Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 1

• 33 272
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Колко години е това вече. И аз ходих с двете лични карти и една дузина удостоверения , бележки.. Накрая май взеха само копието от акта за раждане.

Копия на лични карти и акт за раждане нямат право да съхраняват.
Не знам и служебни бележки с каква цел са , като информацията е служебно проверима , ама..
Аз имах предвид, че само копието ми взеха, за да попълват някакви неща и ми го върнаха. Ние, примерно, имаме пет деца и всеки път се вадят удостоверения за всички деца къде живеят.. Естествено, че могат да го проверят, но за мен това е още една бариера пред родителите по пътя към яслата 😂 Да е по-трудно, да има повече варианти за грешки и неточности. То не е само да те приемат, а и да се запишеш 😳
Току що бях в общината, вадели се отделни удостоверения за всяко дете и всяко е 2.50. Жената попита сигурна ли съм, че няма да получат данните в яслата с електронна заявка, а сутринта при разговор с директорката само ме насочи към общината. Та не е лошо да ги питаме като има опция да ги изискат по служебен път, защо е нужно да ги носим ние....

# 451
Тези удостоверения трябва да могат да се вадят по служебен път или да се удостоверява електронно информацията, никой не е длъжен да става спонсор на комуникацията между държавните служби. Не знам, хората печатат органи вече на 3D принтери, ние развяваме хартии с повод и без повод...

# 452
  • СОФИЯ
Те детски градини не могат да построят за 10 г., вие искате безхартиена среда. Дано го доживеем Simple Smile

# 453
А имате ли идея на какво основание ще искат копие от данъчна декларация (заверено от НАП) или копие от документ за платени данъци за самоосигуряващо се лице? Мъжът ми смята да си извади удостоверение от НАП за самоосигуряващо се лице, но не и да им предоставя информация за доходите и данъците си. От къде на къде? Това е нещо, касаещо само и единствено НАП и НОИ. Rage

Изисква се копие от платежен документ за внесени осигуровки, а не за платени данъци.

За данъчната декларация, заверена в НАП , не мога точно да кажа какво представлява, но идеята й единствено да удостовери, че съпругът Ви е самоосигуряващо се лице.

# 454
Аз имам един по-различен въпрос.
Къде могат да се видят обявените конкурси за длъжност директор на ДГ/СДЯ?

# 455
  • СОФИЯ
На сайта на РУО София-град.

# 456
  • София
Записах детето Simple Smile
Много съм доволна откъм организация на процеса и от дамите, с които се запознах. А моята разпечатана бланка, в която се чудех кои телефони да напиша дори не ми я взеха. Дадоха ми да попълня 3-4 документа, после говорих и с медицинската сестра и сега чакам информация за първата родителска среща по имейл.

А къде в профила на детето трябва да следя дали вече е записан и в системата?

# 457
Записах детето Simple Smile
Много съм доволна откъм организация на процеса и от дамите, с които се запознах. А моята разпечатана бланка, в която се чудех кои телефони да напиша дори не ми я взеха. Дадоха ми да попълня 3-4 документа, после говорих и с медицинската сестра и сега чакам информация за първата родителска среща по имейл.

В профила на детето > Кореспонденция.
На нас ни казаха и че по мейл трябва да получим потвърждение, но го има само в системата (поне засега)

# 458
  • София
Момичета, на моя съседка детето е трето, обаче двете му сестри не живеят с него, а при бащите си. Малкият е приет, но се искя съответно адресна регистрация на сестрите му.
Би ли било проблем това, че не са на един адрес и трите деца?

# 459
  • На края на вселената!
В Деца - Името на кандидатстващото дете - Профил - най-долу е Статус - там ще видите класирано в ДГ №..., но незаписано /записано...

Момичета, на моя съседка детето е трето, обаче двете му сестри не живеят с него, а при бащите си. Малкият е приет, но се искя съответно адресна регистрация на сестрите му.
Изисква се за многодетно семейство и трите (в случая) деца да живеят на 1 адрес. При записването на моята беборана излезе от справката в общината, че има 4 сестри (2 еднокръвни и 2 едноутробни). Но детайлно гледат постоянен и настоящ адрес на всяка сестра и дали съвпада с такъв на беба.

# 460
  • СОФИЯ
Проблем е. По тази причина и се искат удостоверения за адрес на децата.

СК 15. Дете, което живее в семейство/домакинство с три и повече деца - 2 т. 
Копия от удостоверения за раждане на децата.
Оригинал на удостоверения за постоянен/настоящ адрес на всички деца от семейството/домакинството, издадени от съответната районна администрация или се удостоверява служебно.

# 461
  • Sofia
На практика точката се дава за многодетно семейство, а техният случай не е такъв

# 462
На практика точката се дава за многодетно семейство, а техният случай не е такъв
В този случай не се считат нито за семейство, нито за едно домакинство.

# 463
Извинете, ама нали адреса щеше да се проверява служебно?
Ако е в личната карта - лесно, но за  настоящ адрес пак ли ще висим в общината?

# 464
Извинете, ама нали адреса щеше да се проверява служебно?
Ако е в личната карта - лесно, но за  настоящ адрес пак ли ще висим в общината?
Не. Прочетохте ли в заявлението какви документи се изискват?

Общи условия

Активация на акаунт