Да поканим лятото на масата – с изисканата свежест на Salakis Président

  • 14 937
  • 415
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 175
Най го обичам върху салата с розови домати, зехтин и чесън Simple Smile

# 301
  • Мнения: 517
Домати, краставици, маруля и сирене- любимо за сезона.

# 302
  • София-Младост
  • Мнения: 24 063
Галет със сирене и зеленийки

# 303
  • Мнения: 2 788
Сирене Salakis President обичам със зехтин и сухи домати

# 304
  • На брега на морето
  • Мнения: 614
Розов домат, босилек и зехтин или с хубаво грозде

# 305
  • Мнения: 116
Любим начин на  поднасяне  на кубчета с олио, червен пипер и чубрица.

# 306
  • Sofia, Младост 3
  • Мнения: 683
Любимият ми начин за поднасяне на сирене е лесен и много вкусен.
Слагам парче сирене в пергамент/кухненска хартия и добавям зехтин, пресни зелени подправки, може чесън. Завивам и пека във фурна за 10-15 мин на не много силни градуси.
Може да се добави към салата или да се консумира самостоятелно.

# 307
  • Мнения: 1
САЛАТА КАПРЕЗЕ СЪС СИРЕНЕ САЛАКИС                                                                                                                            НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
домати - 3 - 4 бр.                                                                                                                                                                                           сирене Salakis - 300 гр.
ЗА ПЕСТОТО
босилек - 2 връзки
бадеми - 70 гр. белени
пармезан - 30 гр.
зехтин - 120 мл.
чесън - 1 - 2 скилидки
сол - 1 ч.л.
ЗА БАЛСАМОВИЯ ДРЕСИНГ
балсамов оцет - 3 с.л.
мед - 1 с.л.
зехтин - 6 с.л.                                                                                                                                                                                   
                                                                      НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Започнете от босилековото песто. Измийте и подсушете две връзки пресен босилек. Сложете листата в блендера заедно с белените бадеми, скилидките чесън и пармезана. Полейте със зехтин и посолете. Започнете да пасирате сместа, като добавяте постепенно зехтин на тънка струйка, докато пестото стане гладко и кремообразно.
Нарежете доматите на шайби.

Подредете салатата Капрезе като редувате домат, сирене Salakis и лъжичка босилеково песто.

Пригответе дресинга за салатата, като смесите в купичка оцета и меда. Разбъркайте добре, докато медът се разтвори напълно. Добавете зехтина и разбъркайте финално.
Узключително вкусно предложение за лятото!
Полейте салатата Капрезе с медено-балсамовия дресинг и сервирайте.

# 308
  • София
  • Мнения: 218
Към салатка, на филийка или просто за мезе

# 309
  • Мнения: 63
У дома обожаваме бялото саламурено сирене Salakis Président. Хапваме го нарязано и овкусено с червен пипер и зехтин, а също и в салатка - домати, краставици, чушки, маслини и няразано на кубчета сирене Salakis Président. Овкусявам салатата със сол, зехтин, оцет и поръсвам с риган.

# 310
  • Мнения: 365
Пипер с доматен сос и сирене

# 311
  • Мнения: 22
Много обичм качественото бяло сиренце с песто от мерудия и парченца домати,разбира се поднесено със студена ракийка!

# 312
  • Мнения: 354
Обичаме го към свежите салати или върху препечена филийка хляб.

# 313
  • Мнения: 588
Печено саламурено сирене Salakis President

Бяло саламурено сирене Salakis - 2 плочки
Червен пипер
Черен пипер
Куркума
Сминдух
Зехтин
Кашкавал - около 100 г
Люта чушка


1
НАЧАЛО
РЕЦЕПТИ
ПРЕДЯСТИЯ
ПЕЧЕНО СИРЕНЕ
ПЕЧЕНО БЯЛО СИРЕНЕ
Печено бяло сирене
РЕЦЕПТА
СНИМКИ (3)
СГОТВЕНА (Sunglasses
РЕЙТИНГ (2)
КОМЕНТАРИ
ПОДОБНИ (20)
РЕЦЕПТИ НА ДЕНЯ (32)
1 от 3 снимки‹›Всички Снимки ››
Печено бяло сирене
Снимка: Биляна Владова
‹›Добави снимка
+4 точки
Биляна Владова
Биляна Владова
Иноватор
2061k3056164
"Тичайте за бутилка бяло вино, защото мезето е печено бяло сирене"
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
бяло сирене - 2 плочки саламурено
червен пипер
черен пипер
куркума
сминдух
зехтин
кашкавал - около 100 г
люти чушки - 1 бр.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Всяко парче саламурено сирене с дебелина около 1 см се поставя върху лист алуминиево фолио.

В малка купичка се прави смес от подправките - червен пипер, черен пипер, куркума и сминдух. Количеството на всяка една от подправките е според индивидуалните предпочитания.

С приготвената от подправките смес се поръсват плочките бяло саламурено сирене. След това се поливат със зехтин, като се внимава той да не се излее от фолиото.

След това фолиото се прави на малко пликче, в което остава бялото сирене. Пликчетата се слагат в тавичка и се пекат в загрята на 200 градуса фурна.

Сиренето се изважда след петнадесет минути и върху него се настъргва кашкавалът - по около 50 г на плочка.

След това се връща във фурната, докато се разтопи кашкавалът. Накрая се нарязва на колелца лютата чушка и се подрежда върху разтопенит кашкавал. Печеното сирене се сервира топло в компанията на силно изстудено бяло вино.

# 314
  • София
  • Мнения: 21 323
Вкъщи сиренето Салакис е любимо. Хапваме го в шопска и гръцка салата, панирано в галета или корнфлейкс, запечено в пергамент, както и като разядка с кисело мляко, чесън и печени чушки. Страхотно е и върху препечана филийка с масло.

Общи условия

Активация на акаунт