За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 122
  • 776
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив / София
Момичета, препоръчайте моля ефикасен репелент подходящ за бебче на 4++ месеца.

Няма репелент, подходящ за под годинка. Изобщо не гледайте, че пише 0+.

# 676
Аз миналото лято им бях взела лепенки против комари. Лепях на количката, ама много често забравях да ги сменям. Нито 1 комар не ги е ухапал досега, даже и по морето. Само веднъж едната я ужили стършел, но той така се стрелна, че нямаше нищо да я спаси.
Мен за сметка на това днес в парка ме захапа нещо като голяма летяща мравка. Даже не знам какво беше. Падна от едно дърво и ми влезна в сутиена 😄 С едната ръка държа детето, с другата се мъча да го извадя. Мъжът ми много се смя..

# 677
Здравейте, въпрос има ли някой, който бебето му се е завъртяло късно(след 8ми месец) Моето е вече на 9 и единствено посъавено по корем, може да се завърти по гръб? Има ли някой такъв проблем с по-лениво бебе и какви са последствията?пиша тук, защото съм много притеснена. Благодаря.

# 678
Здравейте, въпрос има ли някой, който бебето му се е завъртяло късно(след 8ми месец) Моето е вече на 9 и единствено посъавено по корем, може да се завърти по гръб? Има ли някой такъв проблем с по-лениво бебе и какви са последствията?пиша тук, защото съм много притеснена. Благодаря.

Синът ми почна да се върти на 6 месеца, което според книгите, които тогава четях си беше забявяне. Пролази на 7 и седна на 8 месеца.  На 9 започна да се изправя по мебелите.
Но всяко дете се разива индивидуално.
Какво казва личната лекарка?
Има ли някакви притеснения и насочва ли ви към специалист, за да се проверят нещата?

# 679
Нищо не казва личният, просто едро било... Педиатърът преди седмица назначи кинезитерапия и ходим , но търся насоки и опит от някой минал през това.

# 680
Нищо не казва личният, просто едро било... Педиатърът преди седмица назначи кинезитерапия и ходим , но търся насоки и опит от някой минал през това.

Колко "едро" е детенцето? Тегло и ръст?
Реално, при по-едрите дечица може да има известно забавяне с изправянето, прохождането и тнт.

# 681

Колко "едро" е детенцето? Тегло и ръст?
Реално, при по-едрите дечица може да има известно забавяне с изправянето, прохождането и тнт.
Тежи 10 кг, 72 см, момиче

# 682
  • София
Не ми се струва едро бебе, даже хич. Малкият на 7+++ беше 9700 и 73см, но от 6м пълзи (5+++ се научи да се обръща), на 7++ седна сам и почна да се изправя по мебелите от тогава.
Ако е само проблем със завъртането не ми изглежда чаааак толкова страшно, ако сяда, пълзи и се изправя (ако и това не прави вече си е притеснително по мое мнение). А кинезитерапевтът какво казва?

# 683
Моя малкия на 10 месеца и половина беше 9 килограма и половина. Уж е слаб, а си е Пухчо за гушкане.

# 684
Моя малкия на 10 месеца и половина беше 9 килограма и половина. Уж е слаб, а си е Пухчо за гушкане.
Моя бебо на 6 месеца го тегли педиатърката 8940 кг 73 см.
Сега сме на 7 месеца във Вторник сме на консултация и ще видим сега колко е.
Важното е децата да са ни живи и здрави 
И щом си похапват значи имат апетит.

# 685
Не ми се струва едро бебе, даже хич. Малкият на 7+++ беше 9700 и 73см, но от 6м пълзи (5+++ се научи да се обръща), на 7++ седна сам и почна да се изправя по мебелите от тогава.
Ако е само проблем със завъртането не ми изглежда чаааак толкова страшно, ако сяда, пълзи и се изправя (ако и това не прави вече си е притеснително по мое мнение). А кинезитерапевтът какво казва?
Не пълзи, нито се изправя. Завърта се до определена позиция, но не напълно(разбирайте не се търкулва по корем, а си седи просто настрани

# 686
Може да има нужда от маса че и гимнастика за стимулиране. Консултация с кинезитерапевт няма да ви е излишна. Което не казва, че има проблем, а просто да ви насочи как да помогнете на детето

# 687
Моя бебо също върви едър и правихме изследвания за рахит, като има индикации, че заболяването е активно в момента. Невролог каза, че може да има забавяне в обръщането, прохождането и т.н., но също и каза, че терапии не се правят при активен рахит. По добре пуснете изследване за всеки случай.

# 688
Според мен е необходимо специалист и да се вземат мерки, важно е за самото дете, едно е забавяне, друго е да не прави доста неща.

# 689
Lilinkata, както са казали и преди мен, добре е да вземете мерки, защото реално има забавяне в двигателните умения.

Може да се направи и консултация с невролог, за да се изключат някои състояния.

Общи условия

Активация на акаунт