За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 821
  • 776
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, колко усилия сте хвърлили, дано не са напразни и нещо достигне, където трябва. Иначе, никът говори сам за себе си. А в крайна сметка всеки сам решава, но е хубаво решението да е информирано, а не продиктувано от страх.
Рокет, благодаря за информацията! Не знаех.
И както каза един педиатър, децата оцеляват въпреки грижите на родителите, не благодарение на тях Joy

# 166
Babymonkey, да има опция, но за повече подбробности трябва да потърсите.
Чела съм, че се налага някаква символична глоба на родителите и трябва да присъстват на разговори в РЗИ мисля.
Допълнително, детето няма право да посещава ясла и детска градина. Чак за 1ви клас в училище може да се яви.

Ще звънна да поразпитам в РЗИ тогава. Много благодаря на всички, които отговориха. 😊 П. С. Аз така или иначе не виждам как ще се отлепя от мъника до 1ви клас 😀 още по-добре даже хахах
На мен не би ми било толкова смешно, като се замисля от последиците от менингит или морбили или паротит, ама щом на Вас Ви е смешно - ок.

Не се смея на това. Смея се защото така или иначе нямам намерения да го пускам по детски градини. Имам достатъчно приятелки дето децата им здрави и в мига като почнаха ясла и детски градини и през седмици са болни. Това ухилено човекче 😀 не значи смях в този случай, а радост че ще съм с мъника вкъщи.

Ние още проучваме и четем, педи така и така каза че няма да бърза и според нея тоя календар яко насилват нещата. Нейни думи. Тя е стара школа и по стария календар каза ще ни васинира.

И както казахте самите Вие, всяка майка решава сама. За мен е по ок аз, таткото или някоя баба да го гледа и да се възпитава както ние сме решили, не да се бърка някой в ясла/детска. Пък за социализация, има и други варианти освен детски заведения.

Яко е че хората тук тръгват да съдят и обвиняват и тнт. Чао хора, тоя форум май не понася някой да има различно мнение за нещата. Не се отнася за всички тук, но май повечето... Айде. Със здраве.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 14:35 от babymonkey

# 167
  • София
Babymonkey, много добре помислете с каква нагласа няма да го ваксинирате детето. Има деца, на които по медицински причини ваксини не се слагат и нещата стават тегави, ако се разболеят, защото някое дете е можело да се ваксинира, ама мама и тати са шаш паника и са яко във филма.

Ако родителите ги е страх да се консултират с различни специалисти и да чуят тяхното мнение, а не просто във форуми мнения. Освен това детето трябва да премине най-малкото задължителна предучилищна подготовка, която вкъщи хич няма да е на нивото на педагог и в среда с друга конкуренция.

И аз мога да гледам малкия до градина, та и първи клас, но за мен е ужасен вариант за детето. Не случайно почват да научават много неща в градините и рязко дърпат в развитие, не е само до социализация (пак е много важна де).

# 168
Само да вметна,че има и частни ясли и градини, има възможност да не е залепено и да има среда въпреки,че е без ваксини, стига да имате пари.Това го казвам като инфо, иначе аз слагам ваксини.

# 169
В частните ясли пускат ли без ваксини?
Ние сега проучваме един център до нас, който не е ясла, но детето се оставя за 3-4 часа на ден.
Та там искат всички ваксини.

# 170
Дори и да се разболява детето често в градината,сблъсъка с вирусите създава имунитет.Те и в първи клас се разболяват.

# 171
  • София
Аз само ще ви кажа колко е смешно как деца неходили на градина плачат в 1 клас,че мама се отделя от дупето им и се сблъскват с реалността да са сами в Среда.
И в училище се изисква картон с взксини.
Има разни центрове на кукувици антиваксърки дето вземат такива деца.

# 172
Верно че и в училище ни поставяха ваксини,значи и за там трябват.
Момичета от Варна,има ли някое място,забавачка ли как да го нарека,където мога да оставя детето за няколко часа,в района на центъра да е.Или читава бавачка да препоръчате.Става въпрос за няколко пъти в рамките на две седмици,няма на кой да я оставя в дните за които ще се налага и баща й  е на работа.Тогава ще е на година и два,три месеца.

# 173
Малко е станала темата ваксъри срещу антиваксъри. Хаха. Аз пък реших, че освен задължителните искам да сложа ваксина за варицела преди да тръгне по ДЯ/ДГ и hpv, като стане на 11-12г. И ако се реша да имаме 2-ро дете и е момче - пак бих била тия 2те ваксини и на него. Сега и с този ковид, също се ваксинирах с пфайзер - не за друго, а за да предам антитела чрез кърмата на детето. Защото не знам как ще й се отрази едно такова разболяване и дали няма да има дълги постковидни реакции. И предпочитам да се застраховам, докато все още кърмя и мога да помогна индиректно.

# 174
  • Германия
Само човек с новородено (или малко бебе под годинка) може да си мисли, че е песен да го гледа това дете до първи клас вкъщи!
От както започнаха локдауните наблюдавам дъщеря ми колко страда, когато не може да ходи на градина - скучно ѝ е вкъщи, липсват ѝ приятелите, липсват ѝ възпитателките, игрите и заниманията им. Неща, които аз не мога да ѝ осигуря! Отделно е станала много самостоятелна. И изобщо не е боледувала повече от 2-3 пъти в годината откакто е тръгнала на ясла на 1г. Тия деца ако не си изградят имунитет в ДГ ще трябва да го направят като тръгнат на училище - но тогава при всяко отсъствие по болест ще изпускат материал.

Мия, моите деца са с още повече ваксини - варицела, FSME (менингоенцефалит, предаван от кърлежи), менингококи всичките щамове (A, B, C, W и Y ако не се лъжа)... само за HPV имам колебания все още

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 15:56 от TeoM83

# 175
Здравейте,забелязали ли сте децата ви да стават хиперактивни от прием на рибено масло?Синът ми от една седмица приема рибено масло "Росита" и има коренна промяна в негативен смисъл.Поведението му е извън контрол.

# 176
Babymonkey, звучиш изключително нелепо.
Щом не искаш,не си ваксинирай детето,гледай си го.И в частните ясли иградини искат ваксини.А,детето като е кекаво,все тая дали ще посещава или не градина,все ще е болно.При най-малкия контакт ще е болно.Да не говорим , че в градината децата се възпитават и обучават  и ти като си пратиш твоето в 1-ви клас,тогава ще видиш разликата.Ако си мислиш,че ще научи от теб това,което в градината,адски се лъжеш.
Искаш ли да ти кажа как се държат с такива деца в 1-ви клас техните връстници?Знаеш ли как се подиграват на такива,дето реват за майките си всяка сутрин, на такива,които нищо не са научили до 1 клас?Вземи се информирай малко,че само детето ти ще страда.

# 177
Здравейте,забелязали ли сте децата ви да стават хиперактивни от прием на рибено масло?Синът ми от една седмица приема рибено масло "Росита" и има коренна промяна в негативен смисъл.Поведението му е извън контрол.
Странно е да се превъзбужда от рибено масло, може би е добре да го спрете за известно време, за да видите дали няма да има промяна. Има ли някакви други промени в живота, които да съвпадат с началото на приема?

# 178
  • Пловдив
Синът ми е на 7 месеца, с удоволствие искам наесен да го пусна на ясла и хич не ме интересува, че всички покрай мен ме гледат като извънземно.

Не мога да си обясня, как някой не иска да предпази детето си от тези ужасни болести, за които са ваксините...

# 179
  • Германия

Не мога да си обясня, как някой не иска да предпази детето си от тези ужасни болести, за които са ваксините...

Не можеш ли? Много е лесно 😉 Според мен повечето хора никога не са ги виждалия тези болести, мислят си че са някакви безобидни детски болести, или че те така или иначе не се срещат и няма нужда от ваксините. Абсурд е човек, който се е информирал подробно за болестите и за последствията от тях да откаже ваксините с лека ръка

Общи условия

Активация на акаунт