Родени през месец април 2021

• 28 177
  • 811
  •   1
Отговори
# 195
И ние минахме при ортопеда преди седмица някъде. Докторът беше много мил и внимателен, останахме доволни и бебка беше много спокойна. Ходихме при д-р Младенов в 20 ДКЦ, видях го от темата за ортопеди. Иначе доктора каза че иска още малко да си отваря крачетата на жабче, та да поправим упражнения, но на тазобедрените кости видя някакво калциране, което щял да търси на прегледа на шест месеца. Каза че щом от сега го имаме не е задължително да ходим на шестия месец.
За спането и ние понякога спим много неспокойно - забелязала съм че е така като се промени нещо по драстично или ако се виждаме с повече хора през деня. Колкото пъти отидем на гости толкова пъти после заспиваме по нощите със зор. Ние постоянно пътуваме, че дядото е в друг град та с пътуванията е свикнала, но като ѝ обръщат много хора внимания и сякаш се превъзбужда. Също спи неспокойно понякога ако не се оригне след ядене. Даже я вдигам като я видя да почне да се търкаля в леглото и тя или се оригва спяща или я поддържам малко и като я сложа пак в коша и заспива (ние си спим в количката или в нашето легло или гимнастиката - леглото си изобщо не го харесва сигурно защото ѝ е много просторно). А понякога и сънува нещо - на сън най-често се смее ама се кикоти направо и е много сладка, ама понякога и проплаква и то е едно такова рязко и много жално. Направо вой наддава и като я погаля и ѝ пошепна в ушенцето и се успокои и пак се върне към някой спокоен сън.
 За морето мислим към края на септември да отидем. Миналата година ходихме в Несебър за 550 лева за двама в края на Септември и останахме много доволни. На ол инклузив и предвид обстановката тогава в хотела беше много организирано и се почистваше всичко през 5 минути, та мислим пак на същото място да отидем. Преди това сме планирали едно ходене на Доспат и едно на Белчин баня или Сапарева баня. На едното ще сме с родата и ще е лесно, на другото приключение ще видим как ще се справим сами с таткото и дали ще можем малко да се поглезим 🤣🤣🤣

# 196
Добър вечер! Да споделя.  От 2 седмици бебека суче доста нервно - засуква, суче - дръпва 5 пъти, пуска, нервничи, пак засуква и така по час, час и половина и аз изтрещявам всеки път - така поне по 4 пъти на ден. Оказа се (май) криза на растежа. Преди си позволявах да гледам телевизия, да си говоря с хора докато кърмя и нямах никакви грижи. Сега схемата е притъмнена, тиха стая и разходки докато я кърмя. Само това помага! Нямам идея колко ще продължи... Кърмя я поне по 10 -на - 15 минути на гърда. Навъртях страшен километраж Simple Smile по няколко пъти на ден Simple Smile

# 197
Само ММ има ваксина, за мен и големия ( на 7г) трябваше ПСР да пускам, а иначе днес и бърз правихме. Баткото се разболя 3 дни преди да тръгнем, но аз си му знам как протичат тези неща и не го мислих много.
Бебчо не се реших да го топна във водата, защото беше студена и духаше вятър, това не попречи другите 2ма мъже да киснат вътре. Като лекарства взех само панадол, фенистил на капки и хомеопатията за големия. За бащата имах повече лекарства 🤣🤣,той държи да има за всичко винаги.
Най- много ме притесняваше това, че на бебето му беше топло дори под много плътна сянка. Всяка вечер бяхме в различно село и таверна и това се оказа моят проблем- храната. Голям дебил съм Що се отнася до храненето и 7 дни ядях гръцка салата, пържени картофи, пържени тиквички и хляб. Пържено изобщо не консумирам, само в Гърция Simple Smile това обаче се отрази лошо на бебето- едни зелени акота, редки и т.н, само един ден ( последния ) всъщност случихме на кръчма с хубави готвени ястия- пилешка супа и пълнени тиквички- добрия резултат се видя и в памперса. Това беше голямата ми мъка.
Fia37, имала съм такива случки и даже все още ми се случва като се заплесна нещо. При нас се дължи такова сукане на:
- много му се спи и е превъртял играта, тоест изпуснала съм момента да го приспя.
- не иска да го гушкам точно в този момент, а просто да го оставя да си лежи и да го храня настрани
- криза както си писала ти
- нещо с диетата ти не е ок или ако си в цикъл случайно ( при първото ми дете бях забелязала такова поведение първите дни от цикъла)
Много са шантави тея бебета Ей!

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 22:35 от Rachel Bean

# 198
Повийте я - само ръцете и не стегнато. После като заспи дълбоко ще си ги изкара. Това действа безотказно долато още са им некоординирани движенията. Има една книга - Най-щастливото бебе. Може и в интернет да прочетете. Повиване, биба, слагате я настрани и бял шум.
Здравейте, момичета, как сте? 😘

Аз идвам с въпрос водихте ли малките на ортопед? Бебка я прегледаха в болницата, като се роди и сега взех час за петък, почти на 3 месеца ще е.
Да се оплача и от спането, че вече не знам какъв е проблемът... Изключително много се стряска и будна, и докато спи. Чак издава този звук, като когато ние се стряскаме, отваря широко очи и зениците ѝ са огромни. Четох, че може да е симптом на рахит, ще видим в петък. Дали е възможно да се е стреснала от нещо много и сега така да реагира.. Чак се замислям дали да не ѝ пребаят, а по принцип не вярвам в тези неща.
Няма спокоен сън нито през деня, нито през нощта. От 2 часа през нощта съм будна да ѝ придържам ръцете, че иначе се мята и събужда 😔.

# 199
Благодаря ви на всички за съветите 😘. С повиването нещо не се справих сама, а чувалчетата, които гледах са все 0-3 месеца и няма да мога да напъхам моята бухта там 😃. Не смея много да се похваля, но май има някакво подобрение, надявам се да започне да го израства.
И да я похваля, че от вчера се обръща и от гръб по корем, чудя се с това дебело дупе как успява 😂. Свърши ми спокойствието да я оставям по голо дупе на спалнята и аз да си върша нещо.

# 200
  • ...
Да, така сина ми навремето ме изненада и тупна от спалнята. За нула време от неподвижни стават подвижни 😁

# 201
Благодаря ви на всички за съветите 😘. С повиването нещо не се справих сама, а чувалчетата, които гледах са все 0-3 месеца и няма да мога да напъхам моята бухта там 😃. Не смея много да се похваля, но май има някакво подобрение, надявам се да започне да го израства.
И да я похваля, че от вчера се обръща и от гръб по корем, чудя се с това дебело дупе как успява 😂. Свърши ми спокойствието да я оставям по голо дупе на спалнята и аз да си върша нещо.
По спомен вие сте седмица преди нас и си отворих записките от големия син, защото и при моя човек почна това стряскане и неспокоен сън- е като по часовник- скок в растежа и след всеки скок има нещо ново, при вас явно е въртенето, ще видим при нас какво ще е Simple Smile

# 202
Моята маймунка не иска да стои много по корем и веднага се обръща. От два дни е открила лежането на една страна, много и харесва сама да достига до това положение и да си стои така, а после и да заспива. Мен пък ме е страх да не се преобърне през ноща по очи...
Имаме проблем с акането от около 2 седмеци. Не беше се изхождала цели 5 дни и се наложи да и направя микроклизма. След това пак 4 дни нищо и онзи ден повторих процедурата. Чудя се вече какво да ям, за да я облекча , но нищо не и помага. Иначе си пишка обилно. Не знам къде е проблема?! Според някои е нормално, други казват повече от 3 дни да не се стои така!
Дано бързо се нормализират нещата.

# 203
Моята маймунка не иска да стои много по корем и веднага се обръща. От два дни е открила лежането на една страна, много и харесва сама да достига до това положение и да си стои така, а после и да заспива. Мен пък ме е страх да не се преобърне през ноща по очи...
Имаме проблем с акането от около 2 седмеци. Не беше се изхождала цели 5 дни и се наложи да и направя микроклизма. След това пак 4 дни нищо и онзи ден повторих процедурата. Чудя се вече какво да ям, за да я облекча , но нищо не и помага. Иначе си пишка обилно. Не знам къде е проблема?! Според някои е нормално, други казват повече от 3 дни да не се стои така!
Дано бързо се нормализират нещата.

Същата ситуация и при мен. Едва ли не ака веднъж седмично и слагаме клизма мелилакс. После пак една седмица и пак клизма. Нз ама ми се вижда доста неприятно да го караме така. Явно е от мен проблемът, защото и аз от поне месец ходя рядко до тоалетна. А какво ли не пробвам - прясно мляко, после череши, йогурт със сини сливи, царевица, тиква.. Абе все комбинации, които ако бях пробвала преди да забременея нямаше да изляза от тоалетната Grinning чувала съм, че при кърмените бебета било нормално, ама нз, не ми се струва много нормално.

# 204
Ако бебето е изключително кърмено е нормално. И ние бяхме така, акаше на 4-5 дни. Направихме клизма няколко пъти, но накрая се отказах. Не беше запечена, нито й беше некомфортно. Просто започнах да я изчаквам сама да се изака. От 1 седмица започна да ака веднъж на ден, а от 4 дни - по 3-4 пъти на ден. Не съм сменила менюто си. Явно организмът съзрява и отделителната и храносмилателната система започват да работят по ефикасно. Нашият педиатър разбира се препоръча сироп и вода със захар, което не приложих. До седмица казват, че е нормално ако детето не плаче и не изкарва твърди изпражнения.

# 205
Ако са 100% кърмени бебета е нормално да не акат по няколко дни 3-5. Може да добавите и круши към вашето хранене и ябълки. Това е в общи линии.
А иначе моят бебок е от вчера със сопол…предстои лекарят…

# 206
Рейчъл, дано бързо преборите сопола 🤞🏻. Щях да те питам как върви твоето бебе с наддаването? Помня, че бяхме в сходна ситуация, затова питам забавиха ли се нещата. Бебка качи 1400гр. първия месец, 1200гр. втория ии 1000гр. до 15 юни, а чак на 25ти прави 3 месеца. Вече си е стабилно пухкава и се притеснявам да не стане прекалено..

# 207
Belle, колко тежи сега малката?
Мисля, че е нормално първите месеци да качват по около килограм и нагоре. После вече по по-малко.
Моята на 30-ти ще прави 3 месеца и уж я тегля 6 кг., но ЛЛ сигурно пак ще я изкара много по-малко.

# 208
Последно я теглих на 15ти и беше 6340гр., тези дни не съм, че ме е страх какво ще покаже 😃. Изключително кърмена е и изобщо не може да седи гладна. Яде си на 2.30-3 часа и през деня и през нощта. Няма нещо, с което да мога да я залъжа, нито вода пие, нито биберони иска. Понякога, като е крива, съм сигурна, че суче само за успокоение, ама пак си е ядене. Дано позабави темпа наистина.

# 209
уау.. моето зверче е на 3 месеца + няколко дни вече. роди се 3260 и в момента е 5710 например. само на кърма. на 3 часа яде, без нощно хранене  от месец поне ( заспива преди 12 обикновено, будя я в 12 да яде и после в 6 пак аз я будя сутрин).. изглежда си добре охранена, но така като ви чета, много изостава с теглото.

Общи условия

Активация на акаунт