За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 285
  • 776
  •   1
Отговори
# 255
Аз по яденето нищо няма да променям. Така веднъж я слушах, намалих яденето, в резултат на което детето пищеше по цял ден и нощ от глад а аз се изпокарах с всички, които ми казваха, че е гладен, щото видиш ли педи е казала и аз стриктно спазвах. Тогава ми идваше сама да си бия шамари, ами като детето е гладно ще яде, вече не ме вълнуват кг. А има една формула, според която яде точното количество. Тя не ме пита дали яде 5 или 6 пъти, а съди че е много, което не е правилно. Важни са общите мл. за денонощие. Ама както и да е просто се ожалвах от обидните й думи....
Иначе малчо се изходи доста редичко сега, не знам може ли да е от ваксините. Мерих Т, беше 36.3.
Сега е с лепенки куул пач, кога мога да ги махна? Предполагам не се спи с тях?

Възможно е, да. Куул пач аз сменях на 4 часа и слагах една преди нощния сън.

# 256
Кои ваксини биха?

# 257
Първите 2,които се слагат заедно.

# 258
  • Пловдив
Танче, жълтък вкарах от 6м, по тази схема

Глутен сестрата ми каза с попара да го вкарам, аз обаче ще го вкарам така

Никога превантивно не съм давала Панадол.
Кулпач не съм подновявала, след ваксина, просто го махам, след няколко часа.

# 259
Първите 2,които се слагат заедно.

Едната от тях е капки нали? В смисъл не с игла? Педиатърката каза нещо предния път като ходихме за ваксина обаче не я разбрах игла ли е или не. Става дума за ваксини 1-2м. Питам да знам дали аз или мъжа ми да влиза с детето, че аз от игли се замайвам само като ги гледам.

# 260
  • София
Задължителните ваксини са с игла. Тази на капки е пожелание - ротавирусната, има 3 приема.

Никога не съм давала Панадол превантивно. Все пак е лекарство, а не сокче. След ваксина куул пач, който сменям веднъж на 4 часа и това е.

# 261
  • Пловдив
Ние след ваксини нищо превантивно не сме давали и не е вдигала температура нашата. Освен това и слагахме по две ваксини наведнъж, а веднъж бяха и три с ротавирусната. Не сме имали проблеми освен, че беше неспокойна през деня.
Сменете лекарката, не е нормално да прави такива коментари за бебенце!!

Оставям линк, ако е позволено за жената, от която си поръчах бизи борда и съм доволна.
https://www.olx.bg/ads/user/4WEz/

# 262
Ние бяхме на първите си ваксини преди малко. 4++ е, 7 200кг. Бил слон, как можело да го храня толкова?! Казвам й, че реве неистово като огладнее и си яде 180мл.тая ми вика "глезиш го, нека си реве"?! Майко, откачам, не мога да я слушам тая жена. Нормална ли е, това лекар да го говори добре ли е?! Вдигна ми кръвното. И понеже рева при боцкането бил и женчо. Вбесява ме тая жена, вместо да имам доверие на педиатърката си, тя ми говори простотии.
Кажете как се сменя, моля. Понеже е приятелка на моя роднина не искам да се разсърди, но искам да я сменя. След някой месец, понеже от тези които познавам никой не взима нови деца. Трябва първо да намеря нова..... Но с някакъв документ ли става преместването?

И 2 пъти ли наистина да дам Панадол? Може ли само преди лягане превантивно?
Yan 25 извинявай но ако трябва я смени.
Аз не съм доволна от моята за това ще я сменя.
Детенцето ми е бил пред бронхиолит.
И знаеш ли кой го излекува
Излекувана го от частната поликлиника българия ама дадох 300 лв
Не го излекува неговата педиатърка.
Сега от Юни ще го местя там.Така че смения потърси си по добър педиатър за бебчето.

# 263
Моето дете е 3++ и тежи 7,250кг ,само на кърма. Педиатърката е доволна, супер си вървял и не ми е казвала нищо да ограничавам.
За ваксините - след ваксината, вечерта преди лягане и на другата сутрин давам по половин доза Панадол ,за болката.. а не заради температурата. Така ме е посъветвала педиатърката. Иначе слагам и Кул пач, сменям през 4-5 часа.

# 264
Нашето дете на 11 +++ няма 10 кг.
И аз не съм давала никога Панадол превантивно,и при температура 38.3 примерно пак не  давах.Когато караше вирус на 38.5 й давах панадол .Не съм я и изолирала преди и след ваксина също.

# 265
А защо не давате при 38.3?
Нашето дете на 11 +++ няма 10 кг.
И аз не съм давала никога Панадол превантивно,и при температура 38.3 примерно пак не  давах.Когато караше вирус на 38.5 й давах панадол .Не съм я и изолирала преди и след ваксина също.

# 266
Ще я сменя само да намеря нова.някой има ли термометър Томи типи? За ухо? Мерих сигурно 10пъти,защото челото, гърба и корема са му топли. Показва ту 37.8, ту под 37.аз ли не меря като хората, или той не е в ред... Дадох панадол, защото виждам, че е топъл, а колко мери термометъра не знам....
Колко дни след ваксина е нормално да има Т?

# 267
[video][/video]
Ние бяхме на първите си ваксини преди малко. 4++ е, 7 200кг. Бил слон, как можело да го храня толкова?! Казвам й, че реве неистово като огладнее и си яде 180мл.тая ми вика "глезиш го, нека си реве"?! Майко, откачам, не мога да я слушам тая жена. Нормална ли е, това лекар да го говори добре ли е?! Вдигна ми кръвното. И понеже рева при боцкането бил и женчо. Вбесява ме тая жена, вместо да имам доверие на педиатърката си, тя ми говори простотии.
Кажете как се сменя, моля. Понеже е приятелка на моя роднина не искам да се разсърди, но искам да я сменя. След някой месец, понеже от тези които познавам никой не взима нови деца. Трябва първо да намеря нова..... Но с някакъв документ ли става преместването?

И 2 пъти ли наистина да дам Панадол? Може ли само преди лягане превантивно?
Yan 25 извинявай но ако трябва я смени.
Аз не съм доволна от моята за това ще я сменя.
Детенцето ми е бил пред бронхиолит.
И знаеш ли кой го излекува
Излекувана го от частната поликлиника българия ама дадох 300 лв
Не го излекува неговата педиатърка.
Сега от Юни ще го местя там.Така че смения потърси си по добър педиатър за бебчето.
Приятелка или не гледайте си детето ...Аз също ще сменям нашата три месеца подред детето ми е болно и тя все отсъства,ходим на частно или с направление от сестрата ...не ми се говори ...
Панадол ми е казала след ваксина вечерта превантивно,аз давам така .

# 268
Сложное,давам панадол на около 38.5 ,защото до тази стойност температурата не е нужно да се сваля.И за деца и за възрастни,тя създава неблагоприятна среда за вируса и му противодейства .Особено пък под 38,изобщо не е нужно да се сваля температурата.
Нашата педиатърка ми каза също,АБ да давам след пет дни с температура,преди това не.

# 269
Еми едричко си е 7.400 на 4 месеца, моето дете е 7.300 на 6 месеца и две седмици, ама то пък какво може да се направи, детето гладно не може да го държиш.

Общи условия

Активация на акаунт