Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 1

• 32 892
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
Аз също имам мейл и какво от това? За нашата градина вече има още 2 деца с 14 точки и още 3 с по 13т. Такава малоумница не съм вярвала, че ще могат да сътворят. Месец и половина не можаха да си попълнят заявленията, сега бонус ще им дават.

# 46
  • На края на вселената!

# 47
  • СОФИЯ
Говорих със СО, от СНБМ преценихме че в конкретния случай е приоритетна бързата комуникация, с възможност за последваща реакция.
Проблемът е в ОК 2, адресът за район. В новата система трябва не само да се пише адрес, а за ОК 2 да се цъка и някъв бутон, нещо което много родители не били направили. Нямам и никога не съм имала профил в стара и нова система, със сигурност се изразявам неточно.

Незабавно всички потребители ще получат съобщение по електронна поща. Обстоятелството че СО са уведомили медиите не е достатъчно.
Няма да променят последно посочената дата за класиране, а именно 17.05. Такива промени щели да засегнат родителите на деца, които кандидатстват за 1 клас. Да бяха създали две различни системи за кандидатстване.
Твърдят че за 2 дни ще могат отново да направят проверка на критериите. Напомнете следващата година да настояваме заключването на системата отново да е само за 48 часа.
Няма отговор на въпроса защо маркерът не е само за ОК 2, след като проблемът е в бездействие на потребителите по отношение а този критерий.

https://stolica.bg/stolichna-obshtina/gencho-kerezov-varnah-se-v … tost-na-balgarina
https://www.sofia.bg/web/mayor-of-sofia/deputy-mayors/-/asset_pu … p_p_col_count%3D1   много впечатляващ последен ред от СVто, на фона на ризка със зебров десен. Така стоят нещата по направление "Дигитализация, иновации и икономическо развитие'' . Всички млади специалисти веднага да напишат какво са спортували и на какъв музикален инструмент са свирили като деца. Изобразителното изкуство не се толерира към момента.

# 48
Въпрос: обявили са, че отварят само за добавяне на К2. Това обаче много променя ситуацията по опашките. Виждам, че технически е възможно да се пренареждат кандидатури, въпросът е дали е разрешено ли е това официално? Да не се окажем после санкционирани , че сме пренаредили нещо (когато си се наредил на жребий с 12 деца за 1 място и се появят нови деца с 14 т. зо въпросното място, би имало смисъл да преосмислиш  приоритетите си).

# 49
ОМГ, не се знае чии син, зет, внук и прочие е този младеж със завидни умения. От час и повече системата не се отваря. Стискам палци, въпреки малките надежди, да има наказани и справедливост за нас, бедните и молещи се хорица.

# 50
За едни може да е забранено, за други - не.

Въпросните, които ще си добавят К2, нали трябва и кандидатури да наредят. Всяка градина, която следя, е с добавени нови деца с повече точки.

# 51
Писах в предната тема, но никой не ме отрази. На мен два пъти ми изчезна критерия за района. Възможно е да има и други случаи като моят и затова сега да удължават срока.
Да и при една моя позната също имаше такъв проблем. Детето излизаше с по-малко точки. Оправи се но..

# 52
Ми дет се вика къде спаха два месеца тия хора, дето не са видяли бутона ... За пореден път се убеждавам, че в градини трябва да бъдат приемани децата на компютърно грамотни и средно интелигентни хора, които четат и се информират. Сто пъти беше коментиран К2 и във фейсбук групата.

Аз лично вече три часа не мога да вляза в сайта, защото не ми зарежда. Еми квото съм наредила явно до 07.05., това ще е. Нека се толерир малоумщината.

# 53
  • София
Системата пак е заключена и защо, уж в мейла ни подканват да влизаме и да променяме.. Сега всички останали са дискриминирани (ако някой може да влиза..) да се чудиш да се смееш ли, да плачеш ли.. така и не успях да преосмисля дали шансовете ни рязко се сведоха до 0, но те така или иначе бяха там някъде.. Simple Smile

А аз нямам спомен да съм цъкала бутон, може и да съм, май имаше нещо отстрани, явно не ми е отнело много време да осмисля какво трябва да се направи.. а представяте ли си да не съм го цъкнала и изведнъж от 13 да скоча на 14 или 15 точки.. май вече ме избива на садизъм Simple Smile

# 54
Аз така и не успях да вляза и да видя дали има някакви промени, не се отваря сайта цял ден. Ще се отключи ли пак системата или не, знае ли се нещо изобщо?

# 55
Системата е отворена, току-що успях да вляза, но това е без значение. Засега в градината при нас няма разместване....
Не знам според мен трябва да има наказания, оставки....
Не може да има огромен проблем първо с огромната липса на места и сега за награда проблем с уж супер е системата, а в същото време някой да се седи на топло в СО. Побъркаха родителите....

# 56
  • СОФИЯ
Не знам защо пак е заключена системата. Да предположим че изпращат мейли на всички потребители, обещаха след настояване.
Никой няма да поеме отговорност. Преди малко по БТВ радио Генчо Зебров се изказа че това било нормално за нова система. Най-смисленото в думите му беше че има над 23 000 кандидатстващи и при над 2000 от тях ОК 2 не е заявен.

# 57
От фейсбук: Считам удължаването на срока за актуализации на информацията в профилите в системата на ИСОДЗ за напълно незаконосъобразно действие, което е в разрез с действащата нормативна уредба, с принципите на правна сигурност и равенство.
Съгласно чл. 14, ал. 1 от Наредба за прием на деца в общинските самостоятелни детски ясли, детски градини и в подготвителните групи в общинските училища на територията на Столична община /по данолу наричана НАРЕДБАТА/: „Класиранията се извършват според графика на дейностите, публикуван на сайта на ИСОДЗ и ПГУ.“
Съгласно чл. 13, ал. 1, изр. 2 от Наредбата: „Графикът на дейностите се публикува в срок до 31 януари на съответната година на сайта на Информационната система за обслужване на детските заведения и подготвителните групи в училищата /ИСОДЗ и ПГУ/.“
В съответствие с принципите на равенство, осведоменост и правна сигурност е предвидено, че до 31.01.2021 г. е публикуван график за дейностите по обявяване на свободни места в детските заведения и съответните срокове и дати за извършване на класиранията в тях.
Искам да знам на какво правно основание и с какъв нормативен акт бе удължен срокът за актуализация на информацията в профилите на потребителите в системата на ИСОДЗ до 15.05.2021 г., който срок бе изтекъл на 07.05.2021 г. и системата бе заключена за извършване на промени преди първо класиране, което следваше да се извърши на 14.05.2021 г., а сега е отложено за 17.05.2021 г.?
Моля да ми предоставите нормативният акт, въз основа на който бе извършена тази промяна.
Искам и да Ви уведомя, че към 13.05.2021 г., 13.18 часа на сайта на ИСОДЗ няма публикуван график на дейностите, който следва да бъде публикуван там съгласно изискванията на чл. 13, ал. 1, изр. 2 от Наредбата.
В случая или изобщо не сте изпълнили нормативното изискване за публикуване на график в посочения срок и цялата Ви процедура е опорочена, или графикът е свален след като сте взели въпросното незаконосъобразно решение, за да го подмените с нов такъв, която подмяна и публикуване, при положение, че са направени след 31.01.2021 г. са отново изцяло незаконосъобразни.

# 58
Аз имейл все още не съм получила и, както писах преди малко успях да вняза в Системата, т.е. сега е отключена. Освен ако няма някакъв проблем при някой да е заключено, приндруги не.

С други думи казано 21 000 не са достатъчно, за да докажат, че Системата не е китайска азбука.

# 59
  • София
То проблемът с К2 беше не само този бутон, ами и текстът към критерия. В началото беше формулиран объркващо и човек може да си помисли, че важи само за децата от ДГ. Аз поне се обърках и писах тук, след 2-3 препрочитания схванах какво е искал да каже авторът. После мисля, че промениха текста, но може хората да не са влизали след това.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 15:39 от Erinne

Общи условия

Активация на акаунт