Да се научим да работим с Excel - тема [4]

• 51 710
  • 320
  •   2
Отговори
# 315
Да задам един тъп въпрос.
Искам да си сметна относителните дялове на стойностите в колонка B. В клетка C3 съм си заложила формулата  B3/B7 в процент. И от там като издърпам курсора надолу дава грешка, тъй като сменя клетката B7 и съответно почва Да залага B8, B9 и тн., а всъщност ми трябва B7 да е константа. Как да го оправя?
Скрит текст:
т.нар Абсолютни адреси ти трябват. След като копираш само надолу, сложи по един долар пред числата във формулата на първия ти (логически) ред.  =В3/В$7. Обяснението е, В3 ще се сменя  на В3, В4 и т н и остава с относителен адрес (без промяна), но В7 искаш да остава В7 при движение надолу, затова се слага $ пред числото 7

# 316
Здравейте и от мен.
Чак сега откривам темата и се връщам да чете, защото опрд. имам нужда от помощ с excel.

# 317
Някой има ли идея защо на един служебен лаптоп нямам този бутон Focus cell, а на личния ми си го има?

От версия ли е, или нещо друго? Уж редовно ни ъпдейтват софтуера Thinking Търсих в опциите, не намерих.

# 318
Да имаш активирани Freeze Panes? Само тогава съм виждал подобно чудо Thinking

# 319
  • Пловдив
Някой има ли идея защо на един служебен лаптоп нямам този бутон Focus cell, а на личния ми си го има?
От версия ли е, или нещо друго? Уж редовно ни ъпдейтват софтуера Thinking Търсих в опциите, не намерих.

Налично е от Version 2410 (Build 18118.20000). Пробвайте с ъпдейт.

# 320
Бутона го има ама е грейнат

Общи условия

Активация на акаунт