The Bürsin - "Почукай на вратата ми".Преди,сега и в бъдеще. /Тема 88/

• 38 694
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
Добро утро! Благодаря за новата тема 🌹
Хващам ви на средата и, че даже и промо за новия сезон имаме.
Моята първа мисъл също беше аналог с Аси. Честно казано не очаквах да има скок във времето. Дано ни покажат как са стигнали до там не чрез ретроспекции само.

# 271
Този път да съм по темата Wink
Моят любим танц е от 16 еп.
https://www.youtube.com/watch?v=d_I3aJDUOAk&list=PLFnn1C5aaJ … gvnLz&index=9

П.С. От Сарп:
"Erdem, ArtLife'ı satıp Çin'e yerleşmiştir ve kayıp amcasını aramaktadır"
"Ердем е продал ArtLife и се е установил в Китай и търси изчезналия си чичо" (С Гугъл)

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 07:39 от mi_si

# 272
Добро утро, момичета Simple Smile
Снощи се бях загледала в друго и само ахнах на промото. Blush
Тази сутрин искам да кажа две неща.
Първото е по тийзъра. Аз, както знаете, много се ядосвах, че сценаристите след Айше Кутлу излязоха извън идеята й, че Еда и Серкан се срещнаха на полето състезанието по творчество, че Еда беше равностоен партньор на Серкан в работата, в разговорите, в инициативите, в културата. И това, че в новия сезон се срещат на награждаване за работа, ми дава надежда за смислено продължение на сериала. Hands Plus1
Като причина за раздялата и аз като вас си мисля, че е сериозна. Най-вероятно е заболяването на Серкан, който не е имал надежда за оздравяване и не е искал да причини страдание на любимата жена. В такива случаи, както помним, той е решителен, а и има опит в това да я отдалечи от себе си. Въпросът му от промото - "какво криеш от мен" показва, че през тези 5 години се е интересувал от нея. Но и Еда е инат, та си мисля, че вероятно е замела личния си живот и го е представила в светлина, която го е възпряла да я търси отново (тук не изключвам и някой формален брак на Еда). За името на дъщеря й? Според мен ще е нещо, свързано с тях двамата все пак - я звезда някоя, я цвете... (yıldız, доколкото знам е звезда и е женско име). Такива са ми догадките.
Второ - по въпроса с какъв цвят аз свързвам любовта на Еда и Серкан. С цветовете на есента - в жълто-оранжево-червената гама. Защото есента е втора пролет, когато всяко листо е цвете (някъде бях го чела). И защото есента е времето, когато засадените в сърцето семенца напълват земята с плодове. В есента има мекота и пълнота. (Тук вероятно асоциирам любовта на героите с тази на актьорите - по време, по характери, по външен вид, не знам ..., но това е образът, който нахлу в съзнанието ми Blush)
Приятен ден на всички ви! Flowers Four Leaf Clover

# 273
  • София
Имам усещане,че ще гледам нов филм с стари герои.Не само има раздяла но Серкан и Еда са с други характери.Как си представяте Еда да се врътне и не се бори заминавайки за Италия,или Серкан  Без да е проконтролирал цялата ситуация 5 години.Харесва ми ,хем се познават,обичат но те са вече други,Не завиждам на Серкан ще има 2 жени в живота които всяко негово Не ще превръщат в Да

# 274
  • Кърджали
Този път да съм по темата Wink
Моят любим танц е от 16 еп.
https://www.youtube.com/watch?v=d_I3aJDUOAk&list=PLFnn1C5aaJ … gvnLz&index=9

П.С. От Сарп:
"Erdem, ArtLife'ı satıp Çin'e yerleşmiştir ve kayıp amcasını aramaktadır"
"Ердем е продал ArtLife и се е установил в Китай и търси изчезналия си чичо" (С Гугъл)
Това е и моят любим танц. След това е този от 3тс серия, зашото се усещаше вече заряда между тях. Но този от 16та ми е любим

# 275
Добро утро, мили съфорумки! Отваряйки както всяка сутрин темата,бях приятно изненадана от появата на новия тийзър. Бързам да споделя впечатлението си и затова се извинявам ако повторя мнение на някоя от вас.Първата асоциация ,която направих беше с Аси. И там имаше 5-годишен скок, но сериала си беше супер. Предполагам и тук ще има борба за доказване на бащинство, събуждане на стари чувства и т. н. Лично аз одобрявам този подход- няма нужда от висене по болници, вайкане и обяснения, споделяне на бременност, хипохондрични изблици на Серкан и т. н.
   Идеята за успялата Еда, работеща в Италия я харесах още в началото, когато някоя от вас сподели, че сценарият е създаден по роман . Доколкото схванах ,връщат образите на преуспелия робот-бизснесмен, както и на уверената, със самочувствие на успяла жена Еда. Харесва ми визията и на двамата,а погледите на Серкан към Еда са убийствени.И Керем и Ханде играят прекрасно.
   Хубав и успешен ден на всички!:Two Hearts

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 20:30 от Mery18

# 276
Gift Heart
2020

2021

P.S. Остава да върнат и Селин ... Stuck Out Tongue Winking Eye (и момченцето да е нейно)

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 10:14 от mi_si

# 277
Пак съм аз, но тийзърът определено предизвика много размисли у мен.
Първото е контрастът между двата тийзъра на сезон 1 и 2. В първи сезон те се мразеха, не искаха дори да се поглеждат, а трябваше да се преструват на лудо влюбени, а във втори е точно обратното... обичат се лудо, но трябва да се преструват, че се мразят за пред другия. Страхотна хрумка и много добро препращане към тийзъра на първи сезон! ⭐
За второто ще говоря от позицията си на родител. Не разбирам защо Еда е скрила детето от Серкан. Сигурна съм, че има някаква причина, поради която е взела това решение, но не мисля, че е правилно. Детето, като всяко друго, има нужда от бащинската си фигура. От друга страна съм убедена, че Еда е говорила само хубави неща на момиченцето за Серкан. Сигурна съм, че е разказала всичко като една приказка за една любов красива като неугасваща звезда между една нежна фея и един нетипичен робот. Не мога да си представя Еда да настройва детето срещу Серкан - това е грешно и не бих го одобрила изобщо. За това вярвам, че когато детският глас пита "Мамо, това ли е татко?" е изпълнено с любопитство и нетърпение да се запознае с него, от колкото с ненавист (ако тази дума може да се използва срещу родител) и нежелание.
Повече ме боли за Серкан, както винаги. Да имаш дете и да не знаеш за него... дори и нямаше да разбере за него, ако не беше чистата случайност. Да го зърнеш за миг и после пак да изчезне, оставяйки след себе си единствено една пантофка. Не искам да знам как се чувства той в такава ситуация. Ограбен. Да знаеш, че мечтата ти за дете с тази жена се е сбъднала, но ти разбираш след години, защото тя не ти е позволила да знаеш. Да изпуснеш много важни моменти, които не могат да бъдат наваксани, да трябва да печелиш доверието на едно малко детенце.. Опустошаващо.
Не знам чия болка е по-голяма, но само мислейки си за това, което Серкан ще изпита и ми се свива сърцето и то не защото е Серкан, а защото това в родителското сърце. Няма как да му напиша черна точка, защото това означава да напиша и на Еда, заради решението, което е взела вместо него. Серкан не е такъв човек, който би си оставил детето и не би се интересувал, а смятам, че и Еда не е такава. Вероятно е потърсила Серкан... не знам.

Тази любов винаги ще намира пътя си обратно.

# 278
Здравейте Дружки,  HeartJoyFlowers Hibiscus

Още не мога да спра да мисля за Еда и Серкан след снощи. Имам много въпросителни,
                         но ще разберем в един момент какво се е случило.

Настина сте прави, че имахме нужда в нашата приказка от шокова терапия. След напуска-
                         нето на Айшето се загуби и приказката ни и магията ни.Нямаше това, което ние търсихме и
                         това заради което залепнахме миналото лято.Дали СЦ толкова си можеха или не можаха да
                         усетят духа в сериала не знам, но за да ни върнат в нашата си приказка ни беше необходим
                         този шок и този скок във времето.

Явно, според мен Серкан е отдалечил Еда заради тумора. Ние ли не знаем, че това го може,
                          както може да бъде най-нежния мъж на света така може да те отдалечи от себе си по възможно
                          най-бруталния начин така, че да  го намразиш. Естествено Еда е съхранила чувствата си, но му е
                          много обидена за всичко което нашичкия е надробил. Еда не се е отказала, не е в нейн стил, тя
                          ще се бори с нокти и зъби за любовта си, тук е станало нещо много драстично, пък и когато е
                          разбрала, че е бременна е решила да го сложи на място скривайки детето.Аз не мога да я об-
                          винявам затова, явно е била много наранена.Очевидно са си казали много тежки думи, а и той
                          е обиден и според мен е защото Еда е заминала за Италия и се е измъкнала от неговия кон-
                          трол. Той естествено се е интересувал от нея, защото зададе въпроса:"Ти какво криеш от мен?"

Ох, кога ще дойде 9-ти? Ще се изчакаме Момичета.
                           Играта на Керем и Еда е страхотна, всичко е изписано на лицата им. Явно любовта на Ханде й
                           влияе много добре, а и двамата имат много емоционална връзка. Гледам ги в очите, те греят.

Хубав слънчев ден Момичета, пак ще пиша, ще има да дъвча това, което видях снощи до 9-ти.

# 279
  • София
Добро утро момичета.  Пожелавам ви един много спокоен и ползотворен петък!

Как да не изрече Керем тази прекрасна дума  Amanım, към тази красота.

# 280
Добро утро Flowers Hibiscus
Нека да не звучи като оплакване , харесва ми идеята за новия сезон , но можеха поне да ги разделят в края на първи сезон , за да има някаква логика. Например сцената на летището беше чудна за тази цел, но Еда да не се връща. Joy Но разбирам , че тогава е нямало още намерение за край на сезон и т.н.
С големи надежди съм за хубави летни епизоди , с малко драма за цвят. Първоначално Еда ще крие детето, може и да лъже , но Серкан бързо ще се усети , според мен. Сигурна съм, че детенцето ще се влюби в баща си и ще иска постоянно да са заедно тримата и ще гледаме как се преоткриват отново. Heart

За любим танц...нужно ли е да пиша? Само ми вижте аватара и подписа Stuck Out Tongue Winking Eye

# 281
Добро утро ! 🌻
     Във всеки техен танц имам нещо любимо ,но избирам танца в дъжда .
    Осъзнати ,влюбени , отдадени един на друг .Времето е спряло,а любовта е тук и сега и те я изживяват пълноценно .
    Пожелавам ви слънчев и ползотворен ден ! 🌞

# 282
Момичета , в туитър се върти откъс от "Мадоната с коженото палто", имаше момичета в групата, които прочетоха книгата могат да кажат дали е така. Но и там главната героиня има дете, момиче, което не познава баща си (лирическия герой/разказвач). Ще преведа този откъс , който споделят.

"Благодаря ти за няколкото месеца, в които ми даде възможността да живея истински. Тези няколко месеца си струват колкото няколко живота, нали? И момиченцето, което остави като част от твоето тяло , нашата дъщеря, тя върви по Света без да знае че има баща...Нашите пътища се пресякоха един път, но не знам нищо за нея. Нито как се казва, нито къде е. Въпреки всичко , винаги си представям. Представям си нейният живот и аз вървейки да нея. Ще опитам да запълня самотата на следващите години, представяйки си как расте, как отива на училище, как се смее и как мисли."

Междувременно главният герой си е създал друго семейство, но съм сигурна , че ще пропуснат тази част. Той Серкан си каза, че само работата го вълнува Joy Направо виждам Серкан как чете тази част от книгата в бъдещите епизоди....

# 283
Здравейте

mikipoli късно ти видях съобщението

Втийзъра Серкан и казва:
 "Не живееше ли в Италия? "

Еда отговаря:
  "Мислех ,че не искаш да знаеш нищо за мен. "

Значи проблема ще е много сериозен  може би не само болеста му  а и нещо друго за да се разделят и той да и каже че не иска нищо да знае за нея, но все пак се е интересувал щом я пита

# 284
Добро утро, развълнувани булки!
Идвам, защото смятам следното - за всички ваши въпроси, които възникват след появата на този мат'риал, има логично обяснение. Защо Еда е скрила от Серкан? Защо са се разделили? Защо не е направено като финал на първи сезон и т.н. - мисля, че всичко е логично.
Знаем, че Еда е принципен човек. Не би скрила нещо такова, ако не е принудена по една или друга причина. Такава причина може да й даде само Серкан. Предполагам, че е станал скандал след като Еда намери снимките на тумора. Серкан е решил, че не иска да причинява такава болка на Еда и я е "прогонил, обидил, наранил" по някакъв начин. Сигурно ще ни ги покажат като спомени, но ми се върти нещо такова в главата - Серкан ще й каже, че е искал да й даде едни последни прекрасни спомени заедно, преди да се раздели с нея. Искал е да се разделят по най-хубавия начин. Ама нали е сериал - станала е драмата и Еда заминава обидена и наранена за Италия, където разбира, че е бременна. Иска да каже на Серкан, но си припомня думите му всеки път, щом реши да го направи и всеки път се отказва да го стори.
Такива неща си мисля аз.
Конкретно към Магийка - душа, разбирам за какво говориш, но щом Айше е замесена - тя винаги даваше заслуженото на Серкан, когато сгази лука. Надявам се, че има истинска и логична причина за това, че Еда не му е казала за детето. Спомняме си, когато Серкан реши, че Еда е дала онези документи на Каан, как я обиди тогава и Еда си тръгна. Серкан беше друг човек. Спомняме си и как й каза "Битти"... От тази гл.т. смятам, че кашата, която е надробена, Серкан ще си я сърба, защото е виновен по някакъв начин.

Общи условия

Активация на акаунт