ОСМИ клас 2020/2021 - обратно в клас се осмокласникът завръща, не иска да кибичи вече вкъщи

• 28 773
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
Тъкмо щях да питам колко струва, че класната е пратила файл, който не мога да отворя:)
Да, много се лигави,  но за устен не знам дали ще го навия...Признавам, че съм безсилна, ако се заинати.

# 151
  • Sofia
И ММ никога не е играл на игри. Дай му на него въдица...
На девойката са казали, че във вторник ще бъдат първа смяна, иначе са втора смяна този срок. Предполагам, че в четвъртък или ще ги пуснат, или пак ще са първа смяна. В понеделник е до 19.30 на училище, докато се прибере ще стане 21, а на другата сутрин в 7.30 трябва пак да е в училище.
Бети, в календара в Школо 20 май е обозначен като патроннен празник на училището. Всъщност истинският ден е 15 май, но понеже е почивен, са решили по този начин да го отбележат или слеят.
Според мен ги местят първа смяна във вторник, за да се подготвят за 19ти.

# 152
Ето сега е моментът всички десетокласници, пък и четвъртокласници, да изразят неодобрението си от водената от МОН политика в образованието и мерките за управление на пандемията, като масово не отидат на НВО.
Този текст, написан по този начин, лично мен ме провокира да не направя това, с което се опитват да извиват ръце: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=29021949733924 … =1557953497816581

# 153
  • София
И аз се чудя за изпита по френски.Това е сверка на часовника и  натрупан опит.Да се приземят малко в реалността, че имам чувството че с това ДО нямат реална представа от истинските си знания и процес на учене.Повече се замислям за някакъв интензивен  курс по френски език за лятото, в който да мине материала отново и ако има пропуски  да се наваксат.Не ми се ще догодина да стане " олеле" като се включат и предметите, изучавани на език.Всъщност 9 клас ми е по-притеснителен  с всичките предмети в двоен обем, предмети, изучавани на чуждия език , а и втория чужд език.Ще потънат рязко.Особено ако  с отново ДО. КОлкото до говоренето, ако са уверени в знанията си, психологическата бариера лесно би била преодоляна.Разчитам  през ваканцията като дойдат братовчедите от Франция с тях да упражнява езика

# 154
  • софия
Леко манипулативно представят нещата. Че е задължително провеждането, задължително е. Явяването обаче не е Simple Smile

# 155
Леко манипулативно представят нещата. Че е задължително провеждането, задължително е. Явяването обаче не е Simple Smile
Именно! Нека си го проведат, след като няма парламент, в чийто правомощия е да отмени провеждането, но никой да не отиде!

# 156
НВО е задължително за провеждане по закон, но не и за явяване. Не зная защо толкова родители/ученици се тръшкат от нво 4 или 10, като не им се ходи - да не ходят. Подписки, омбудсман (който дори нарича нво "матура"), излишни негативни емоции... защо си го причиняват?

# 157
  • софия
Въпреки че в Колежа тази година, по средата на годината, са казали, че резултатът от НВО 10. клас ще бъде включен като оценка (текуща или файнъл, не съм сигурна). Не знам с каква тежест, но ако не се явят, 0% доста разваля крайната оценка и така доброзорно ще трябва да се явят.

# 158
  • София
Аманда за можене може да не се яви на устния ама защо да го прави. Нищо няма да изгубят, а само ще спечелят като разберат какво им е нивото и къде се позиционират спрямо другите деца. На мен това ми е основната цел на Делфа тази година. Да видя какво е научил след почти една година ДО, къде са пропуските и ако трябва да наваксва лятото преди предметите на френски през 9ти клас. Вчера се записа, въпреки че не е очарован, но категорично му заявих, че след като ми неглижира всички останали предмети тази година държа да не се занемаряват поне езиците. Ще се явява и на Б2 по английски. Лошото е, че му купих книжка да се подготвя, примерни тестове му подсигурих, но познайте дали е отворил нещо. Засега съм го оставила, но като му мине английския ще го натисна малко да се поупражнява по формата и на френския. Трябва да свикват с тези сертификатни изпити това ги чака. От неговия клас щели да се явяват само отличниците на Делф (той не е от тях) и се чувства неудобно какво ще прави той там, но това е трупане на опит е реална снимка на наученото през тази година.   

# 159
Той изобщо не искаха се явява,но компромис би било да отиде на писмен. Според него това също е изпит за отличници.
По български му се вадят думите с ченгел, а какво остава по френски. Спомням си, че в Британика бяха организирали публично представяне пред родителите на едни проекти. Мобилизира се, направи го, но цената беше изпохапани до кръв устни от притеснение. Както казва ММ- ако съберем двете ни деца, става едно нормално разговорливо и общително дете:)
.

.

# 160
Току що гледах брифинга на МОН с новия министър.За 10 клас - по закон и не следва отмяна на изпитите.За присъственото - дайте ни 2-3 дни и ще ви уведомим след разговор с министъра на здравеопазването-касае всички обучаващи се.За университетите ректорите искат присъствена форма.Това в телеграфен вид.

# 161
  • София
Според него това също е изпит за отличници.

Не мисля така. Дори съм на мнение, че трябва да им е задължително и всички трябва да се явяват всяка година, за да видят какво са научили. За какво им беше този зор 7ми клас и мерак да учат в езикови училища иначе? Реално според мен би трябвало след това интензивно учене на език в 8 клас (ако са учили разбира се) да могат да покрият А2. Ако не могат да се взимат мерки докато е време, за да не се получава затъване нагоре. Либерална съм, много неща позволявам, глезен е моят на макс, но този път му заявих на Митко, че просто няма избор и не го питам иска или не иска да ходи. Живот и здраве ще се явява.
П.П. Дидиа, къде са го давали брифинга на МОН?

# 162
Да, няма мърдане, ако е задължително.
Той си живее с някаква представа, че на всякакви изпити, състезания и конкурси трябва да ходят само отличници. Дори ми се струва, че смята, че и училището е измислено за отличници, а останалите трябва да се самообучават по предметите, които са им интересни и да го карат на домашно образование. Така нямало да натоварват учителите и всички биха били щастливи:)

# 163
Току що гледах брифинга на МОН с новия министър.За 10 клас - по закон и не следва отмяна на изпитите.За присъственото - дайте ни 2-3 дни и ще ви уведомим след разговор с министъра на здравеопазването-касае всички обучаващи се.За университетите ректорите искат присъствена форма.Това в телеграфен вид.
Оффф, пак отлагане. Какво има да му мислят, всичко е отворено, случаите падат. Вече не разбирам какво стои зад това упорство децата да са пред компютрите, наистина. Аргументът за здравето отдавна олекна и не важи.

# 164
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз се чудя дали да я записвам за Кеймбридж сертификат, 390 лв струва, а не й трябва за нищо.

Общи условия

Активация на акаунт