Родени през месец април 2021

• 27 919
  • 811
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря за подкрепата! Относно залепването за мама, бях чела, че около 3 месец идва криза на растежа. Едва ли не бебето започва да осъзнава, че не е едно цяло с мама и затова постоянно иска да е близо. Наричали го 4 триместър. Може би да е от това? 🤔

Да ме прощава педиатърът, но според мен това са пълни глупости. Не съм чувала при жълтеница да се спира кърменето. За водата със захар пък съвсем няма да коментирам. Някои педиатри си карат с наученото от преди 20+ години, нищо, че постоянно излизат нови проучвания и няма как всичко да е константно и да не се променя. За кърмените бебета знам, че е нормално до 3 дни да няма изхождане, на някои места даже казват и повече.
Същите тези лекари съветват и за захранване в 3-ти месец със сокчета и други подобни щуротии 😃.
Не искам да звучи назидателно, всеки си гледа детето, както прецени, аз само изразявам моето мнение.

И да се оплача, че с бебка сме като залепени. През деня или спи върху мен, или  я разнасям. През нощта пак е лепната за мен на спалнята.. Всички мои опити да я оставя претърпяват неуспех. 30 минути се приспиваме, оставям я в леглото и най-много до 5-тата минута се е разревала. След това следват още 30 минути приспиване, ако изобщо заспи. Ако още някой ми каже как аз така съм я научила, съм склонна на убийство 😃.

# 91
  • софия
Според мен си е до бебче, и те си имат характер и предпочитания. Моят не заспива гушнат, вдигам го само ако много се разплаче. Успокоява се в мен и като го оставя в легълцето си заспива сам. През нощта  прави 6ч почивка от ядене. Хапваме в 12, оставям го в леглото му и до 6 сутринта нямам бебе. чувствам се спечелила от тотото (за сега, да не го урочасам)

# 92
Пак съм аз
Днес бяхме на преглед, Калоян е качил пак 1300гр. + 3см., сложиха му първата ваксина + ротавирусната. Относно коол пача личната ми спомена нещо за слагане в хладилник, но малкия много ревеше и нищо не разбрах, а на опаковката не пише нищо такова. Някоя мама ползвала ли е вече.

# 93
И ние днес бяхме за ваксина. Само ротавирусната сложихме, питах за куулпача каза ми за следващата, че ще трябва, но не ми е споменавала хладилник. Мисля, че не е нужно.
Ох, Belle, жива да си, така се радвам, че не съм единствена. Моя бебок е по същия начин, няма денем няма нощем, върху мен, до мен, топло му е, обаче трябва да е опрян в мен ... Не мисля, че така го научих, просто в началото с тези колики само така спеше, предпочетох спящо и спокойно бебе, доколкото беше възможно това. Из онез дни пробвах през нощта да го оставя в леглото, след 40 минути така се разкрещя това дете, изкара ни акъла. С мъжа ми се чудим какво чудо трябва да стане, че да почнем да правим секс ..  Joy
И аз съм на мнение, че е абсурдно да не кърмиш бебе заради жълтеница.. Иначе аз давах вода чиста, тогава повечко после по-малко и сега забелязвам, че вече с удоволствие си я пие. Не мога в тези жеги да го лишавам от водичка, още повече, че не е изключително кърмен.
И моят се обръща вече съзнателно и нарочно, понякога се ядосва като не може и е много смешен. Blush

# 94
Забравих да спомена че имаме пъпна херния. Има ли някоя мама с този проблем и какви мерки предприехте?

# 95
Ваксината не му понася, съдра се да реве,  лилав стана не знам колко пъти, не можем да го облечем след смяна на памперса. Сега спи върху мен, буди се през 30 мин. и пак яко рев. За капак ми дойде... Тежка вечер ме чака

Калоян е също залепен за мен от деня в който ми го дадоха. През деня нищо не мога да свърша, не иска нито кошара, нито люлката, признава само ръцете на мама. До преди седмица спяхме в хола, той върху мен, а наоколо 100 възглавници. Сега сме на спалнята, спи до мен, като си слагам главата до неговата и го гушкам. И да се събуди не мрънка, шава си с ръце и крака по някое време пак заспива.
За секса... Пробвахме на 20+ден но не се получи работата беше си болезнено. Преди няколко дни пак пробвахме, но пак не е ок, но е една идея по добре, днес даже тампон не мога да си сложа.
Оплаках ви се Grinning

# 96
Ееее чакайте чакайте, те чак към годинка разбират, че вече сме отделени 😆😆😆
Моето бебе акула спи до мен, иска винаги да е до някой всъщност, през деня сме нон стоп навън и той се е отказал от съня според мен, гледа си нещо гука си, като се изнерви се носим и то обърнат с гръб към мен, за да гледа, точно като брат си, обаче аз съм много спокойна и не ми пука особено, всичко може да почака.
Днес правихме паспорти и на двамата, човекът не можеше да повярва колко сърдито гледа това бебе Simple Smile нямам търпение да топна малкото дупенце в моренце!!! още само 2 седмици Simple Smile
Не иска напоследък хич да стои по корем, но аз не му давам и много зор де. Момичета покрай брат му толкова се бях вторачила във всеки детайл от развитието на едно дете, че май бях изкукала тотално, а сега просто се радвам, че е здрав и се наслаждавам на времето с него, изживявам си първите месеци, които този път не са свързани с хиляди доктори и тревоги- дано и така остане Simple Smile
На моя приятелка и казаха да спре да кърми за седмица, за да мине жълтеницата.
Това със запека при кърмено бебе…не се връзвай. Даже не са 3 дни ами може и до 5-6 да се стигне. Ако си ползвала препарат със симетикон може и той да спира акането.
Обличам го с къси панталони и тениска боди или е само по тениска боди. Идеално му е така Simple Smile

# 97
  • ...
И нашата педиатърка ми каза това за водата със захар... Разбира се че не съм давала. Наистина са спрели явно да четат и да се развиват, даже сериозно обмислям да я сменям. Но аз давам вода по веднъж на ден, защото е на смесено хранене. Четох че жълтеницата минава с хранене и растеж, така че това със спирането на кърменето ме изуми.
За пъпната херния ако съветват операция идете на второ мнение на детски хирург.
Днес гледах едно клипче за съня на новороденото. Беше много интересно - потърсете в Ютюб 9 месеца, и в техния канал има много клипчета, едното в за съня

# 98
  • София
Майчета, как сте с изплащането на болничните/майчинството, че аз нещо се обърках тотално?

П.С: Родих на 25.04.2021 от тогава имам изплатени само на 26.05.2021год. едни 118лв. за 2 работни дни.

# 99
Изплатени сами само последните 3 работни дни от април. Сега началото на месец юни ще изплатят май. Не знам обаче кога. Началото на юни би трябвало. С пик можете да следите в НОИ.

Майчета, как сте с изплащането на болничните/майчинството, че аз нещо се обърках тотално?

П.С: Родих на 25.04.2021 от тогава имам изплатени само на 26.05.2021год. едни 118лв. за 2 работни дни.

# 100
  • ...
И аз чакам, родих на 29 април, би трябвало вече да ми изплатят за април дните, но не.. виждам болничния, че е подаден към НОИ на 7 05 и толкова.

# 101
  • София
Изплатени сами само последните 3 работни дни от април. Сега началото на месец юни ще изплатят май. Не знам обаче кога. Началото на юни би трябвало. С пик можете да следите в НОИ.

Постоянно гледам, но няма запис все още.

# 102
Предния преди да родите кога го платиха?

Постоянно гледам, но няма запис все още.

# 103
Здравейте, момичета! Как сте?

Ние май преживяхме още един скок в растежа миналата седмица, изяждаше ужасно много храна 4-5 дни... Сега се поуспокоиха нещата. Имаше и ужасни колики беше неспокойна като цяло.
Преди два дни си получих първата осъзната (май) усмивка. Погледна ме в очите и грейна .. честно да ви кажа, разтопих се. Обикновено при мен все се мръщи и плаче, а щастието и смеенето е за таткото. Много хубаво ми стана. Simple Smile

За майчинството имам въпрос като невежа мама. Личната ми даде болничен след 40 дневния от болницата, ама той е за 3 месеца по спомен. Като изтече пак ли е от нея си взимам документ? Там пише, че не мога да напускам държавата, а чета, че някои от вас вече стягат банските ( пожелавам ти прекрасно изкарване, Рейчъл ♥️)

Започнахме да обичаме tummy time, и прави такива готини движения с ръцете и краката, все едно ей сега се разпълзи. Обаче успявам максимум 2 пъти на ден да я сложа така, програмата е рев, ядене и сън... :Д

Не искам да се отказвам от кърменето и мисля да отида на консултация при консултант по кърмене, даже ми се иска да е на живо за да може хубаво да си поговорим, тази седмица ще се организирам.

Пожелавам ви слънчева седмица дори и в мрачното време, мамчета. Simple Smile

# 104
На мен с последния болничен (от личния), работодателя ми поиска приложение номер 1, което за майчинство. Те го прилагат към болничния и заедно го изпращат към НОИ. Попитайте човешки ресурси или звъннете на НОИ, имат специално обслужване относно въпроси по майчинство.

Относно пътуването, и ние ще пътуваме другата седмица. Не мисля, че ще ни спрат граничарите 😅. По опитните майчета, какво задължително да включва аптечката за път?

Усмивките при нас са постоянни от около 3 седмици (вече е на 2 месеца). Най харесва една песен, коята й съчиних за една луда врана 😹
При нас явно също мина криза на растежа и от около седмица имам много кърма. Кърмя я от едната страна а от другата гърда тече самоволно и мокря цялата нощница. Дано така да продължи 🤞

Здравейте, момичета! Как сте?

Ние май преживяхме още един скок в растежа миналата седмица, изяждаше ужасно много храна 4-5 дни... Сега се поуспокоиха нещата. Имаше и ужасни колики беше неспокойна като цяло.
Преди два дни си получих първата осъзната (май) усмивка. Погледна ме в очите и грейна .. честно да ви кажа, разтопих се. Обикновено при мен все се мръщи и плаче, а щастието и смеенето е за таткото. Много хубаво ми стана. Simple Smile

За майчинството имам въпрос като невежа мама. Личната ми даде болничен след 40 дневния от болницата, ама той е за 3 месеца по спомен. Като изтече пак ли е от нея си взимам документ? Там пише, че не мога да напускам държавата, а чета, че някои от вас вече стягат банските ( пожелавам ти прекрасно изкарване, Рейчъл ♥️)

Започнахме да обичаме tummy time, и прави такива готини движения с ръцете и краката, все едно ей сега се разпълзи. Обаче успявам максимум 2 пъти на ден да я сложа така, програмата е рев, ядене и сън... :Д

Не искам да се отказвам от кърменето и мисля да отида на консултация при консултант по кърмене, даже ми се иска да е на живо за да може хубаво да си поговорим, тази седмица ще се организирам.

Пожелавам ви слънчева седмица дори и в мрачното време, мамчета. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт