Лоши отношения с роднини

• 24 138
  • 523
  •   1
Отговори
# 240
И защо пък да е сигурно,  че този човек непременно ще провали бъдещето на дъщерята?!? Дори и да приемем, че е паразит, готован, боклук  и т.н.
Не е ли по-вероятно един неин колега-лекар след време да я накара да зареже нейната кариера в името на неговата? И така да провали бъдещето й. Или пък момичето  да случи на лекар с огромно его, което да го превърне в насилник и диктатор-лицемер?
Как може да се прилагат такива тъпи клишета спрямо хората, не мога да разбера?!
Казвала съм ти го и по-рано, ще ти го кажа и сега.
Всеки да се простира според чергата си, Бейби!
Затова и моята недалечна така наречена връзка беше обречена на провал веднага след като лъснаха нещата наяве.
При мен така работи и не допускам изключения, нито правя компромиси с принципите си. Инак ти си прави допусканията, че с лекар няма да е щастлива. Моят слабохарактерен мъж също се опита да ги направи и вече не ми е мъж по тази причина.
Ако имаше връзка с лекар, колкото и лоша да беше тя си има 2 предимства.
1. Ще и съответствува интелектуално.
2. Никога няма да я завлече материално, (ако връзката не провърви) защото ще са с изравнен финансов принос в семейството.
Тъпи - нетъпи това е положението! Я ме виж мен! Зле ли ми е в момента, макар че бракът ми е провален?
Ми - Не, не ми е зле. Напротив, така ми е в пъти по-добре, защото добре съм си постлала навремето.
Затова и се борех толкова за дъщеря си. Няма друга по-заинтересована жена от майката, която освен това има и опит, да го предаде този пусти опит на дъщеря си за да избегне грешки.

# 241
И защо пък да е сигурно,  че този човек непременно ще провали бъдещето на дъщерята?!? Дори и да приемем, че е паразит, готован, боклук  и т.н.

Ако това, което Равенна пише е вярно, направо ми е жал за това, което чака дъщеря й. Защото наистина така става - един паразит се лепва на гърба на някой приемник и така си изкарва живота - паразитирайки. И го казвам, защото братовчедка ми е женена точно за такова чудо. Запозна се с нея, на втория месец й предложи брак и се натресе при техните. Като му отказа да се омъжи за него й направи бебе. И след това - живот здравей. Братовчедка ми издържа и него, и сина им, и нея си гледа. Тегли кредити, като луда, плаща сметки, купи му кола, води ги по почивки, прави ремонти, купува обзавеждания и т.н. А той най-нагло си работи за 650 лв заплата /говорим за София/ и се оплаква, че работата му била много. Обикновено работи 1 - 2 години, после си почива 1 - 2 години и така. На братовчедка ми й писна и го изгони. После, обаче си го прибра, а той за по-сигурно й направи още едно дете. И сега си живее супер. А тя милата се изпокара с родителите си - само с баба си поддържа връзка и с мен. Обича си го и това е. Не можела да живее без него. Пази Боже да ти влезе такова чудо в дома

# 242
  • София
Абе усещах аз, че проблемът не е, че човекът е застанал мажду нeя и дъщерята, а че има опасност, да застане между нея и парите Joy

Равенче, ще ти издам една тайна, пък прави с нея, каквото решиш. Когато солиш тоя човек, ти правиш в пъти по-трудно дъщеря ти да го напусне, защото ти така излизаш права, а тя глупава и наивна. Гордостта и егото няма да й позволят да го пусне дълго след като всичко друго й е доказало, че не става. Че ти чак и с бащата си се изпокарала, та автоголът е двоен.

Мъжът като не става, трябва само да стоиш, да чакаш и да се усмихваш, другото ще си дойде от само себе си. И да чакаш, добра и стабилна, да я прибереш, когато той й скъса нервите. Ама не, ти сама я буташ към него. За тея неща трябва и малко хитрост, ей. Сега нали си спасила твоята част от парите, кротни се малко, ако си искаш и дъщерята.

# 243
Дааа, напомня ми точно на мен. Разказвала съм и преди, 6 години имах връзка с един търтей. Запознахме се, когато бях на 16, а той почти на 20. Нито учеше, нито работеше. Докато си изкарвах образованията, той по цял ден си бездействаше. Хване се на една работа, след няколко дни я напусне и така я караше. Като идваше вкъщи изпушваше на майка ми цигарите и изяждаше каквото види. Още нямах 18, а вече с майка му ме караха да раждам. Натискаше ме до към 22, видя, че няма да стане и се хвана с една, която забременя на 2 месец. И тогава беше много горд и разправяше пред общите ни познати как е с нея, заради парите и колко лесно я вързал.
Докато бях с тоя нямаше ден, в който да не се карам с майка ми. И много ме е срам, колко съм го защитавала.

# 244
Склонна съм да повярвам, че тои е паразит. От такива не се отървава човек лесно, а понякога и никак. И все пак, не мисля, че "социалният статус" и банковата сметка трябва да са сложени пред и над всичко, включително и лични взаимоотношения.

И, поправи ме ако греша, но бракът ти е провален, защото ти си го прекратила / провалила. И накрая си останала на плюс от това. Нали? Ако питаш мен, това е мечтата на всяка сошалитка.

# 245
Никой не може да знае какво крепи чуждата връзка,  не всичко е пари и престиж.
Равена, аз също - като дъщеря ти, не бих взела за пример твоето щастие.

# 246
Какво е сошалитка?
На плюс съм не толкова, че ми е трябвало, колкото че исках да накажа мъжа ми заради слабохарактерността.
Но не се и оплаквам. Така или иначе не можем да живеем заедно при тези обтегнати отношения.
И дума не можеше да става Лъвица, че ще издържам аз търтея.
А аз съм се кротнала, нищо че говоря за това. Изчаквам в засада удобния момент, когато мършата бъде изхвърлена. То се случи вече веднъж. Ще има и повторение, сигурна съм.
Само да можех да убедя бившия да не им дава финансови инжекции.
Затова от все сърце му желая да си намери жена. Новата ще оправи положението.

# 247
  • София
Щом веднъж е станало, значи има надежда. Но егото винаги пречи, чувството, че губиш инвестираните време, пари и чувства - също. Затова обвиненията и насаждането, вместо да помагат краят да дойде, го възпират.

Мъжът ти, доколкото ми е останало впечатление от твоите описания, не е от тези с твърда ръка и позиция. И да, с мекушаво поведение и финансови инжекции, не й прави услуга. Ако правилно напипвам типажа, е от тези, които глезят и угаждат, и после се чудят защо детето си изпуснало живота. Но ти не можеш да го промениш. Можеш само да си скъсаш нервите.

Каквото такова, тя или ще си хване живота в ръце, или няма. Не може ти да отговаряш цял живот за нея, иначе няма как тя да отговаря за себе си. Защитила си си твоето, другото не зависи от теб.

# 248
Той нека е паразит, но защо дъщерята на Равена е с него? Това бих се питала и съм се питала в такъв момент. Какво я тласка към него? Ето там е и начина - как да се върне. А и причината да го хареса може да е някакъв пример, който е видяла или нещо във възпитанието (прекален контрол, например или критичност) или в характера на дъщерята. Аз бих го приела като житейски урок, като напомняне, че аз, майката, не съм се справила да покажа света на момичето, да го науча да се уважава и да избира равностоен партньор.

# 249
Скрит текст:
Той нека е паразит, но защо дъщерята на Равена е с него? Това бих се питала и съм се питала в такъв момент. Какво я тласка към него? Ето там е и начина - как да се върне. А и причината да го хареса може да е някакъв пример, който е видяла или нещо във възпитанието (прекален контрол, например или критичност) или в характера на дъщерята. Аз бих го приела като житейски урок, като напомняне, че аз, майката, не съм се справила да покажа света на момичето, да го науча да се уважава и да избира равностоен партньор.
Подозирам, че е леко наивна тази дъщеря. Особено с един родител, който иска да я предпази и да й угажда. Също подозирам, че заради другият родител уж бяга от контрола, но попада на друг, не толкова директен, защото подсъзнателно това търси, с това е свикнала.

А паразитите - те са особен вид хора. Някои може да ги изметеш с метлата, за други трябва цял сценарий, за да ги махнеш от живота си, а те - видят ли bling bling и се закачат като пиявица и не пускат.

Равена, socialite и honeytrap са нови понятия. Сошълит-и са момичета, а може и момчета, които се докарват в скъпи дрешки, с готини снимки в инстаграм, създават блогове и подкасти и са инстаграм модели и какво ли още не само и само да са в полезрението на някой богат и да се оженят за него. И целта е, както описа и Касиопея, брак без принъп за да има голяма отплата при развода, както и дете, за да има голяма застраховка за наследството, ако е някой от сой и с големи компании или имения зад гърба си .

Ханитрап, е една много нелепа и смешна схема, която правят жени в Русия и Китай. В Русия се представят за инстаграм модели, за да ги наемат за яхтени партита и там да срещнат някой с пари, от който да забременеят. И естествено ходят на курсове за това как да си хванеш милионер.

В Китай е същата схема, но още по-добре изпипано. Записваш се за тези курсове, но те са към агенция. В агенцията събират пари за членски внос и после всяка си додава за групово наемане луксозни неща, с които да се снима - някои са готини като бъркин за един ден, или ферари, или 15 момичета се събират за да отидат на следобеден чай в някакъв шикозен хотел и после никоя не пипа храната, т.к. всички трябва да се изредят за снимка. Има и гротескни групови наемания. Едното е - използвани Gucci чорапогащи. Схемата вървяла прекрасно, докато двама много богати китайци се оженили за такива жени и случайно като се видяли на някаква сбирка си показали инстграмите на жените, а те - на едно и също място, по едно и също време, с едни и същи пози, на една и съща маса. И така се раздухало. Развели се, но и момичетата получили "сума за мълчане".

# 250
Той нека е паразит, но защо дъщерята на Равена е с него? Това бих се питала и съм се питала в такъв момент. Какво я тласка към него?
Хормони, секс и прекалена финансова презадоволеност от наша страна.
Отгледахме си красиво цвете под похлупак, но не го подготвихме, че животът е сурав и курав. Това е!
Затова и някой като ми кaже, че съм имала баща-тиранин ми предизвиква усмивка. Това да изискваш от децата си не е тирания. Просто ги правиш по-подготвени за джунглата наречена живот. А ние си отгледахме принцеса и тя сега ще страда.
Другата част от поста ти съм я изтрила, защото няма никаква връзка с нашия случай.

Равена, socialite и honeytrap са нови понятия. Сошълит-и са момичета, а може и момчета, които се докарват в скъпи дрешки, с готини снимки в инстаграм, създават блогове и подкасти и са инстаграм модели и какво ли още не само и само да са в полезрението на някой богат и да се оженят за него. И целта е, както описа и Касиопея, брак без принъп за да има голяма отплата при развода, както и дете, за да има голяма застраховка за наследството, ако е някой от сой и с големи компании или имения зад гърба си .
Хахаха, мерси за обяснението!
Тя понеже го приложи за мен, затова и се зачудих.
Аз имам снимки с френски ключ и омазан работен гащеризон. Ще вървят ли да си хвана някой богат вдовец? Wink

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 21:14 от Ravenna

# 251
Равена, разбирам недоволството ти, но с гняв и тръшкане няма да промениш нито нея, нито себе си. А е ясно, че ти пука за нея, щом се гневиш, та цяла тема в някакъв форум за кърмачки си отворила.

Сестра ми и аз сме от добро семейство, образование, обноски, възпитание. Не казвам идеално, но тя можеше да постигне страшно много. Две момчета я харесваха тогава, единият в момента е в чужбина с жена си, кара скъпа кола и живее в готина къща. Другият беше общ работник в общината - дебел, запуснат, кротък човек но страшно простоват като маниери. И дебелокож - не му пука, че обижда или кара някого да се чувства зле. Ако на него му е добре - това е важното. Тя избра него.
Години след като се ожениха и имаха две деца той не направи нищо за тях. Живееха на мухлясъл таван за петдесет лева месечно и едното дете разви респираторни проблеми. Дядо ми, който беше пенсионер и с много болежки и операции се принуди да продаде стара къща, като я стегна и измаза, и в дъжда се беше вързал с въже за комина за да поправя счупени керемиди, за да осигури на сестра ми дом, защото онзи мърдуняк нямаше. И до днес нямаше да направи нищо.
Между другото дядо ми ги пусна в апартамента си, докато стягаше къщата, и те двамцата с детето го осраха оттално. А този апартамент е по завещание мой. Истианта е, че те просто нямаше да си тръгнат от там, ако той не им беше осигурил дом.

Сега голямата дъщеря повтори същият маниер. Тя е хубава, прозорлива, завършва висше образование и вече има дете от мъжа си - едно към едно с бащата. Дебел, мързелив, набута я при майка си и тя си идва час по час за по месец с бебето за да не й трови бабата живота. А можеше много повече. На годините на твоята дъщеря е.

Разбирам казусът ти. Има обаче нещо друго - никой в тоя живот не е идеален и всеки е правил грешки. И благият подход понякога прави много повече от крещене и затръшнати врати.
Дали дъщеря ти ще остане с този човек, заради любов или защото иска да се спаси от теб, или от нещо друго, или ще си намери друг - нея я чака нейният си живот. Грешни или не, тези избори са нейни, и понякога не се научаваме ако сами не преминем през всичко.
Дъщеря ти има различни приоритети и желания в живота, да я напътстваш е едно, да я контролираш и изгониш - съвсем друго, и не е правилната постъпка. Не ти го казвам само аз, целият форум е на това мнение. Тя ще си има семейство, а за теб какво ще остане?

# 252
"Лоши отношения с роднини" или "Лична драма на Равена" е тази тема? То не е драма, де, всички разбрахме колко е права тя и колко грешно е момичето. Почти си мислех, че по-досадна тема от коронавируса няма в бг-мама, ама ей на.

# 253
  • София
Хормони, секс и прекалена финансова презадоволеност от наша страна.
Отгледахме си красиво цвете под похлупак,
но не го подготвихме, че животът е сурав и курав. Това е!
Затова и някой като ми кaже, че съм имала баща-тиранин ми предизвиква усмивка. Това да изискваш от децата си не е тирания. Просто ги правиш по-подготвени за джунглата наречена живот. А ние си отгледахме принцеса и тя сега ще страда.
Другата част от поста ти съм я изтрила, защото няма никаква връзка с нашия случай.

Ами ето де... сама виждаш причинно следствените връзки. Сега вече няма какво повече да се направи, освен да оставите кУравия да я научи Joy

# 254
Ако можем да помогнем с нещо, когато някой има нужда, редно е да го направим.

Общи условия

Активация на акаунт