Родени през месец април 2021

• 27 934
  • 811
  •   1
Отговори
# 150
Пък да ви се оплача, днес бихме ваксина на малкия, пневмококите. Сега е с температура 38.6 Disappointed Тъпият ел.термометър за 100 лв я мери 36.8, а аз го усещам горещ и извадих живачния и видях истината. Сега дадох Панадол, дано бързо я смъкне, че ми се плаче.

# 151
Хич не ги обичам тези ваксини.. Би трябвало да спадне след Панадола. Слагахте ли от охлаждащите лепенки, там където е боцкан

# 152
Стискам палци нощта да мине гладко. Simple Smile

И аз хванах нашия електронен термометър в грешка: живачен/спиртен 37.1, електронен - 35.8,. При мен, не при малката, ама пак.. мисля за такъв в ухото.

# 153
Слагах цял ден от лепенките, вече като вдигна и докато не знаех, че е силна слагах и на челцето. Сега вече я смъкна 36.9 е. Продължавам да я следя...

# 154
Fire, дано не вдига повече 😊.
И ние днес водихме бебка и ѝ биха и Синфлорикс и шествалентната. Много геройски се държа там, поплака 20 секунди и това беше. Температура не вдигна, но голям рев му удари вкъщи от към 17:00 до 22:00ч. Сърцето ми се късаше, така жално плачеше.. Надявам се това да е било и повече да няма реакции.

# 155
Засега не е вдигал пак. Точно Синфлорикса бихме и той там проплака супер малко и после си заспа в слинга все едно нищо не е станало. Вкъщи не е плакал и не е мрънкал повече от нормалното, даже и с тази температура като беше си се усмихваше и ми говореше, докато му сменях памперса. Явно не я е усетил както я усещаме ние. Дано това да ни е наистина, че доста мъчно ми беше като го държа така парещ..

# 156
Оле като ви чета лошо ми става. С големия не съм слагала ваксини ( не съм антиваксър или поне съм 50 на 50), по препоръка на няколко лекаря. Тепърва сега на 7 години сложих една, която покрива почти всичко изпуснато. От температури не ме е страх, давам за сваляне само ако е бил в лошо настроение и кисел, но ако си спи и е лежерен го оставям до 39,5, след това давам със сигурност. Та в този ред на мисли не знам как ще отида да му сложат тези ваксини, сърцето ми е свито.

# 157
Здравейте! Аз съм от майските мама (06.05.) Нашата тема изобщо не е активна, но надникнах във вашата и видях, че обсъждате много полезни неща. Надявам се, че приемате нови попълнения, че като една млада майка и учителка  имам нужда да обменям информация с някого, а в обкръжението нямам приятелки с деца.
Малката вече е 4.500кг, използваме Памперс премиум кеър 2,но май ще пробвам 3-ката скоро. Мажа с крема Павловича мас и съм много доволна. От две седмици я научих да я издържам и оттогава не се изхожда по голяма нужда в памперса, много е чисто и не се подсича. Имахме бебешко акне, но вече почти се изчисти с крема, с който третира м. Другата седмица сме на първата ваксина и се надявам всичко да е наред.
Извинявам се за дългия пост.

# 158
Здравейте! Аз съм от майските мама (06.05.) Нашата тема изобщо не е активна, но надникнах във вашата и видях, че обсъждате много полезни неща. Надявам се, че приемате нови попълнения, че като една млада майка и учителка  имам нужда да обменям информация с някого, а в обкръжението нямам приятелки с деца.
Малката вече е 4.500кг, използваме Памперс премиум кеър 2,но май ще пробвам 3-ката скоро. Мажа с крема Павловича мас и съм много доволна. От две седмици я научих да я издържам и оттогава не се изхожда по голяма нужда в памперса, много е чисто и не се подсича. Имахме бебешко акне, но вече почти се изчисти с крема, с който третира м. Другата седмица сме на първата ваксина и се надявам всичко да е наред.
Извинявам се за дългия пост.
Как я издържате? Мислех и аз този вариант, но като не може да седи, не е толкова стабилна, как става тая работа. Баткото не съм го издържала, а сега не иска да седне и на гърне.. Поне с малката да се преборя някак.

# 159
Здравейте! Не съм писала отдавна! Но чета, когато имам възможност.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLQ_s62NZxNrsBq2uSZ9DV6YAY048nZZEs в началото на видеото е показано начин на изхождане с издържане, а в цялото има много полезни съвети за естествената  бебешка хигиена. Много обмислям дали да не започна практика с многоктратни бебешки пелени/ памперси. Някой използва ли и ако да - може ли да сподели? Горещо препоръчвам групата "1 наум" във фейсбук - интелигентни и грамотни родители обсъждат всякакви ситуации и теми. Караници и заяждане не са позволени.

# 160
Първоначално започнах да я издържам при всяка смяна на памперса. Сядам на леглото, свалям напишкания памперс и го разгъвам, хващам малката в поза за издържане като гръбчето е опряно в краката ми и така я държа над памперса. Издавах звуци на напъване, за да изградя асоциация. Тя също напъва докато я държа, когато се изхожда. Така беше една седмица, като ако си изпъва краката и не иска да я държа  - веднага я оставях.
На втората седмица тя започна да издава звуци за напъване, когато иска да я издържам. И така сама спря да се изхожда в памперса.

# 161
  • ...
Темата с издържането ми е интересна и на мен. През първата седмица на бебка й беше трудно да ака легнала и аз й помагах като я държах, но въпреки че беше само 3 кг това ми коства болки в кръста, заради продължителното държане. Може ли пак линк към видеото не ми се отваря. Само да кажа, че бебка ака веднъж на ден, било нормално за бебета на смесено хранене, и заради това ми се вижда постижимо да й помагам. Ако ака 5/6 пъти на ден не знам дали бих си го причинила.

# 162
И на мен не ми се отваря линка. Но ще се опитам да видя дали ще се справя. Малката е на кърма. Не е акала 2 дни и мисля утре да я поддържа така, да видя дали пък няма да свърши работата.

# 163
  • ...
Аз забелязах, че и звуците на напъване много помагат. Както и упражненията с крака, които й правя.

# 164
Ние направихме вчера първият по- дълъг преход с кола. Супер се справи бебето- 2 паузи заради памперс и хранене, следващия месец пак сме на почивка, но този път със самолет и стискам палци да е като батко си и да му харесва да лети, че съм чувала някои бебоци как страдат и ми е жал как плачат.

Общи условия

Активация на акаунт