Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 1

• 33 274
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Колко години е това вече. И аз ходих с двете лични карти и една дузина удостоверения , бележки.. Накрая май взеха само копието от акта за раждане.

# 436
  • Beyond the stars
Колко години е това вече. И аз ходих с двете лични карти и една дузина удостоверения , бележки.. Накрая май взеха само копието от акта за раждане.

Копия на лични карти и акт за раждане нямат право да съхраняват.
Не знам и служебни бележки с каква цел са , като информацията е служебно проверима , ама..

# 437
  • СОФИЯ
...Не знам и служебни бележки с каква цел са , като информацията е служебно проверима , ама..
Системата не е свързана с НАП и НОИ, поне до миналата година не беше.

# 438
Притеснявам се, че май и на мен ше ми се наложи да подавам документи следващата седмица.
Имате ли представа дали ще има записване на 25-ти май (вторник), тъй като е неработен ден за образованието?

# 439
Два различни отговора Simple Smile

Като ида на място ще попълня каквото ми кажат.

Ние днес подадохме, бяхме сложили лични мобилни и казаха, че това е ок.

# 440
  • На края на вселената!
В заявлението би трябвало да е по следния начин
Месторабота: .................................................................................. , тел.: ..............................................
Телефоните са личните на родителите, ще се свържат с нас кога е родителската среща, от кога ще посещава.

Заявлението - държаха да използваме разпечатаното от тях, явно може да има фалшификатори от родителите.

# 441
А имате ли идея на какво основание ще искат копие от данъчна декларация (заверено от НАП) или копие от документ за платени данъци за самоосигуряващо се лице? Мъжът ми смята да си извади удостоверение от НАП за самоосигуряващо се лице, но не и да им предоставя информация за доходите и данъците си. От къде на къде? Това е нещо, касаещо само и единствено НАП и НОИ. Rage

Здравейте, аз също се чудех за дан. декларация, вероятно идеята е да се удостовери, че е самоосигуряващо се лице с платени осигуровки.
Но какво означава в този случай “заверено от НАП”. Вече могат да се подават онлайн самите декларации, как така копието да е заверно?
Някой има ли опит с вече подадени такива документи?
Благодаря

# 442
  • Beyond the stars
...Не знам и служебни бележки с каква цел са , като информацията е служебно проверима , ама..

Като цяло достъпа е въпрос на желание и електронен подпис. Тъй хем за родителите , хем за системата ще е по-добре, ама ..

Бонбонесто розово моето го бях разпечатала и всъщност не знам кое се фалшифицира от него, като вече и Месторабота не се попълва за кандидатстване. Bowtie

# 443
  • София
Здравейте момичета,

Моля за помощ към коя служба/администрация/община да отида.

Живеем на малка уличка в Красно село без номера (така ни е и по нотариален акт), на която явно вече са й сложили номера и в системата получаваме: Уважаеми родители, При направена проверка на адреси, базирана на интеграция с Национална база данни “Население” (НБДН) се установи, че посоченият от Вас адрес по критерий К1 е невалиден. Моля, ако сте класирани, при записване да предоставите актуално Удостоверение за промени в постоянен или настоящ адрес. В случай че адресът по К1 посочен в профила на детето не съвпада с адреса от предоставеното Удостоверение за промени в постоянен/настоящ адрес, ще бъде отказано записване.

Къде трябва да отида, за да актуализираме адресите си и нотариалния акт? Не искам да ме разкарват и връщат от служба в служба, че освен детето имам и бебе кърмаче, което ще трябва да мъкна с мен Weary

Много благодаря предварително!
Бих се обадила първо в градината да питам, дали ще ми приемат ЛК за удостоверяване на адреса. По нея също може да се докаже повече от 3 години уседналост (ако е издадена по-рано). Ако ви откажат отивате в Общината по адрес в отдел ГРАО (ЕСГРАОН) и си вадите въпросното удостоверение за промени в постоянния адрес. Засега това ви стига, пък за НА нататък.

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 12:45 от Пак тя

# 444
Благодаря!

# 445
  • СОФИЯ

Като цяло достъпа е въпрос на желание и електронен подпис. Тъй хем за родителите , хем за системата ще е по-добре, ама ..
За да удостоверяват този критерий служебно не е въпрос на КЕП. По спомен НАП веднъж и писмено им отказаха достъп.
А данъчната декларация не е сред възможните документи, които може да се представят за ОК 3. Тя е за минал период и не установява дали родителят сега е работещ/осигурен.
"За самоосигуряващи се родители - платежни документи за внесени осигурителни вноски преди класиране на детето /заверени копия на хартиен носител или електронни документи/."

# 446
Не са ми искали оригинали, днес записах. По принцип по заявление се изисква копие, оригинали не са упоменати.

defensis има списък на частните ясли, които дават точка т.е. точно определени са. Точката е само за 2019 набор, към днешна дата.
За класирането няма значение, може да сте си записани и в частна и в държавна.

Мога ли да помоля къде са видими, за да знам какво да правя? Линк, ако обичате! Иначе детенце е набор 2019, и съм наясно че ще хванем последния влак.
В сайта на Исодз потърси.

Потърсих, но там няма информация отностно частните заведения. В старата версия може и да е имало, но в новата няма никаква информация.

Явно не сте търсили достатъчно, качен е списъкът в секция Ръководство.

# 447
  • Beyond the stars
мама САННЯ ясно, че не е само въпрос на притежание на КЕП. Въпрос на желание на общинско и държавно ниво е осигуряването на достъп. Честно казано, не съм в течение на комуникацията по ос СО-НАП, но нивото на електронна достъпност на предоставените от държавата услуги уж върви към посока подобряване, та след някоя и друга година може би.

# 448
  • Sofia

Копия на лични карти и акт за раждане нямат право да съхраняват.
Не знам и служебни бележки с каква цел са , като информацията е служебно проверима , ама..
Аз имах предвид, че само копието ми взеха, за да попълват някакви неща и ми го върнаха. Ние, примерно, имаме пет деца и всеки път се вадят удостоверения за всички деца къде живеят.. Естествено, че могат да го проверят, но за мен това е още една бариера пред родителите по пътя към яслата 😂 Да е по-трудно, да има повече варианти за грешки и неточности. То не е само да те приемат, а и да се запишеш 😳

# 449
  • СОФИЯ
мама САННЯ ясно, че не е само въпрос на притежание на КЕП. Въпрос на желание на общинско и държавно ниво е осигуряването на достъп. Честно казано, не съм в течение на комуникацията по ос СО-НАП, но нивото на електронна достъпност на предоставените от държавата услуги уж върви към посока подобряване, та след някоя и друга година може би.
Така де, ама уж. Много администрации са зле с електронните услуги и възможности. Дори малко съдилища имат възможност за онлайн заседания. А по въпроса, от 7 г. им се намила че трябва връзка с НАП и НОИ, но такава няма.
При многодетните е нормално да се искат удостоверения за адрес на децата. При пет деца и четири от тях само с по един общ родител с петото, как да се установи че към момента 5те деца живеят и се отглеждат в едно домакинство.

Общи условия

Активация на акаунт