Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 1

• 33 067
  • 748
  •   1
Отговори
# 15
С оглед на това, в системата беше разработен маркер в профила на детето, описващ липсващите критерии за повече яснота. Той ще се появява под името на детето само в случаи на липсващ Общ критерий.

Явно могат да се променят всички заявени критерии, а не само общите. Маркерът се отнася само за ОК ли? Ще помоля мами с профили в системата да кажат как стоят на практика нещата.

И други въпроси възникват. При Х брой промени в У брой профила, ще успеят ли след заключване на системата и преди класирането да проверят отново всички критерии, които ще се удостоверяват служебно, а те не са само ОК 1 и 2 за адресите.

Аз лично, дето всичко изрядно съм си попълнила, и кандидатури мога да променям, и социални критерии да заявявам (нищо, че нямам такива реално). Маркер нямам.

Пак питам ... макар в наредбата да не виждам такава възможност, имам ли възможност да обжалвам по съдебен ред цялата тая бутафорност?

# 16
  • София
Някой получил ли е известие по имейл за тази промяна?
Аз от самото начало им писах в системата, че желая да сменя имейла си за контакт, но никой не ми върна отговор....дори и да са ми писали, няма как да видя.

# 17
  • СОФИЯ
Може да се обжалва всяко действие или бездействие, което нарушава, засяга и т.н. права, естествено по-добре е да не се стига до там, а въпросът да се реши без съдебно производство.
Нека се съберат повече мнения и обсъдим ситуацията.
Към момента на посочените в тази новина три стационарни телефона, или дава заето, или никой не вдига. Simple Smile
Проблемът обаче май е с новата система и не всичко като проблем за разрешаване е в ресора на Образование, съответно новоназначения зам.-кмет на мястото на Чобанов.

Омазаха пак работата, въпросът е все пак кой носи отговорност /освен кмета разбира се/ и дали нещата могат да се оправят без да има засегнати. Ние тук веднага установяваме че нещо се случва, но много родители ще погледнат профилите си едва след класирането или на 14.05 вечерта ще чакат мейл с резултат, а такъв няма да получат с променената дата 17.05.
Подобен проблем със самата система помня само веднъж преди години, когато уж сложиха катинара, а не беше заключена и родители писаха точно тук в темата, че могат да правят промени.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 10:58 от мама САННЯ

# 18
Аз лично съм на път да подам два сигнала - един до АССГ и един до прокуратурата за злоупотреба със служебно положение. Няма човек на света, който да ме убеди, че не е било възможно да се отворят само профилите на хората с проблем или да се ограничат възможностите за редакция.

# 19
  • СОФИЯ
ОК, напълно те разбирам, предприеми всички действия които считаш за правилни, но за съжаление резултат от тях няма да има до 17.05, всички знаем как и с какви срокове работят различните институции, да не говорим за съда.
Въпросът е какво да поискаме сега. Дълбоко се съмнявам че са в състояние днес отново да заключат ИСОДЗ и да върнат положението в момента от преди отключването, като заявени критерии, кандидатури и всичко което вече е променено от потребители.

# 20
Аз също мога да променям адрес, кандидатури и всичко останало и на двете деца, при положение, че данните си бяха коректно въведени.

# 21
Повръща ми се от тия некомпетентни люде! И кандидатурите могат да се разместват. Пак оставят у хората усещане за безнадежност, за "нареждане" и заемане на места. Думи нямам, с които да си облека беснотията. Спам е моето, но ми писна от тая тъпотия...и колкото и цинично да е от моя страна, напълно подкрепям съфорумката, която каза "да не са спали". Толкова време имаше да си оправят критериите, сега за два дни ще ги "поправят". И в неделя до понеделник всичко ще проверят дали е правилно????

# 22
Те и да върнат положението от преди отключването, файда няма. Възможността за злоупотреба вече е създадена, след като е дадена възможност на всички потребители след срока за подаване на кандидатури, да променят вече подадените такива. Аз не знам какво адекватно действие от тях можем да поискаме честно казано.

# 23
  • СОФИЯ
Няколко неща установяваме:

1.Няма как и не всички родители да са информирани. Много ще чакат резултат от класиране на 14.05 вечерта.
2.Междувременно други родители сменят критерии и кандидатури, което поставя кандидатстващите деца в неравностойно положение.
3.Какъв е този маркер за ОК и защо не се допуска само допълване на пропуски за адресите в ОК 1 и 2?
4.Защо родителите не са уведомени по електронна поща за случващото се днес?
5.Ще успеят ли след новото заключване на ИСОДЗ в 18 ч. на 15.05 да проверят отново всички критерии, които се удостоверяват служебно, а те не са само адресите. За такава проверка и миналата година и тази им трябваше уж една седмица/ 7 дни. Сега трябва да го направят за 47 часа.
6. Да преместят класирането напред във времето, съответно да уведомят всички потребители и променят целия календар на дейностите вариант за решение ли е?
Друго???

# 24
Оставам с убеждението, че новия зам кмет има деца, които трябва да бъдат включени и, както слагат тикчета се чудя какво пречи да се сложат невидими тикчета и да влязат определени деца....

# 25
Аз току-що получих имейл през системата за случващото се.

Пълно безобразие.

# 26
  • Sofia
В нашата градина цъфнаха 4 нови деца с по 14 точки и 4 с по 13.  Как е възможно просто такава идиотия, малоумие, некомпетентност. Аз бих настоявала за премахване на всички размествания- това се хваща лесно. Където си бил подреден към 18 часа на 7 май, там си стоиш.

# 27
Аз имам мейл от преди два часа, не че това омаловажава проблема.
В нашата градина засега няма никакви разлики, дано така и остане.

# 28
И аз съм получила съобщение в системата, но него ще го видят само родителите, които знаят, че тя е отключена.

# 29
  • София
Разбирам недоволството ви. Но моля, да коментирате по въпросите, които е публикувала мама Саня.
Времето тече, а е добре да се реагира колкото е възможно по-скоро.

От СНБМ се интересуваме от мнението на засегнатите и какво според вас е справедливото решение на проблема.

Скрит текст:
Няколко неща установяваме:

1.Няма как и не всички родители да са информирани. Много ще чакат резултат от класиране на 14.05 вечерта.
2.Междувременно други родители сменят критерии и кандидатури, което поставя кандидатстващите деца в неравностойно положение.
3.Какъв е този маркер за ОК и защо не се допуска само допълване на пропуски за адресите в ОК 1 и 2?
4.Защо родителите не са уведомени по електронна поща за случващото се днес?
5.Ще успеят ли след новото заключване на ИСОДЗ в 18 ч. на 15.05 да проверят отново всички критерии, които се удостоверяват служебно, а те не са само адресите. За такава проверка и миналата година и тази им трябваше уж една седмица/ 7 дни. Сега трябва да го направят за 47 часа.
6. Да преместят класирането напред във времето, съответно да уведомят всички потребители и променят целия календар на дейностите вариант за решение ли е?
Друго???

Общи условия

Активация на акаунт