Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 1

• 32 974
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
  • СОФИЯ
Тези са големи сладури. ще се разискват въпроси, свързани с преодоляване на недостига на места за деца в предучилищна възраст
Mrs Jan е председателят на СНБМ.

# 481
А друго интересно е, че в момента явно тече служебната проверка на адресите, която трябваше да приключи преди класирането. То беше повече от ясно, че няма как за ден и половина да проверят 22 000 кандидатстващи деца. Доколкото чета, тази седмица някои са получили имейл или уведомление в системата, че има несъответствие в адреса. Но какво става, ако някой родител вече е записал детето си, а след това открият несъответствие? Защото само постоянния адрес ще бъде видян в личните карти при записване, но настоящият подлежи изцяло на служебна проверкаи не се изисква документ за него. Това е огромна недомислица и тепърва може да се създаде суматоха. Можете да зададете този въпрос на срещата.

Скрит текст:
П.П. Аз лично познавам родители на класирано дете с несъответствие в настоящия адрес, което спокойно може да бъде записано. Не е ясно кога и дали ще проверят адреса служебно.

# 482
  • София
Здравейте, тъй като детето ми е родено на 01.01.2019 г. и благодаря на Бога е прието на градина, от септември му предстои да тръгне във втора яслена група. Исках обаче да попитам няма ли вариант да го прехвърля в първа група, защото преди това ставаше с молба до директора, но домакинката ми отговори, че не става, само през системата. Някой друг имал ли е подобен казус и наистина ли има нормативни промени?

Здравейте,
Трябва да поискате смяна на набора през системата и тогава при кандидатстване вече гледате по-големия набор и си търсите места. НО - децата със сменен набор се водят по списък след децата от съответния набор, т. е. Докато не приемат всички деца преди вас, вашият ред така и няма да дойде.
Няма как да става с молба до когото и да е, тъй като трябва да си мине през системата, т. Е. Да си има място за заемане, а не просто да се прехвърли и да е плюс бройка над стандартната за групата.
Успех.

# 483
  • СОФИЯ
_Anna-Maria_, от къде имате тази иф, че едва след класирането проверяват ОК 1 и 2?

# 484
  • Beyond the stars
А друго интересно е, че в момента явно тече служебната проверка на адресите, която трябваше да приключи преди класирането. То беше повече от ясно, че няма как за ден и половина да проверят 22 000 кандидатстващи деца. Доколкото чета, тази седмица някои са получили имейл или уведомление в системата, че има несъответствие в адреса. Но какво става, ако някой родител вече е записал детето си, а след това открият несъответствие? Защото само постоянния адрес ще бъде видян в личните карти при записване, но настоящият подлежи изцяло на служебна проверкаи не се изисква документ за него. Това е огромна недомислица и тепърва може да се създаде суматоха. Можете да зададете този въпрос на срещата.

Скрит текст:
П.П. Аз лично познавам родители на класирано дете с несъответствие в настоящия адрес, което спокойно може да бъде записано. Не е ясно кога и дали ще проверят адреса служебно.

На мен все още ми е интересна проверката на уседналостта, защото в моите представи трябваше хем да е служебна, хем да е автоматична към датата на класирането. Попаднах на становище на СО, че всъщност месеца се гледал. Та и там ми е малко мътна работата, а чинно и съвестно юристът в мен си свали една точка понеже 3+ години правим на 15.06.

# 485
  • СОФИЯ
...  Попаднах на становище на СО, че всъщност месеца се гледал.  ...
Къде "попадна" на това. В случай че не е офиц ще помоля за линк.

# 486
  • Beyond the stars
...  Попаднах на становище на СО, че всъщност месеца се гледал.  ...
Къде "попадна" на това. В случай че не е офиц ще помоля за линк.

Нейде из фб групата на детските градини в Сф, ма убий ме, ако мога да го изровя. (ще опитам.. )
На зададения въпрос април към ИСОДЗ още си чакам отговор аз. Bowtie

# 487
  • СОФИЯ
Някои от тези ФБ групи са четими само след регистрация. Ако има нещо смислено или важно от СО и СОС го копирай моля.

# 488
Здравейте, на 27ми или 28.05 ще родя 2-рото си дете, което бих искала да запиша в системата, за да даде точка на по-голямото.
Предвид, че ЕГН ще има на по-късен етап, възможно ли е записване въобще или да се откажа от идеята?

# 489
Аз не знам по какъв критерии бебето ще даде точка на голямото...

# 490
За породени, пропуснала съм да го напиша.

# 491
За породени, пропуснала съм да го напиша.

За регистрация задължително ще ви трябва ЕГН. Когато го въведете в системата, ще може да използвате точката за породени за накое от следващите класирания. Дано имате късмет и останат места.

# 492
_Anna-Maria_, от къде имате тази иф, че едва след класирането проверяват ОК 1 и 2?

Две потребителки писаха на последните страници - едната е получила имейл, другата е видяла уведомление в системата. Отделно, тези родители с некоректен адрес, за които писах, 2 дни след класирането не бяха уведомени, че имат несъответствие в адреса.

Здравейте, на 27ми или 28.05 ще родя 2-рото си дете, което бих искала да запиша в системата, за да даде точка на по-голямото.
Предвид, че ЕГН ще има на по-късен етап, възможно ли е записване въобще или да се откажа от идеята?

Ще можеш да регистрираш второто дете, когато стане готов акта за раждане( за да въведеш ЕГН) - може би около седмица след раждането.

# 493
Имам едно налудничаво питане, ама вече почва всичко да ме съмнява. Възможно ли е едно и също дете да има два профила - отделен самостоятелен и такъв към негово по-голямо братче/сестриче? Разбира се, инициалите на много хора могат да са еднакви, но просто ми направи впечатление, та питам.

Мама Сання, все пак ако има нужда от граждани родители на тази среща преди протеста, бих дошла.

# 494
  • София

Би трябвало да може да се запише служебно, като се свържете със ИСОДЗ.
Преди няколко години Татко Ники очакваше такъв случай и се пребори за включването на новородени преди да имат ЕГН.

Скрит текст:
Цитат
Цитат на: татко Ники  15 фев. 2016, 11:42 ч.
Цитат
Цитат на: v_spasova в пн, 15 фев 2016, 09:40
Миналата година имаше случай на очаквано 3-то дете в семейството, като раждaнето се очертаваше да е между 1-во и 2-ро класиране. По предложение на бащата, който ходи на среща с РГ се прие чрез системата да се присъжда служебно ЕГН и да се въвежда датата на термина, за да може да се ползват допълнителните точки за многодетно семейство. Виж Протокол №56/18.03.2015 г.
Само една малка поправка - не термина, а рождената дата на новороденото, което все още няма ЕГН Simple Smile

Няма указания как може да се впише новороденото, но се предполага, че трябва да се пише на Обслужването на потребителите на ИСОДЗ, ако вече не са направили възможност за въвеждане в системата.

Не се възползвахме от тълкуването, тъй като юнакът се роди след като малката кака беше вече класирана, но пък щеше да е голяма грешка от страна на общината да имаме 3 деца и да не можем да се възползваме от социалния критерий за многодетно семейство

https://bg-mam.ma/p/901661/32552121

Общи условия

Активация на акаунт