Родени през месец април 2021

• 28 175
  • 811
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, аз съм от Ноемврийските мами 2020. Имам една кутия Hipp Combiotic 1, която никога не влезе в употреба, срок на годност 12.2021.
Някой, ако се интересува, срещу 20 лв е Ваша Simple Smile

# 181
Здравейте, момичета, как сте? 😘

Аз идвам с въпрос водихте ли малките на ортопед? Бебка я прегледаха в болницата, като се роди и сега взех час за петък, почти на 3 месеца ще е.
Да се оплача и от спането, че вече не знам какъв е проблемът... Изключително много се стряска и будна, и докато спи. Чак издава този звук, като когато ние се стряскаме, отваря широко очи и зениците ѝ са огромни. Четох, че може да е симптом на рахит, ще видим в петък. Дали е възможно да се е стреснала от нещо много и сега така да реагира.. Чак се замислям дали да не ѝ пребаят, а по принцип не вярвам в тези неща.
Няма спокоен сън нито през деня, нито през нощта. От 2 часа през нощта съм будна да ѝ придържам ръцете, че иначе се мята и събужда 😔.

# 182
Моята е също неспокойна на сън, но поне спи и не се буди. Иначе все едно сънува кошмари, пъшка, стене, маха с ръце, върти се неспокойно.

# 183
Здравейте, момичета, как сте? 😘

Аз идвам с въпрос водихте ли малките на ортопед? Бебка я прегледаха в болницата, като се роди и сега взех час за петък, почти на 3 месеца ще е.
Да се оплача и от спането, че вече не знам какъв е проблемът... Изключително много се стряска и будна, и докато спи. Чак издава този звук, като когато ние се стряскаме, отваря широко очи и зениците ѝ са огромни. Четох, че може да е симптом на рахит, ще видим в петък. Дали е възможно да се е стреснала от нещо много и сега така да реагира.. Чак се замислям дали да не ѝ пребаят, а по принцип не вярвам в тези неща.
Няма спокоен сън нито през деня, нито през нощта. От 2 часа през нощта съм будна да ѝ придържам ръцете, че иначе се мята и събужда 😔.

Belle, малкият е почти на 2 мецеса. Миналата седмица бяхме на ортопед. Мноого бързо го погледна и с ехограф  - всичко е точно. Реално процедурата трае 5 мин. После дават и съвети относно седенето, носенето във слинг итн. Като в същото време казват, че към 6-я месец трябва да дойдем отново - пак трябва да погледнат на ехограф как окрепват хрущяли.
Относно сън - нешият си спинка добре, но това с ръцете и краката е кошмар. С краката заочна постоянно да рита,като сваля одеялото и постоянно се отвива.

# 184
и нашият звяр много рита, но най-вече когато е завита с пелена или одеалце. решението за нас е спане с чувалче. така не рита постоянно за да се отвие, а и все пак е 'завита' и няма опасност да 'настине'.

аз имам друг проблем последните 2-3 дни.. събужда се ( сама или ние я будим) с рев... няма значение дали ни вижда или не.. отнема няколко минути поне, за да се успокои и междувременно я галя, държа ръчички, давам й залъгалка.. като мине това време и се държи съвсем нормално (дори се усмихва). направо не знам какво става. някой да има идея от какво може да е?

# 185
  • ...
Belle,
Има едни чувалчета за сън които прибират и ръцете, но знам че не е хубаво да се ползват постоянно. Да не би да има някакъв друг дразнител не мърдането? Лекарите какво казват?
Бебка реве много като се събуди ако е гладна иначе спи и то доста поне за сега.

# 186
Sin_zaek, и бебка се буди почти винаги така. Така и не разбрах каква е причината. Сутрин е по същия начин, а в момента, в който започна да ѝ говоря и тръгна да ѝ сменям памперса е най-щастливото бебе.

Evangeliya, не ми помагат педиатрите. Нормално е и толкова от тях. Ама на мен не ми се струва нормално всеки сън да ни коства поне 3 пъти приспиване със стряскане и всичко отначало.. За пелените май мина моментът. Препоръчват се най-много до 3-тия месец и са все малки размери.

# 187
Belle, потърси помощ от консултант по съня. Нормално е да се стряскат от тези движения, все пак те не са волни при тях.
Моята акула днес за първи път се събуди с рев, но това съм забелязала, че става ако е спал повече.
За завиването, моите деца и аз самата не обичаме завити крака. Чувал пробвах и при бебето, но ревът беше до небето. Калво правя аз - освобождавам крачетата и завивам тялото нагоре, така хем ритка, хем е завит и като заспи леко покривам и краката.

# 188
  • ...
И нашето семейство сме от почитателите на отвитите крака, Рейчъл 🙂
Бел, както и Рейчъл е казала има консултанти за сън, може да дадат добър съвет. На мен ми се случва бебка да е неспокойна само вечер, след последното хранене за деня все едно е на пружина, не плаче, но гледа ококорено и мърда ръце и крака. Отнема около час да заспи, но аз го отдавам на това, че през деня си спи и най вероятно просто не й се спи.

# 189
Ние минахме през преглед при ортопед, след като много се бях наплашила с тези асиметрични гънки на тазобедрените стави и всичко е наред с бебка! Прегледа я с ехограф, приложи някакви упражнения, които натърти да не правя вкъщи - нещо като усукване, обаче малката доста изрева от това... За у дома, при всяка смяна на памперса, поръча да правим упражнението за жабче, че не можеше хубаво да го изпълнява, а явно е от съществено значение. Доста са и изпънати крачетата и аз даже се радвах на това в началото, а се оказа че въобще не е хубаво при малко бебе. Трябва да гледаме, винаги да са О-образни. Като я носим на ръце, да не висят много отпуснати... Ако се налага да се ползва раница.
Толкова бях притеснена, че  пропуснах да питам на какво се дължи това кривене на главичката, което според ЛЛ е липса на вит.Д. Само коментира, да не я оставяме да си я накланя, а винаги да я коригираме, за да е права.
Сега това ми е притеснението - за главичката...
Та... след прегледа при ортопеда,  прекарахме една тежка нощ. Стряскаше се ужасно. Тъкмо се унесе и изведнъж  разперва ръцете, все едно пропада назад в най-голямата пропаст. И всичко това толкова реалистично и с един жалостив плач, че чак аз настръхвах. Изплашила ли се беше през деня, нямам представа, мога само да гадая. На другия ден наблегнах на масажите на ръчичките за отпускане на мускулния тонус и до няколко дни това отшумя...

Belle, ползвахме такова чувалче за сън за баткото до 5-6 месец. Имаше ефект. После вече се наложи да го взема да спи при мен - хем да суче, хем ръчичките да са му укротени, а и от самата майчина топлина се успокояваше и спеше. Иначе беше ад - приспивах го 30 мин. на ръце, спеше един час и после с рев се събуждаше и това по цяла нощ. Заспивах права, държейки го на ръце и се страхувах да не го изтърва. Като го взех при мен се родих.
Обаче вече е на 6 и половина и още спи при нас, не иска да се отделя.

# 190
Belle на кой ортопед си се спряла?
Калоян се стряскаше още в болницата от многото шум и от другото момиче с което бях в стаята, с нетърпение чаках да се приберем. Вкъщи спря за известно време , после пак започна, но не е постоянно.
Как спи твоята бебка, ние още от начало го оставяме да спи на шум, забелязвам, че когато заспи на шум и после се шуми няма проблем, заспи ли на тихо трябва да е тихо, но понякога от нещо супер тихо се сряска, та в крайна сметка от време на време опъва ръце и крака.
Моята майка ходи да му баят и ще видя ще има ли ефект.

# 191
  • София
Аз водих Иван ( на 51 дни е) на ортопед преди 2 дни, гледах в едно клипче, че е препоръчително този преглед да се прави до макс 7-8 седмица. Доктора каза че е супер детето (от както сме се прибрали от болницата постоянно го раздвижвам вкъщи). Гледа го на ехограф, всичко е наред, при носене само в поза жабка, главата е добре върти се и почти е заякнала, втори преглед след 6 месеца. Всеки ден правим по 30- 45 минути на активна гимнастика по гръб и по коремче, като това време не е наведнъж, а няколко пъти по 15минути. Взех му и книжка от поредицата "Точната книжка" от 0 до 3 месеца, много му е интересна. Отделно масажче след банята за отпускане на мускулите. Спинка спокойно и през нощта, ако се размрънка слагам залъгалката и пак заспива.

# 192
И аз го водих на ортопед на 7 седмична възраст. Прегледа мина много спокойно и са радвам, че всичко е наред. Не ми е казвал да ходя пак на 6 месечна възраст. Когато ходих при него за баткото ми каза да отидем на ортопед задължително при бума на  израстване в тийн годините, сега ми каза същото. Това е. Ние се прибрахме от почивка, чакахме 2 часа на границата и накрая милото бебе, въпреки че спа, беше толкова изморено и кисело Sad
Да ви кажа, на море с толкова малко бебе без баба не се ходи. Или поне с това моето не става. Дори сутрин му беше много топло на плажа.

# 193
  • ...
Еха, много сте смели! Аз обмислям море септември началото, но ми е ясно че няма да седя много на плажа. А за гръцко не искаме още, не сме ваксинирани, а и на баткото тест трябва да му правят и това ме отказа.
Топнахте ли я във водата?

# 194
  • София
И аз го водих на ортопед на 7 седмична възраст. Прегледа мина много спокойно и са радвам, че всичко е наред. Не ми е казвал да ходя пак на 6 месечна възраст. Когато ходих при него за баткото ми каза да отидем на ортопед задължително при бума на  израстване в тийн годините, сега ми каза същото. Това е. Ние се прибрахме от почивка, чакахме 2 часа на границата и накрая милото бебе, въпреки че спа, беше толкова изморено и кисело Sad
Да ви кажа, на море с толкова малко бебе без баба не се ходи. Или поне с това моето не става. Дори сутрин му беше много топло на плажа.

Ехааа, браво за смелостта. Аз се чудя още за септември да се отнесем до морето, но не съм съвсем сигурна. Кое Ви беше най-трудното с бебето по време на почивката? Какви лекарства си носихте за всеки случай? Наложи ли се да ги ползвате?

Общи условия

Активация на акаунт