За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 808
  • 776
  •   1
Отговори
# 150
Сложно е, както Rocket каза, всяка майка се тревожи и иска най-доброто за детето си. В началото попаднахме на педиатър, който меко казано беше зле. От там ми беше трудно да се доверя на новия педиатър. И аз така се филмирах/филмирам за всяка ваксина, мислех да бода детето всеки месец. В последствие размислих и се отказах.... И сеха детето ми е на 18 месеца, връщам се назад и виждма как съм се побърквала за какво ли не - бактерия в носа, евентуална алергия. Някакви неща, които...... И сега ме е яд, че вместо тогава да му се радвам, аз се филмирах за какво ли не, и то сама - в моята глава. Още не беше сигурно дали има алергия, аз го изживях всякаш е не знам си какво. В крайна сметка и бактеривта се махна, и алергия няма и т.н. Просто споделям моя опит.
Да са ни живи и здрсви децата 🍀

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 08:14 от toni1189

# 151
Сложное, предположих, че е така.
По-сериозните усложнения са в следствие на генетични мутации, които са по-рождение. За тях си има специфични изследвания, но те са скъпи и не винаги дават отговор. При гените, дори в 21ви век, има неясни, неоткрити и неизследвани неща.
ЦРП или ПКК няма да ти донесат нужната информация.

ПС: Имам позната, която е против ваксините  и ми беше напускала едни страшни клипчета и статии. Та тогава се рових доста за информация, защото и аз бях изперкала.

# 152
  • София
Никой не те напада.
И като може да си го види всяка майка,знаеш какво признаци и какво се гледа при ангина, налепи, скарлатина.
Аз мила моя съм достатъчно запозната и информирана.
Не базиран тази информация на разкази на майки и това какво се е случило с децата им Т.к.моите,твоите,на Боб,Тео и другите момичета носят различен генотип.
А тъпото ПКК ,ЦРП и т н.няма да ти донесе никакви данни и достоверност ако има отклонения.
Вземи чети изследвания и доклади, базирани на изследване и факти,а бееазкази във фейса
Толкоз от мен ☀️

# 153
Сложное, трябва да седнете и да решите с твоята половинка дали ще ваксинирате или не.
Ако решите да го направите, спри да четеш тези групи, защото само се товариш. Пак казвам, че по-сериозните усложнения (неврологичните проблеми) не са защото детето е било със зачервено гърло или сополи.
Ако решите да не ваксинирате, вече ще преценяте в движение. Има процедура за отказ от ваксини, но не съм наясно как се случват нещата.
ЦРП и ПКК просто не ти решават проблема, от който се притесняваш и в този смисъл е излишно да се стресира и товари детето с тези изследяания преди всяка ваксина.

# 154
А опция отказ от ваксини има ли след родилното? Като вече педиатър ги прави? Защото вкъщи сме един лагер дето е двамата хем знаем, че е хубаво нещо на теория, хем откачаме нещо да не се случи. Главно защото при мен като малка след ваксина се е отключила астма и после айде 5 години нон стоп в болница съм била. И сега мен ме е страх и мъника да не повтори моята съдба..в родилното ги направиха, ама от тук нататък ако размислим може или не може?

# 155
  • София
Може, разбира се.

# 156
Можете.Мисля,че в РЗИ ще ви обяснят най-добре .

# 157
Babymonkey, да има опция, но за повече подбробности трябва да потърсите.
Чела съм, че се налага някаква символична глоба на родителите и трябва да присъстват на разговори в РЗИ мисля.
Допълнително, детето няма право да посещава ясла и детска градина. Чак за 1ви клас в училище може да се яви.

# 158
Колко време могат да се съхраняват в хладилник домашни пюрета (зеленчукови и плодови)? Мога ли да ги замразявам или по-добре да са пресни?

# 159
Чела съм, че се налага някаква символична глоба на родителите и трябва да присъстват на разговори в РЗИ мисля.
Допълнително, детето няма право да посещава ясла и детска градина. Чак за 1ви клас в училище може да се яви.

Ще звънна да поразпитам в РЗИ тогава. Много благодаря на всички, които отговориха. 😊 П. С. Аз така или иначе не виждам как ще се отлепя от мъника до 1ви клас 😀 още по-добре даже хахах

# 160

Ще звънна да поразпитам в РЗИ тогава. Много благодаря на всички, които отговориха. 😊 П. С. Аз така или иначе не виждам как ще се отлепя от мъника до 1ви клас 😀 още по-добре даже хахах
На мен не би ми било толкова смешно, като се замисля от последиците от менингит или морбили или паротит, ама щом на Вас Ви е смешно - ок.

# 161
Само да вметна,че астмата е щяла да се отключи така или иначе,въпрос на време.А и е малка беля,в сравнение с полиомиелит,примерно.Иначе решението си е на семейството изцяло,то е ясно че всеки има своите тревоги.Но аз ако не ваксинирам детето си,и недай Боже му се случи някоя от тези болести с едно "извинявай маме,че не те ваксинирах",за жалост няма да променя нищо.
Но затова всеки си има глава и решава,затова и има възможност за отказ.

# 162
Babymonkey, обмислете си нещата, но проверете и какви са последиците от повечето заболявания, за които се слагат ваксини.
Обмислете и психологическия момент, детето да се гледа в семейна среда до 7 годинки. За мен след един определен момент (2-3 годинки) децата имат нужда от комуникация и взаимодействие с връстници.
Аз имам син и не ми се иска да е вързан за полата ми до 1ви клас, но това е лично виждане. Simple Smile

# 163
Детето е хубаво да ходи на градина да се социализира айде за ясла разбирам който има възможност да си го гледа,моята е януари 2020 приеха я с набор 2019 ще я пратя март догодина ще е навършила две г.Присто е в началото на г.и ще ми изтече всякаква отпуска ..а с неплатена ...не ми се мисли😕...просто не разбирам как няма да си пускате детето до първи клас на градина и се радвате 🙄въпреки че съм начален педагог по образование,си е друго сред свои да се социализира, да се обучи.
Рокет на същото мнение съм син,дъщеря в един момент трябва да са самостоятелни🌞не залепени за мама🤐

Всеки си решава Wink

# 164
Точно заради това искам на есен с песен да пускам малкия на ясла, надявам се да го приемат. Мога да си остана вкъщи и да се гледаме, но искам да е сред връстници. Много ще ни е мъчно, сигурна съм, но за него мисля че ще е окей. Но и това е тема, която няма правилно и грешно - всеки преценя 🍀

Общи условия

Активация на акаунт