За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 163
  • 776
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Танче,  не
Първите две седмици, даваш 2 пъти по 1/4 жълтък в зеленчуково пюре. При достигането на половин жълтък /след месец/, започваш да редуваш ден жълтък, ден месо, един ден почивка. Аз в почивката давам риба. Разбира се, че като порасне детето да речем над година се предполага, че ще има прием и на яйце и на месо вече на едно ядене, защото му се променя менюто и почти ще консумира всичко, което и ние.

# 586
Така въведох жълтъка в 6 месец.

Много благодаря от утре ще започна да въвеждам.
Предпочитам 100 пъти да попитам от колкото да сбъркам.
Количество жълтък слагам във зеленчуково пюре и във месно пюре
Давам веднъж на ден на обяд във пюрето го прибавям така ли да разбирам.
Всеки ден до като стигне времето за му давам цял жълтък.

В месно пюре не се слага жълтък, само в зеленчуковото. Послв редуваш ден месно пюре, ден зеленчуково с жълтък.

# 587
Даже не знаех, че се прави подарък на кръстниците.. А ни предстои кръщене през август.Някой може ли да ми нахвърля накратко какво точно се прави, че май съм много назад.

# 588
Не е задължително мисля.Ние направихме на нашият,но просто сме много,много близки и си го обичам много.Подарихме му една бутилка златно Джони с етикет който поръчах със специално послание и една шеговита тениска.Приятелките ми не са подарявали нищо на техните кръстници .

# 589
Мисля,че няма нищо задължително.
Ние подарихме книга/икона и почивка (бяхме заедно всъщност), но така преценихме, че е редно.Изключително близки сме.
Hope90, повечето неща са според уговорката ви.
Например нашите кръстници й купиха комплекта за църквата, тоалета с обувките, златно кръстче + синджир.Държаха да платят и ритуала и украсата в църквата (не се съгласихме). В последствие, когато всички си поднасяха подаръците , кръстниците й подариха златен ланец и пари в експлодираща кутия ,ръчно изработен албум за снимките от кръщенето и мече от рози.
Имам приятелка,която пък подари на кръстницата кошница с 3 бутилки надписани и изрисувани (като тези за сватбите).Кръстницата пък купи само златно кръстче.Всичко останало си го купиха родителите.Така се бяха разбрали.

# 590
Зависи дали ще правиш кръщене тип тесен кръг или тип сватба, няма нищо задължително, то е до усещане и вкус, както си го направите.

# 591
Аз ще всея смут с жълтъка. Хаха. Няма причина за отлагане на алергените. Ако в семейството няма фамилна обремененост към храни, може смело да се въвеждат алергени още от 6м. Новите изследвания са, че колкото по-рано ги вкараш, толкова по-малко вероятност има да развият алергия. 20-30% по-малък шанс в сравнения с късното им включване в менюто.
Аз да се оплача. Някой друг с регрес при ученето на гърне. Имаше 1 месец, в който всичко беше сухо сутринта. Но последната седмица се случва изпускане по 1 път на вечер. А вчера даже 2 пъти. Sad Не мога да разбера къде е причината. Вече памперси не й слагам, но пък се замисля да върна вечерния. Да не говорим, че вече 3 месеца се борим с това гърне и още не иска да си казва. Няма промяна в ежедневието, не е на ясла. Може би аз съм малко по-изнервена последните 2 седмици и вдигам тон, когато не слуша. Но сега гледам да се въздържам от това и не мога да намеря правилния подход. :/ Повече ме притеснява това нощно изпускане, при положение, че 1 месец нямаше никакъв проблем със стискането.

# 592
Когато ставахме кръстници с мъжа ми подарихме само златно кръстче ,а те на нас икона Simple Smile така се бяхме разбрали с майката,тя си беше подготвила по-специални дрешки-тип народна носия за малкия затова .

# 593
Аааа да,договорката е наистина важна. Кръстникът купи комплекта за църквата,донесе погача,за роклята се разбрахме аз да я взема,той да ми я плати и за детето беше взел златна гривничка и парички.Ние бяхме в много тесен кръг ,не беше малка сватба в никой случай.

# 594
  • Германия
Мамита, когато децата ви изкараха вторите кътници, имаха ли много лиги, както по-рано? Много ми е кисела малката, ужасно много лиги и текат. Не мога да разбера дали са тръгнали кътниците. Виждам, че бута дръжката на чашката си точно там и чеше.

# 595
О,да,лиги яко, аз докато гледах,че има един излязъл и бяха тръгнали и другите, така стана и с кучешките, сега е с 14, като за 4 месеца изкара 6.

# 596
  • Германия
Тя ги изкара всичките, но аз имах предвид вторите кътници. Тези, които излизат след втората годинка.

# 597
О,за тях не знам все още.

# 598
  • Пловдив
Мамита, когато децата ви изкараха вторите кътници, имаха ли много лиги, както по-рано? Много ми е кисела малката, ужасно много лиги и текат. Не мога да разбера дали са тръгнали кътниците. Виждам, че бута дръжката на чашката си точно там и чеше.
Имаше даже повече лиги и от предишните кътници. Както на Бетовен му капеха лигите, така и на нея. Супер кисела, като добавя и бебешкия пубертет...картинката е страшна. Мисля, че в момента вади последният 20 зъб, даже не иска да си мие зъбите. Офф да излизат и да се свършва вече.

# 599
Малката пък никога не е имала лиги 🙄ама всичко в устата се дъвче,смуче и т.н.чеше венеца яко...
Сега вади кучешки.Първите кътници голяма мъка много будене през ноща и трудно приспиване ....

От къде се купува бланка за смяна на л.л. на дете?Книжарница може би или от нета да извадя,чудя се че днес е първи 👍да се задействам малко,че и да питам новата дали ще ни приеме ....🙂

Общи условия

Активация на акаунт