За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 115
  • 776
  •   1
Отговори
# 690
Моя бебо също върви едър и правихме изследвания за рахит, като има индикации, че заболяването е активно в момента. Невролог каза, че може да има забавяне в обръщането, прохождането и т.н., но също и каза, че терапии не се правят при активен рахит. По добре пуснете изследване за всеки случай.
А освен, че е едро детето, какви други симптоми има, за да се назначи изследване?

# 691
Стряска се по често. Понякога и без да има шум. Иначе за момента се развива перфектно.

# 692
Каолко стряскане се води за често?
Стряска се по често. Понякога и без да има шум. Иначе за момента се развива перфектно.

# 693
Каолко стряскане се води за често?
Педиатъра ни забеляза, така че нямам идея кое как трябва да бъде.

# 694
Да ви се оплача, синът ми (1 год. и 7 месеца) май го хвана бебешкия пубертет + само с 8 зъба е и са тръгнали кучешки, кътници наведнъж... Всичко това = кошмар! Постоянно е крив, тръшка се, даже прави на пук - след разходка не иска да си мие ръцете и какво ли още не. Плюс ако нещо не му хареса я си удари сам някой шамар, я удари нас. Лелеее страшна работа е. Дано мине бързо този период 🙏 иначе от Октомври живот и здраве ще тръгва на ясла. Приеха го.

# 695
Моите са на 1г и 4м и имам чувството, че от 2 месеца насам ги е хванал бебешкия пубертет. Доскоро беше само едната, вече и двете.. Тръшкат се за всичко, ама до такава степен, че като знам, че ще се разсърдят за нещо и заставам зад тях,иначе си блъскат главите къде ли не. Като се засилят да се тръшкат и на пода даже си бият главите. Едната скубе сестра си или мен, ако няма никой наоколо скубе и себе си. Също така хапе, ама хапе като куче, хване ли не пуска. Надявам се да е период, и аз искам да ги пускам на ясла септември, не знам с другите деца така ли ще се държи..

# 696
Здравейте мами , бебка е на 8 месца, колко време може да стои в бънджито ? Имате ли си идея?

# 697
Възможно най-малко .

# 698
Моят е на 3г и 8м и пубертетът му е на приливи и отливи.От няколко дни пак е в пика си.Реве и се тръшка за всякакви глупости.Удря ме и ме скубе.Преди поне навън пред хората се държеше,а сега не му пречат да си играе цирка.Всяка вечер с триста зора го карам да седне на масата да се храни,после хиляди уговорки за къпането и спането.За всяко нещо се инати.Направо вече в чудо се виждам.Психолог не можа да ми отговори като питах какво да правя когато поведението на детето стане разрушително,а каза само че трябвало родителят да наложи правила и граници и да бъде търпелив.И затова питам вас вие как се справяте с ината на децата,как налагате граници?

# 699
15-20 минути на ден.

Тони, малката е на почти 1г11м. Забелязах, че иска да се случват нещата по нейния начин. Може би е стигнала момента, в който осъзнава, че е отделна личност и иска да е самостоятелна. Общо взето ако й кажа нещо да направи, ако не е на кеф да го направи, ми казва "не искам". Та може да завъртите нещата така, че детето само да направи избор между 2 неща, които мама иска да направи. Simple Smile Например да си избере между 2 блузи, кой да я измие - мама или тати; или пък къде иска да измиете ръцете - в банята или кухнята; или пък да измиете ръцете и после гуменото пате. Това за нещата, които не иска да прави. За тръшкането или по-скоро изнервянето при нас, че не може например да си обуе панталоните - гледам бързо да й помогна и да я успокоя, като й обясня защо не успява сама. Уви, за зъбите както и да го въртя - не мога да я излъжа да ми даде да ги мия по нейно желание. Та има и моменти, в които не работи избора. Но там пък съм си намерила цака да сложа паста за зъби и така да търкам.
А за биенето - нашата не ни е налагала. Но бих пробвала да обясня, че ме боли и не се прави така и после бързо да
разсея, като гъделичкам или нещо друго, ако измислите - което му е мн интересно и ще привлече вниманието..
Здравейте мами , бебка е на 8 месца, колко време може да стои в бънджито ? Имате ли си идея?

# 700
Кажете къде мога да прочета повече за "бебешкия пубертет и как да се справим с  него?
И на нас предполагам ни предстои и ме е страх от този период, защото не знам как ще се справя като дойде.
Най ме притвснява точно това удряне, скубане, блъскане и сигурно ще изпадна в паника, че имам побойник като се случи! Close

# 701
Рокет, предстои, да, дъщеря ми е на 1г4м и също има такива моменти, но още е начална фаза, но го приемам, че е част от развитието й, нужно е, нормално е, търпение и разбиране.Искат да видят границите,протестират срещу родителския авторитет и се себеизразяват.Учат се да си овладеят емоциите,но имат още много път и в тази връзка, не е за месец или два, така че търпение.
Моята не ме е удряла и скубала, само ме хапе от обич,хаха, когато се мотае и аз примерно мия чинии и идва и ме гризва или се натиска в краката ми и ми се радва.

# 702
И аз забелязвам от скоро този бебешки пубертет,не ни е нападала,скубала и т.н. Ноооо едно викане,рев,тръшкане....Ето прибираме се от село точно пред блока и двамата сме супер натоварени с багажи, тя си бута жабката.Стигаме до стълбите пред блока, Тата Тата ....аз взимам жабата и се почва рев и пищене (тя искаше баща й да държи жабата )...целия блок ни чу...после не ми дава ръка до асансьора,държи се за стената,спъна се и падна с двете ръце напред 😳😳😳

# 703
  • Германия
При нас е подобен филм. Ядосва се, че не може сама да облече куклите. Крещи, тръшка се, аз не обръщам внимание и спира. Обаче баща и веднага тръгва да я успокои, прави го вместо нея и тя се ядосва още повече. 😃 На мен ми е много сладка, защото виждам, че расте и иска да е самостоятелна.

# 704
До дете е всичко. Моето дете е на приливи и отливи. Всеки ден е различен. Другото, което ми влияе много е дали е сам с мен или и баща му или баба ми е при нас. Ако съм сама с тях двамата всичко е тип топ! Грижи се за малкото, докато аз си свърша моите неща, разбираме се с една дума. Не знам как става , но като има друг човек е АД! Нервен, избухлив. Навън се разбираме с половин дума. Понякога мрънка, но с обяснение се разбираме.
И аз съм мислила за психолог в един момент, особено след раждането на малкото. Тогава толкова се бяхме отдалечили , че все едно не беше моето дете. Покрай бременността баща му се грижеше основно за него и като се върнах у дома с бебко беше толкова сърдит, гневен, ужас ! Но след това, като останахме покрай пандемията у дома почнахме да се нагаждаме
Сега е пълен с енергия, говори адски много , вечер съм парцал физически и психически.

Общи условия

Активация на акаунт