Месец май да донесе на всички - много слънце, усмивки и двете чертички ! ~бебеправене 389~

• 31 228
  • 787
  •   1
Отговори
# 270
Олееее и аз съм на 27ми август Blue Heart Малеее, че готиноооооо!

# 271
Ех, браво! Много девички сте Simple Smile прекрасна зодия. Много се разбирам с дева Grinning
И за да не е офтопик.. Днес ще ходя до гин. за да си взема резултатите от микробиологията. Аз я видях онлайн де - кандида албиканс - а бях само с течение без дискомфорт. На прегледа ми изписа полижинакс, защото беше преди празниците и не искаше да чакаме толкова време. Предполагам че ще ми изпише още нещо. Аз сигурно съм споменавала вече, но след като излекуваме инфекцията имаме зелена светлина да действаме. Ние сме решили обаче да е от юни, за да са минали 6 месеца от загубата. Даже снощи говорехме по темата с ММ, той каза че ако искам да изчакаме, тъй като му споделих че се притеснявам как са хормоните, да не стане беля заради тях. (понеже според мен не ми се е регулирал цикъла). Но не мога повече да живея в страх дали ще се случи чудото пак изобщо, дали всичко ще е наред и т.н.
Искам да споделя и доктора кой е, защото ми направи добро впечатление - Красимира Желязкова, гр. Варна. Прочете внимателно всички документи, които й занесох. Обясни ми някои неща много добре, създаде и план за действие. Това ми беше първата среща с нея. Надявам се да започнем да се виждаме по-често, за хубаво разбира се Wink

# 272
С ММ се познаваме онлайн 12 години преди да се срещнем преди 2.. И когато се запознахме на живо, все едно се качихме на скоростно влакче. На 5-тия ден решихме, че ще живеем заедно, следователно той се прибра от Англия. Решихме да се оженим и да имаме деца. Имаме син, който днес става на 9 месеца и мечтаем за дъщеря. Правим опити от 2 месеца Simple Smile

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 10:47 от Анонимен

# 273
Здравейте, чета ви редовно, но не пиша много. Ние с ММ сме заедно вече почти 6 години. Женени сме от 2 и след сватбата започнахме опитите. Малко ме е яд сега, че сме загубили време, защото той искаше и по-рано,  а аз все отлагах първо ремонт , после сватба и времето си мина. Той е на 32 , аз септември ще стана на 27 ( и аз съм Дева 😃) . Никога не съм си мислела, че ще отнеме толкова време и , че ще правя аборт заради такива нещо, но живота не върви по план.
Цикъла ми свърши и правим опити през ден два , пък когато дойде. Гледам да не го мисля. Успех на всички! Следя ви ❤💙🤞🤞🤞

# 274
Леле, като видях 30 отговора и отчаквах поне 2 плюсчета, пък вие хубава темичка сте си подхванали Smile

Parusheva Колко хубаво! Стискам палци бързичко да ви се получи. Two Hearts И аз винаги съм искала 3 дечица, та дано успеем да си ги направим. Моля се за две като някакъв абсолютен минимум, понеже имам сестра, която ми е безкрайно близка и моето мнение е, че няма нищо по-хубаво от това да си имаш брат/сестра, та искам и моите дечица да са така. Simple Smile

Ние се моя човек сме заедно от 3 години и половина, а аз от началото на втората ни година си дудна за бебче, а пък той казваше, че не е готов. Честно казано, тази една година в която бяхме на различни вълни много ни помогна да се опознаем и да си заздравим връзката. В началото се цупех и сърдех, но след доста разговори осъзнах, че не става така взимането на толкова голямо решение и трябва да му дам свобода да си се разбере сам със себе си. Той от своя страна пък научи и доста неща за мен и какво искам от бъдещето. Винаги ми е казвал, че иска деца и че аз съм неговият човек, просто му трябва малко време и миналият Декември реши сам, че е време. Сега всичко ми се струва много по-естествено и спокойно и се радвам, че се осъзнах и му дадох това време, от което имаше нужда. Сега желанието го е ударило по-стабилно и от мен и ми е много сладък как се вълнува Smile

# 275
Ех, колко истории! Момичета, не съжалявайте, че не сте започнало по- рано, вярвам, че всичко в живота се случва с причина и скоро ще се случи чудото Kissing Heart

# 276
Dreamm girl, Кактусчее, и аз съм родена август към края. Yum Heart Decoration

На мен пък два дни ми тече малко и спря..
Хаха и аз съм края на август- 27ми😀
Аз съм на 29ти август 😃 Много девички ❤️ Колко много интересни истории 😊🌸
Ъптейт от прегледа на 2ри ден от МЦ- едната киста се е смалила с 1см, в момента съм с 2 кисти по 4,5 см. Много били големи, за да правим нова стимулация. Доста тежко го приех. Сега на 31ви съм на преглед. Взех си червено цвекло, чай от лайка и се надявам да се стопят до следващия цикъл. Все пак ще си пробваме, нищо не се знае. Иначе съм готова на по-тежка стимулация и направо инсеминация след изчезването на кистите. Искам инсеминация поне при два ДФ в ляв яйчник, иначе няма смисъл. Обмисляме и варианти да минем по фонда. За сега кистите са приоритет.

# 277
Кактусче, хайде да се махат тея кисти вечеее. Стискам палци!!! Heart Decoration

Аз се чудя дали да почвам да следя овулация, 2 дни само кървих малко и спря. Сега има капчица само като се забърсвам. Да почвам ли с лентичките, как мислите момичета?

# 278
Йоанка, изчакай още ден- два, като има капчици да се изчистят. На мен също последните ми два МЦ са по 3 дена, на 4 буквално има само една маалка точица, а цял живот ми е бил 7 дни People Information Desk Person Обаче пак си засичах Ову, въпреки тази промяна, но пак на същите дни като при 7 дневния

# 279
  • Замък сред облаците
Ще се стопят, Кактусче, на хормонална основа са от стимулацията - няма къде да ходят. Иначе белият равнец знам, че е по-подходящ чай, лайката е отпускащ, ако имаш болки от кистите. И може да наблегнеш на храни, стимулиращи прогестерона (броколи, зеленолистни като цяло, батати), за да стимулираш изчистването на кистата.

Йоана, може да ти тръгне пак - така както го описваш ми звучи като ановулаторен и просто се е забавил и процапва. Иначе на  опаковката на ову тестовете пише кога е най-подходящото да започнеш да следиш в зависимост от дължината на цикъла, но съответно това може да се коригира според дължината на лутеалната фаза. Освен ако не ти е цикълът 18-20 дни, не виждам смисъл да почваш тестове за О на предполагаем втори ден.
Да добавя: Ако случайно имаш необичаен оскъден цикъл и с необичайна краткотрайност, аз на твое място не бих предприела нови опити за Б преди консултация с АГ - това би било симптом, че нещо не е ок с хормоните, съответно и О може да нямаш. Иначе бих предположила и късна имплантация примерно, но ти беше засичала май О предния месец и съответно надали ЛФ се е изменила?

# 280
А ановулаторния цикъл нещо нормално ли е или е индикация за някакво нарушение на хормон, примерно? Съжалявам за може би тъпия въпрос Sweat Smile
Едит: А може ли от стрес и напрежение, примерно, да не настъпи Ову Thinking

# 281
  • Замък сред облаците
Нормално е да има поне един-два ановулаторни цикли в годината при всяка жена и организмът пак да е в перфектно състояние. Понякога си идва точно навреме, понякога закъснява с до 2 седмици. Въпрос на организъм.
Вече при поредица ановулаторни цикли това би било сигнал, че има хормонален проблем (бил той проблеми в нивата на женските хормони, ИР, диабет, СПКЯ, ПКЯ или др), но това би било съпътствано най-често с нередовен цикъл и всички други екстри, коит вървят с разбутаните хормони.

Иначе да, стресът може да възпрепятства настъпването на овулация, защото имаме тясна връзка между катаболитните промени на хормоните - особено от значение е връзката между кортизол, ДХЕА, прогестерон и естроген. Ей тук пак давам линк с добро обяснение, защото съм само от много четящите Simple Smilehttps://www.endometriosis.bg/stresut-i-reproduktivnoto-zdrave/

# 282
АА Много благодаря за изчерпателния отговор, разбрах го вече Kissing Heart Имам чувството, че колкото повече неща чета, толкова по- интересно ми става Smile

# 283
  • Замък сред облаците
Мимирита, особено ако имаш афинитет към биологията и химията, определено става по-интересно Grinning

Пак се обръщам към Йоана, понеже се разрових назад да видя какво беше писала и видях скрийншота от PreMom. Аз реално пик на ЛХ при теб не виждам през април, така че почти съм убедена (на лаптоп гледам, ше знаете, че боб нЕма), че е бил ановулаторен.

Давам ти пример моят цикъл през април, за който също накрая реших че закъсня заради липса на О и ми цапаше 4 дни преди да тръгне:

Виждаш ли съотношението как е под 1? Да, отчита пик, но в сравнение с останалите стойности от предния и следващия ден. На живо със сигерност не беше наситена толкова чертата, колкото контролната, въпреки че бяха близки по цвят. На всички позитивни О тестове миналата година винаги е било окол 1.2, както е и на положителния О тест от този месец.

# 284
Aa, имам пик, но се падна на 1май, по приложение трябваше да ми е на 29 или 30 април ❤️

Общи условия

Активация на акаунт