Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 1

• 33 289
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
Мерси Верче, и аз това си мислех Simple Smile

# 421
Здравейте момичета,

Моля за помощ към коя служба/администрация/община да отида.

Живеем на малка уличка в Красно село без номера (така ни е и по нотариален акт), на която явно вече са й сложили номера и в системата получаваме: Уважаеми родители, При направена проверка на адреси, базирана на интеграция с Национална база данни “Население” (НБДН) се установи, че посоченият от Вас адрес по критерий К1 е невалиден. Моля, ако сте класирани, при записване да предоставите актуално Удостоверение за промени в постоянен или настоящ адрес. В случай че адресът по К1 посочен в профила на детето не съвпада с адреса от предоставеното Удостоверение за промени в постоянен/настоящ адрес, ще бъде отказано записване.

Къде трябва да отида, за да актуализираме адресите си и нотариалния акт? Не искам да ме разкарват и връщат от служба в служба, че освен детето имам и бебе кърмаче, което ще трябва да мъкна с мен Weary

Много благодаря предварително!

Според мен ще е достатъчно да си извадите удостоверение за постоянене адрес от общината. Отделно би трябвало само с лични карти да можете да удостоверите адреса.

# 422
Не са ми искали оригинали, днес записах. По принцип по заявление се изисква копие, оригинали не са упоменати.

defensis има списък на частните ясли, които дават точка т.е. точно определени са. Точката е само за 2019 набор, към днешна дата.
За класирането няма значение, може да сте си записани и в частна и в държавна.

Мога ли да помоля къде са видими, за да знам какво да правя? Линк, ако обичате! Иначе детенце е набор 2019, и съм наясно че ще хванем последния влак.

# 423
Не са ми искали оригинали, днес записах. По принцип по заявление се изисква копие, оригинали не са упоменати.

defensis има списък на частните ясли, които дават точка т.е. точно определени са. Точката е само за 2019 набор, към днешна дата.

Мога ли да помоля къде са видими, за да знам какво да правя? Линк, ако обичате! Иначе детенце е набор 2019, и съм наясно че ще хванем последния влак.
В сайта на Исодз потърси.

# 424
  • София
Момичета, а в заявлението за постъпване на градина кои тефелони посочвате? Личните на родителите или на работодателя? Така е написано, че хич не ми става ясно.

# 425
Месторабота-тел, на местоработата посочвам.

# 426
Личните, идеята е да имат контакт с вас при нужда.

# 427
  • София
Два различни отговора Simple Smile

Като ида на място ще попълня каквото ми кажат.

# 428

В сайта на Исодз потърси.

Потърсих, но там няма информация отностно частните заведения. В старата версия може и да е имало, но в новата няма никаква информация.

# 429
Лаленце Joy защото и формуляра им като системата...
Написах служебен, ще добавя и личен, като упомена кой, кой е.

# 430
  • Beyond the stars
Личните телефони, със сигурност. Идеята е контакт с родителя, работодателя няма отношение.
Ма да, и заявлението като системата, Наредбата и СО като цяло Grinning

defensis  https://detskitegradini.com/vijte-koi-qsli-v-sofia-nosqt-tochki/
Не откривам на прима виста списъка от СО, но на сайта е посочено, че е актуално за 2021.

# 431
Не знам защо реших, че и служебен им трябва, първосигнално ми беше.
Или просто безсънието ми идва в повече Rolling Eyes

# 432
  • София
А имате ли идея на какво основание ще искат копие от данъчна декларация (заверено от НАП) или копие от документ за платени данъци за самоосигуряващо се лице? Мъжът ми смята да си извади удостоверение от НАП за самоосигуряващо се лице, но не и да им предоставя информация за доходите и данъците си. От къде на къде? Това е нещо, касаещо само и единствено НАП и НОИ. Rage

# 433
Ние ще се записваме следващата седмица. Дано няма проблеми. Вие сами ли ходихте или с бащата? Знам, че ще искат оригинал от неговата лична карта, та ще се наложи и той да дойде. Иначе имаше ли някакви проблеми, коментирахте ли нещо с директорите или всичко това се случва при започване през септември? Да знам какво да очаквам.

# 434
  • Beyond the stars
Ние ще се записваме следващата седмица. Дано няма проблеми. Вие сами ли ходихте или с бащата? Знам, че ще искат оригинал от неговата лична карта, та ще се наложи и той да дойде. Иначе имаше ли някакви проблеми, коментирахте ли нещо с директорите или всичко това се случва при започване през септември? Да знам какво да очаквам.

Сама ходих с двете лични карти. Коментарът беше, че дори не е била нужна оригинала на личната карта на бащата ама така ми пише в заявлението.
Никакъв проблем, много бързо стана за 10мин и имах мейл, че е записан.
Коментирахме, че е възможно преди 15.09 да започне, понеже яслата ги изписват на 01.09 и след почивен август още половин месец ще ми дойде пряко сили.
Също и че задължително без памперс ги желаят (за първа група ДГ това), пък при нас е спорен въпросът, та ще го борим лятото.

Общи условия

Активация на акаунт