Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 1

• 33 326
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Kiprida, то точно това е жребий. Теглят се случайни номера и се подреждат от най-малкото надолу. Номерата на самите деца са след инициалите им и те нямат нищо общо с изтеглените.

# 406
Kiprida, то точно това е жребий. Теглят се случайни номера и се подреждат от най-малкото надолу. Номерата на самите деца са след инициалите им и те нямат нищо общо с изтеглените.

Да, очевидно е така. Както казах, в моята глава по друг начин се случваха нещата. Сега погледнах и регистрите. Явно съм останала с грешна представа, което, както казах, е просто формалност, която исках да си избистря. Благодаря!

# 407
  • СОФИЯ
Аз ще отида. Разгледах събитието във ФБ, но никъде не видях поне с няколко реда формулирани основните искания. Всички знаем за какво се протестира, но е добре организаторите да напишат нещо кратко и конкретно.

чл. 14, ал. 12  След всяко класиране, в ИСОДЗ и ПГУ се публикуват списъци на класираните деца, съдържащи инициали на децата, следвани от идентификационен номер, брой точки и генерирания случаен номер, в случаите на чл. 20 от настоящата Наредба. Информация за класирането родителят/настойникът може да получи в самостоятелните детски ясли/детските градини/училища от директора или упълномощено със заповед от него лице.
Чл. 20. В случаите, когато за една и съща самостоятелна детска ясла/детска градина/училище броят на кандидатстващите деца. отговарящи на еднакви условия - с равен брой точки, е по-голям от броя на свободните места, се пристъпва към избор чрез прилагане на процедура по генериране на случайни числа.

Пропуск в наредбата е че не е уточнено предимството на по-малките номера. Трябва да се допълни при следващи изм. и доп.
Някъде назад видях един много добре звучащ пост за самото генериране, но темата набъбна след класирането и не мога да го намеря. Моля мамата която го написа да се самоцитира или да пише пак.

# 408
Не. Гледам 2016 набор. Инициалите са АВМ, с 12 точки. Първо желание е полудневна подг.група в уч-ще 121 “Г. Измирлиев”. Сутринта беше на 23-та позиция.
Сега го няма никъде..
Ох, може ли някой да погледне, мисля, че полудявам. 😫

Здравейте, има ли развитие с вашия казус?

# 409
  • София
Качвам линк, постнат във фейсбук групата за градините, от който можете да свалите примерни служебни бележки, които да попълните и работодателят да подпечата и подпише (това, ако работодателят ви си няма своя бланка и се мотае с изготвянето на документа): http://valcheva-law.com/blog/2020/05/14/%d0%b4%d0%be%d0%ba%d0%b0 … 0%b0%d0%b7%d1%86/

# 410
  • София
Тотото е какъв номер ще ти се падне.
След това се избират по ред от най-малкото към по-големите.
Синът беше на жребий и по 1во, и по 2ро желание. И на двете места с различен номер. По 1во му се беше паднал много голям номер, по 2ро малък, но и в двата случая имаше деца с по-малки номера.

# 411
Въпрос за документите за записване: под "копие от трудова книжка" се има предвид последната страница с актуалната местоработата, предполагам? Какво снимате вие?

# 412
Аз предадох само последните 2 страници. На мъжа ми бяха и първите 2, и последните 2. Никакъв проблем. На всяка страница си пише имената, така,че не би трябвало да има значение.
Въпрос за документите за записване: под "копие от трудова книжка" се има предвид последната страница с актуалната местоработата, предполагам? Какво снимате вие?

# 413
  • София
А колко копия от заявлението за записване трябва да попълним? Две ли - едно за нас и едно за в градината?
Питането ми е защото в горния ляв ъгъл пише "входящ номер", по който евентуално ще можем да докажем, че са ни приели заявлението.

# 414
На мен ми взеха само 1 копие, а вх.номер ми го записаха на друга бланка с някаква информация за яслата, заедно с избраната дата на постъпване.
А колко копия от заявлението за записване трябва да попълним? Две ли - едно за нас и едно за в градината?
Питането ми е защото в горния ляв ъгъл пише "входящ номер", по който евентуално ще можем да докажем, че са ни приели заявлението.

# 415
Здравейте момичета,

Моля за помощ към коя служба/администрация/община да отида.

Живеем на малка уличка в Красно село без номера (така ни е и по нотариален акт), на която явно вече са й сложили номера и в системата получаваме: Уважаеми родители, При направена проверка на адреси, базирана на интеграция с Национална база данни “Население” (НБДН) се установи, че посоченият от Вас адрес по критерий К1 е невалиден. Моля, ако сте класирани, при записване да предоставите актуално Удостоверение за промени в постоянен или настоящ адрес. В случай че адресът по К1 посочен в профила на детето не съвпада с адреса от предоставеното Удостоверение за промени в постоянен/настоящ адрес, ще бъде отказано записване. 

Къде трябва да отида, за да актуализираме адресите си и нотариалния акт? Не искам да ме разкарват и връщат от служба в служба, че освен детето имам и бебе кърмаче, което ще трябва да мъкна с мен Weary

Много благодаря предварително!

# 416
Здравейте,

Имам въпрос относно подаването на документи. В заявлението пише копие от трудова книжка. Мяркам из фб групата, че на места искат и оригинал. Не мога да се свържа с градината и се чудя да изисквам ли оригинал от фирмата, там се съхранява, или не. Чудя се, тъй като заради пандемията, само на 25ти ще има човек, който да ми даде документите на хартиен носител.

Благодаря ви Simple Smile

# 417
Я си я вземи да ти е мирна главата. В заявлението пише, обаче ако попаднеш на някоя крива стара мома.... защо излишни нерви?! Пък и винаги може да се отметнат от казаното по телефона Wink

# 418
Да попитам и аз. След като детето ми не е прието, съм се ориентирала към частна детска ясла. Ако яслата не се намира в столична община, то тогава ще имам ли допълнителна точка по к5? Питам, тъй като в Костинброд има частна детска ясла, но не се води столична община, а София област вече. Също така, ако го запиша там, и примерно вземат че го приемат (с някакъв зверски късмет) в държавно заведение, то ще отпадне ли от класирането или ще мога да го прехвърля?

# 419
  • Beyond the stars
Не са ми искали оригинали, днес записах. По принцип по заявление се изисква копие, оригинали не са упоменати.

defensis има списък на частните ясли, които дават точка т.е. точно определени са. Точката е само за 2019 набор, към днешна дата.
За класирането няма значение, може да сте си записани и в частна и в държавна.

Общи условия

Активация на акаунт