Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 1

• 32 979
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, понеже не можах да разбера, детето ми е родено май 2020 г. Нямам регистрация в системата и не сме кандидатствали за ясла. Възможно ли е сега да си направя регистрация и да кандидатстваме за 2,3 класиране и за междинните или трябва да чакам догодина март месец, за да направя?

# 466
  • Beyond the stars
Здравейте, понеже не можах да разбера, детето ми е родено май 2020 г. Нямам регистрация в системата и не сме кандидатствали за ясла. Възможно ли е сега да си направя регистрация и да кандидатстваме за 2,3 класиране и за междинните или трябва да чакам догодина март месец, за да направя?

Няма проблем да направите профил сега и да участвате в следващи класирания, просто местата ще са малко и съответно шансът.

# 467
Здравейте.
Влезнах в системата и открих, че срещу К1 имам червен надпис -  Установен е некоректен адрес след проверка в НБД Население.
Което не знам как е станало, предвид факта че живея на адреса от 28 години, но ако някой знае как мога да го променя или към кого да се обърна да ми обясни, ще съм благодарна.

# 468
Единственото, което ми хрумва е да са променили име на улица или номерация и т.н. и при проверка в Грао да не намират посочения от вас. Една дама тук сподели, че улицата й доскоро не е имала име.
Най-добре е да отидете в общината и да ви направят проверка в Нбд Население как точно се води адреса.

# 469
Накой има ли информация дали на 25.05. е ден за записване или е почивен ден за градините? Не мога да се свържа, за да попитам по телефона.

# 470
Накой има ли информация дали на 25.05. е ден за записване или е почивен ден за градините? Не мога да се свържа, за да попитам по телефона.

25.05 е работен ден.

# 471
  • СОФИЯ
Обадиха ми се от СО. Във вторник, 14 ч., на ул. Гурко 12 ще има среща на Генчо Керезов с родители, във връзка със системата. Не са поканени само родителски организации, а и граждани родители. Кои и къде са ги канили не знам. Явно не е тук в БГ МАММА, нито в темата от протеста миналата година или събитието за протеста във вторник, погледнах там но не виждам такава покана. Някой да вижда някъде из нет пространството подобни покани? Държали лично да присъствам, не друг представител на СНБМ. Вероятно защото достатъчно добре съсках на класирането. Те останалите си знаят що за китайска капка съм, но Генчо и унгареца като нови явно още не са ме преглътнали. Какво има на този адрес? Някъде до кукления театър е, но никога не са организирали срещи точно на тази локация.
Писмото на СНБМ си стои в деловодната им система със статус "В процес на обработка". От момента на подаване, 14.05., до сега никакво движение.

# 472
Мама Сання, мога ли да се включа като гражданин родител? Ще накачуля детето на количката  и идвам. Това ми звучи като администрацията на район Средец, възможно ли е да е там?

Иначе и аз не съм виждала покана, може да да родители от протеста на 14 май?

# 473
  • СОФИЯ
Нямам представа какво може и какво ще се обсъжда или плюнчи, със сигурност обаче не е заседание на РГ. Не можело двама представители от СНБМ, независимо че вторият също е член на РГ, съгласно заповедта на Фандъчка. Писах в групата ФБ на протеста от миналата година. То тамън като ни скъсат нервите на тази среща веднага след това е протеста, да сме заредени емоционално. В събитието за протеста във вторник часът ли е променен? Пише от 16 ч., а по спомен беше 17 ч.? Сори за тъпите въпроси, но не съм активна фейсбучка. Smile

# 474
  • София
Здравейте, тъй като детето ми е родено на 01.01.2019 г. и благодаря на Бога е прието на градина, от септември му предстои да тръгне във втора яслена група. Исках обаче да попитам няма ли вариант да го прехвърля в първа група, защото преди това ставаше с молба до директора, но домакинката ми отговори, че не става, само през системата. Някой друг имал ли е подобен казус и наистина ли има нормативни промени?

# 475
Момичета, на първата страница на трудовата книжка вписан ли ви е номерът на личната карта? Ако да - при смяна на личната карта и трудовата книжка ли се подновява, защото номерът ще е различен? Това ми звучи безумно.

Моята книжка е при работодателя и ще я взема другата седмица, но се замислих, че преди 3 години си смених личната карта и сега ако ме върнат, че номерата са различни, ще се гръмна ..

# 476
  • София
Момичета, на първата страница на трудовата книжка вписан ли ви е номерът на личната карта? Ако да - при смяна на личната карта и трудовата книжка ли се подновява, защото номерът ще е различен? Това ми звучи безумно.

Моята книжка е при работодателя и ще я взема другата седмица, но се замислих, че преди 3 години си смених личната карта и сега ако ме върнат, че номерата са различни, ще се гръмна ..
Не, няма номер на ЛК. Моята ТК е с моминската ми фамилия. Важно е ЕГН-то да съвпада.

# 477
Трудовата книжка се сменя, когато ѝ свършат страничките.

# 478
Здравейте, тъй като детето ми е родено на 01.01.2019 г. и благодаря на Бога е прието на градина, от септември му предстои да тръгне във втора яслена група. Исках обаче да попитам няма ли вариант да го прехвърля в първа група, защото преди това ставаше с молба до директора, но домакинката ми отговори, че не става, само през системата. Някой друг имал ли е подобен казус и наистина ли има нормативни промени?

Да, така е, само през системата. Прочетете наредбата всичко е описано.

# 479
  • София
СНБМ получихме информация за срещата на РГ, за която стана дума след края на класирането

Цитат
Разширена работна група

Уважаеми дами и господа,

На 31.05.2021г. от 17:00ч. в Зала 5 на Столична община, ще се проведе заседание на работна група към Дирекция „Образование“, на което ще се разискват въпроси, свързани с преодоляване на недостига на места за деца в предучилищна възраст. Вашите предложения, становища и мнения по темата са изключително важни за нас, като вярваме, че с общи усилия и с активното Ви участие ще успеем да осигурим повече места в детските заведения за децата на София

Общи условия

Активация на акаунт