ОСМИ клас 2020/2021 - обратно в клас се осмокласникът завръща, не иска да кибичи вече вкъщи

• 28 771
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Не бих могла да коментирам липсата на реформи. Ясно е, че подобни неща се случват трудно заради тромавата и закостеняла система.
Но два и половина присъствени месеца в училище на фона на общо изминали осем, са грандиозен и непростим грях.

# 136
Аз помня случая с рекламните материали и бях бая наострена от избора на Вълчев за министър. По-късно присъствах на една много дълга среща в МОН по един смг-ейски казус, с Вълчев, Таня Михайлова, Кастрева и кой ли още не. Тогава Вълчев ми направи много добро впечатление: предлагаше решения, изслушваше страните. Но така и не се стигна до решение на казуса. Та според мен той знаеше какво искат да чуят хората, какво трябва да стане, какво може да се направи, но не беше човек на действията. Може би някой да го е спирал, може воля да не му е стигала, не зная. Според мен на Герб изобщо не им беше приоритет образованието, въпреки приказките им. Но при тях принципно и експерти май няма. Обещала съм си за политика да не пиша, а малко се отплеснах.
Вече мечтая и гледам към реформа и качество във висшето ни образование, но едва ли нещо ще се случи за 4 години Sad. Ще събирам пари за чужбина и сили за дълга и далечна раздяла с детето в името на добро образование Sad.

# 137
  • София
Моето отказва да носи къси гащи- смешно било да се ходи с къси панталони.  А такива готини до колената му харесах. Представям си ги с високи кецове и някои тениски..
П.П Виждам, че Перуника чете, но не пише....Защо? Как вървят нещата с испанския в 31 СУ? Любимото ми училище, дето още го мисля...
Чета ви редовно,момичета,но нищо нямам за споделяне.При нас испанския върви само защото набора ходи на частни уроци...
Безкрайно съм разочарована от 31 уч-ще
Ако четат майки на седмокласници-имайте едно наум...
Организирахме среща с директорката-тя ни каза,че няма да смени учителката и да сме бъдели благодарни,че изобщо има кой да влиза в часовете на децата и да преподава🙄🙄
Иначе набора почти не учи,изобщо не го виждам да заляга над учебниците.Той е втора смяна и започна да излиза още по време на последните часове за да играе с приятели навън.Прибира се към 21-21,30 ,хапва набързо и пред PS...като си легне брат му,той се мести в хола и си говорят с непознати по някакъв канал OME( дори незнам така ли се пише)....незнам вашите деца споделяли ли са с нас тази нова мания
И така откарва до 1-2 часа посред нощите...
Вече нямам сили и желание да се боря за нищо...мърморих,мърморих-омръзна ми...той можел сам да си разпределя времето,стига съм го мислила за бебе🙄🙄

# 138
И ММ никога не е играл на игри. Дай му на него въдица...
На девойката са казали, че във вторник ще бъдат първа смяна, иначе са втора смяна този срок. Предполагам, че в четвъртък или ще ги пуснат, или пак ще са първа смяна. В понеделник е до 19.30 на училище, докато се прибере ще стане 21, а на другата сутрин в 7.30 трябва пак да е в училище.

# 139
  • София
Ех, Перуника жалко, че си разочарована от 31во. Това е моето училище и много си го обичам. И влизай и пиши по-често. Вълчев го харесвах миналата година, когато почна пандемията. Струваше ми се разумен човек. Тази учебна година обаче се разочаровах от него. Нямаше думата и децата пострадаха най-много.

# 140
Аз също съм учила в 31, а сега и познати деца, и винаги съм се чудила на суперлативите за него Simple Smile Вероятно е ставало въпрос за ...късмет с някои преподаватели, най-вероятно, както винаги.

# 141
То пък в това вече бившо правителство все едно някой изобщо имаше думата, освен ББ. Всички там бяха придворни на Негово Величество. Вълчев поне визуално се различаваше от останалите. Но само това.

# 142
  • Между гори и планини
Големият ми син си намери работа в международна компания покрай геймърството. И добре започна да припечелва от 18 годишен, вече 2 години работи там. Частната учителка по математика обеща лятото да учи Стивън да прави игри и апликации за телефон.
Мъжът ми играе табла на компютъра,  набора е запален по майнкрафт или кара самолетен симулатор, където има и други играчи и кула. Вчера игра малко. Но като цяло няма много време,  аз държа да си ляга към 10ч, като преди това може да гледаме някакъв филм. Лятото ограничавам компютъра до 2 часа дневно.

# 143
  • София
Приказвайте си каквото си щете, аз Вълчев продължавам да си го харесвам Innocent .
Може би защото е интелигентен мъж, има присъствие, беше запознат с проблемите в сектора и наистина беше диалогичен. Друг е въпросът, че не се стигна до кой знае какви реални действия. Но тук винаги имам едно наум доколко изобщо в рамките на това правителство някой извън премиера можеше да налага нещо и да взема решения. Та ми е трудно да преценя.
За геймърството при таткото - ММ още няма 40 Blush , обичаше да играе преди понякога, но последните години е толкова претоварен, че рядко успява дори да се замисли за това.
Аз играя по-често. Имам си един Sims и едни бургери дето ги цъкам или сладоледчета правя в една друга игричка на компютъра Sweat Smile .

# 144
  • София
Бети, и нашите са първа смяна във вторник. Аз мислех, че само за техния клас важи, но явно за всички.
За геймърството - играят, но сред връстниците им има и по-тежки случаи. Някой път недоволстват, че на другите им дават да играят по цяла нощ или поне до малките часове, но все още осъзнават, че сънят е по-важен и ми се струва, че мрънкането е за пред приятелите. Баща им не е запален по такива неща, но може да ходи да играе футбол всеки ден, по няколко пъти...

# 145
  • София
Доня,аз ще си замълча по колко часа играят моите на PS....Дори малкият е по-запален от батко си...ако го оставя,може по цял ден да играе...
Незнам дали от апатия или обезверение,но след разочарованието от училището на набора и това дълго ДО вече нямам желание и не виждам смисъл да натискам малкия да учи повече и да се старае...изгубих мотивация.Живея по инерция....четвъртокласника има този месец НВО,ами даже датите незнам....очаквам да се представи много добре,но и да не се, знам,че от това светът не свършва.

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 09:47 от perunika77

# 146
За игрите късно вечер съм непреклонна. Около 22ч, най-късно 22:30, компютрите се спират. Няма тън-мън. Достатъчно часове игра им се събират и без това.

# 147
  • Между гори и планини
То и моя може цял ден да играе ако го оставя. Но аз бума много и му намирам работа. Добре,  че имаме двор и животни и все има нещо за правене. Понякога с колелото го пращам до града само за хляб. Така поне час и половина ще е сред природата,  да разходи кучето също. Лятото кодирам компютъра и след определено време приключва. И интернет спирам без да ми мигне окото.

# 148
Перуника, много неприятно... Винаги съм си мислела, че единствената смислена цел на тези напъни в седми клас, е да попаднеш на място, което да ти даде възможност да научиш чужд език без частни уроци. Когато нямаш сериозни интереси в други области. В случая и това се обезсмисля.
Знаете ли дали можеш да се явиш само на писмената част от изпит за сертификат за DELF? Синът ми каза, че нямал против да се яви на изпит да се пробва, но да не е устен. Само за проба да видим какво ще направи, на този етап сертификат не му е нужен.
Аз съм чак следобед на работа и реших пак да направя проверка на дрехите. Пълен ужас е положението при малкия ми син. При него дрехите буквално са за еднократна употреба. Как е възможно да скъсаш  суитшърти не само по ръкавите, а отпред - на гърдите, около деколтето? Чисто нови, а приличат на носени с години.  Панталоните също са много зле. Купувани преди месец анцузи приличат на парцали.  И това е човек зодия Дева. По дрехите на батко му няма никаква повреда.

# 149
Писменият и устният са на 2 различни дати. Спокойно можеш да не се явиш на устен, но и 3х25 да изкараш на другите 3 няма да вземеш сертификат, защото изискването освен да си над 50% е минимум и 5 точки от част. Плащането също е за целия изпит.
За мен говоренето е най-трудно и важно и има смисъл от тренировки именно там. За другите неща има примерни тестове с отговори и можеш и вкъщи да си се пробваш. Пък и какво ако разбираш какво те питат ако не можеш да отговориш Simple Smile. ИЗВИНЯВАМ СЕ, ама стига са се глезили тия деца, че се притесняват от незначителни изпити (каквото е делф А1, А2 или В1) или че ще отидат при някакво си условие. Моята логика е: или искат да знаят справят ли се, какво са научили, докъде са стигнали, какъв изпит ще им предстои един ден или да не ми харчат 90 лв за половинчати неща.

Общи условия

Активация на акаунт