..

Подбирай си мъжете и бъди себе си. Не поддавай поведението си на очаквания някакви..

# 161
А тебе пък кой те кара да правиш ремонт Fearful Защото някой ти платил пицата Fearful Абе вие хора, утре кой знае какво ще клекнете да правите на някой в някоя тъмна уличка защото ви черпил бира. Пълни глупости са това.

1, Когато през емоциите ти вкарат, че трябва да направиш ответен жест, и ти оставят само един възможен жест, който можеш да направиш, тогава просто попадаш в класически капан, и правиш някаква услуга, която струва 100-150 лв, а понякога и повече, само защото се чувстваш задължен. И защото сте "приятели" с този човек. След време разбираш че сте били само сътрапезници за известно време, и че на практика си си платил и за умрелите.

От как престанах да приемам да ме черпят хора, които не са ми наистина близки - по-добре ми е.

2, Достатъчно изказвания на жени, че са правили секс с някой, защото ги е водил по заведения съм чел. Не е имало уточнения легнали или клекнали са правили въпросния секс, и на легло ли е било или в тъмна уличка.

# 162
  • Сф
Проблема е именно, че някой иска нещо повече.Мисля , че е авторката. Първо, уж случайно се засича в нета с него- бивше гадже, даже май не и точно  гадже. Simple Smile Раздумка почва, тя си предлага услугите " неволно" , отиват на неангажираща среща и тя вече е бясна, че не са и платили. Но , това не е всичко, тя забелязва че той си чати с
някоя? и се изнася вече, защото разбира на финала, че не е интересна. А тя говори наобратно, не иска секс , отказала ли е, сама ли си го е заявила в чата, не знам. но..всъщност това , което иска от мъжа не и се получава и вече си търси 110тях лева. 😛

# 163
  • София
Абе каквото и да въртим и сучем какво правели или не правели другите мъже, този конкретно ... мъж, изобщо няма никакво особено положително отношение към авторката. Това е. Просто като 2-2=0.

# 164
  • София
Не оправдавам хора, които прилагат емоционален натиск, но човек ако няма акъл и воля за две стотинки, и пшакловки ще прави... и ще го шпакловат Joy

Общи условия

Активация на акаунт