За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 789
  • 776
  •   1
Отговори
# 135
Чувам че доста майки пускат црп преди ваксина .
сложно@е!, аааа за очите няма да пускам изследвания Joy
Иначе кръв му взимат от пръста и много се забавлява със лаборантката.

# 136
Ако на някой се е случвало и е намерил начин за справяне моля да  каже. Малкия е на 11м почти и се е научил да крещи и мучи. Това е постоянно. Когато се радва, когато недоволства, когато иска нещо, защото просто така..... Това не се търпи, някакви идеи? Пробвах да се скарам, да игнорирам не ме отразява изобщо

# 137
И моята госпожица е така, на 9м и половина е.
Ако на някой се е случвало и е намерил начин за справяне моля да  каже. Малкия е на 11м почти и се е научил да крещи и мучи. Това е постоянно. Когато се радва, когато недоволства, когато иска нещо, защото просто така..... Това не се търпи, някакви идеи? Пробвах да се скарам, да игнорирам не ме отразява изобщо

# 138
Дали Или, същата работа сме.
Даже по центъра като вървим и хората се обръщат да видят какво става. Grinning
То се крещи, вика, хънка, мънка.
Мен обаче не ме дразни и не го спирам. Даже му подвиквам и аз тук-таме и той много се радва.
Не знам дали е добра идея са му се караш. Той това може и това прави. Изучава си гласа и способностите.
За мен, по-скоро пробвай ти да се настроиш на вълна, че това е етап и ще свърши и го остави да се изявява. Simple Smile
Иначе, и моят син е на 11+, но това го прави от по-рано.

# 139
  • Германия
Сложное, ще си стресираш бебето излишно ако мислиш да му пускаш изследвания преди всяка ваксина, което е абсолютно ненужно. При ваксиниране не е проблем някаква лека настинка, сополче и т.н., важно е да няма инфекция, някакво сериозно състояние. Достатъчно е детето да е здраво в деня на ваксината - да няма температура, зачервено гърло.
Не знам какво и къде четеш и кой те плаши така! Дай малко по-спокойно, ще ти е по-лесно и вбъдеще.

Мели, такива изследвания не се пускат в Германия за щяло и нещяло. От една страна лекарите са решили, че не е необходимо, от друга страна здравните каси не искат да плащат за приумиците на всяка майка да си изследва децата с причина и без причина. Със сигурност имаш U-Heft за детенцето ти, там си е описано какво преглеждат, за какво следят на консултациите.

# 140
Дали Или, същата работа сме.
Даже по центъра като вървим и хората се обръщат да видят какво става. Grinning
То се крещи, вика, хънка, мънка.
Мен обаче не ме дразни и не го спирам. Даже му подвиквам и аз тук-таме и той много се радва.
Не знам дали е добра идея са му се караш. Той това може и това прави. Изучава си гласа и способностите.
За мен, по-скоро пробвай ти да се настроиш на вълна, че това е етап и ще свърши и го остави да се изявява. Simple Smile
Иначе, и моят син е на 11+, но това го прави от по-рано.
За етап ще се настроя, по ме притеснява не стане ежедневие и за всичко, което му хрумне да го прави. И да не се окаже, че съм изпуснала момента.

# 141
Детето си развива говорния апарат.Няма как от пълна тишина да започне да говори.
След гукането,започна това викане,пищене,мънкане,ръмжене и всякакви звуци .Напълно нормално е това ,няма как да си изрази емоциите в мълчание.Нашата е на същата възраст и е доста шумна.

# 142
Не знам, защо не мога да повярвам как биха могли да отворят устата , прегледат гърлото и успеят да констатират евентуално зачервяване . Няколко пъти внимателно наблюдавай как преглеждат гърло . Е то нищо не се вижда . Не са необходими лекарски умения , гледах заедно с докторката . Никаква видимост няма . Отделно това црп го пускат точно да се види дали няма скрита инфекция . Знам че. Е стрес за детенцето , но искам най -доброто и максимално да се подсигуря .
Сложное, ще си стресираш бебето излишно ако мислиш да му пускаш изследвания преди всяка ваксина, което е абсолютно ненужно. При ваксиниране не е проблем някаква лека настинка, сополче и т.н., важно е да няма инфекция, някакво сериозно състояние. Достатъчно е детето да е здраво в деня на ваксината - да няма температура, зачервено гърло.
Не знам какво и къде четеш и кой те плаши така! Дай малко по-спокойно, ще ти е по-лесно и вбъдеще.

Мели, такива изследвания не се пускат в Германия за щяло и нещяло. От една страна лекарите са решили, че не е необходимо, от друга страна здравните каси не искат да плащат за приумиците на всяка майка да си изследва децата с причина и без причина. Със сигурност имаш U-Heft за детенцето ти, там си е описано какво преглеждат, за какво следят на консултациите.

# 143
Сложное,сигурно не ти е лесно с толкова притеснения.
Как гледаш заедно с лекарката,заставаш до нея и двете гледате гърлото ли?
Никога не съм надничала в ничие гърло,но вярвам на лекарката като преглежда детето.От ходене по лаборатории ,най-много да лепне някой от вас повече от зачервено гърло.

# 144
Сложное, всяка майка иска най-доброто за детето си.
Теб какво те притеснява конкретно във ваксините - че ще прояви реакция като температура, обрив, нервност или някакви по-тежки последствия, които често се свързват с ваксините.

# 145
Сложно е, от опит ти казвам, че ако не се довериш на някого ще се побъркаш. Понякога просто имаме нужда да споделим отговорността с някого на когото вярваме. Аз бях така със захрването, понеже не съм съгласна с методите на нашия педиатър и два месеца си правех каквото аз си знам, без сокове и така нататък. До момента в който вече не дойде време за каши, следобедни закуски и така нататък. Еми щях да се гръмна в един момент и си казах "майната му, правя го както тя казва". Само че следобяд няма да давам нишесте, кисел и грис а по-здравословни неща ама как ще стане не знам като това дете нищо не иска да яде освен мляко...

# 146
По-сериозните неща ме притесняват:(
Сложное, всяка майка иска най-доброто за детето си.
Теб какво те притеснява конкретно във ваксините - че ще прояви реакция като температура, обрив, нервност или някакви по-тежки последствия, които често се свързват с ваксините.

# 147
  • Германия

Да, благодаря. Притесних се да не сме пропуснали нещо важно.

# 148
  • София
Сложно е,като беса необходими лекарски умения,защо го водиш?
Прегледай го ти.Пускай изследвания и си ги разчитай всеки месец.
А кои са тия по - сериозни неща.И ти как ще разбереш и ги разграничиш от по-несериозните?

# 149
Сложно е, аз пък не разбирам за какво ти е тази лекарка, като й нямаш доверие. Ти как по-точно надничаш с нея?Да не е лекарка от вчера и да не знае как да прегледа едно гърло?Не мислиш ли, че тези педиатри ежедневно това правят и сигурно разбират малко повече от теб? Как ли да не хукна да пускам изследвания за щяло и нещяло при здраво дете за всяка ваксина.Детето ми е на 1г и 7м и имаме всички ваксини за възрастта.Имам достатъчно доверие на педиатърката.Имаме дори “страшната” ваксина Морбили,след която нямахме абсолютно никакви реакции.Всъщност след никоя ваксина,дори температура не е вдигала.

Общи условия

Активация на акаунт